Bluszcz - mama chyba wymarzla, ale dzieci zwarte i gotowe do posadzenia do gruntu
I horti od Anuli, Anula - jeszcze raz wielkie dzieki, mysle, ze bede je prowadzic w formie drzewka, poki mam ped przewodni Jeden nadgryziony przez futro
E no super te siewy - u mnie wszystko dopiero wyszło, a u Ciebie już liście właściwe mają.
Witam wieczorkiem
Całe popołudnie na działeczce ,bardzo pracowicie.Skonana jestem,ale tak zdrowo
Dokupię trzmieliny ,bo jednak za rzadko by było .Co do obsadzenia środka rabaty to nakierowani jesteśmy na różę pnącą.Oglądałam cudne obeliski jakie są przedstawione w artykule na Ogrodowisku i myślę ,że będzie to fajnie wyglądać.
Właśnie słyszę ,że zaczęło lać!!
Pięknie zestawione kolorami, bo i te i te takie delikatne
Właśnie ogłaszam powrót z atrakcji. Niestety nie było warunków do pstrykania zdjęć, bo była telewizja lokalna....i babcia im pod nogami by się plątała.Dałam spokój.Jeden tańczył poloneza pod muzykę z ,,Pana Tadeusza''A drugi brał udział w balu z bajki o Kopciuszku.Obydwaj z pannami w tańcu,uwijali się lepiej niż tancerze w balecie!
młodszy
starszy
Po występach trafiłam do jednego z nich na obiad i miałam pogadankę o przedogródku.Córka kupiła mieszkanie z ogródkiem i przedogródkiem,w domu 2-rodzinnym. I teraz jest na etapie urządzania,i mieszkania i ogrodu,Ogród po starszej,schorowanej osobie samotnej,zarośnięty podagrycznikiem i paprociami.
Oj,będzie wojna u niej!