Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 10:46, 20 kwi 2012

Do góry
jotka napisał(a)
W podziękowaniu za pamięć i życzenia poczęstujcie się odrobina słodyczy I bez obawy - spalicie te kalorie w Waszych ogródkach

A na cały nadchodzący weekend życzę Wam nieba w kolorze mojego bratka samosiejki ze słoneczkim na jego tle

zawsze chętna na słodkie gratuluję 3 setki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:42, 20 kwi 2012

Do góry
Pola napisał(a)
Witam Irenko, straszny to tłok u Ciebie nadrobiłam zaległości buziaki zostawiam

Cieszę się z odwiedzinek, ja bardzo lubię gości

tak z okna dzisiejszy dzień, piękny, słoneczny +15
ogrodoweimpresjejolki 10:36, 20 kwi 2012

Do góry
Zobaczcie proszę jak wygląda moja hortensja drzewiasta wsadzona w zeszłym roku Góra chyba przemarzła, ale odbija od korzenia. Co mam zrobić???

Help ...
Ogród Sylwii od początku :) 10:27, 20 kwi 2012

Do góry
Ogród Sylwii od początku :) 10:23, 20 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Sylwuś i ja Tobie życzę następnych pięknych stronek, a na tą 700 dostajesz najbardziej świeże hiacynty z dzisiejszego wieczora buziole

a to zdjęcie zatrzymuję na pamiątkę, bo go nie mam

Dzięęęęęękuję za piękne wieczorne hiacynty . A ten biało różowy mniam mniam nie .... wszystkie kolorki mniam mniam ściskam mocno
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:23, 20 kwi 2012

Do góry
Krys napisał(a)
Wpadam z rewizytą ale u Ciebie Irenko wszystko pieknie rośnie

Bardzo się cieszę Krysiu, bo ty ostatnio zapracowana

pewnie dziś już w słońcu kwitnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:17, 20 kwi 2012

Do góry
andziulka napisał(a)

Zaowocuje przycinanie jest ważne dla zagęszczenia krzewu, ale jesienią, po zbiorze owoców, bo tak nie zawiąże pąków, nie kwitnie i nie owocuje

Irenko, dzięki za radę, nie wiedziałam o tym.Posadzilam go w tamtym roku i przycięłam na jesieni. Mam nadzieję, że zakwitnie

Andziula, cieszę się, ze mogłam w czymś pomóc zakwitnie na pewno

dziś piękny słoneczny dzień i z okna sypialni uwieczniłam hortensję pnącą
Ogrodnik mimo woli 10:04, 20 kwi 2012

Do góry
Ustawiam się z gratulacjami na końcu ogonka...najpiękniejszych,wymarzonych roślinek ....
Basen lub staw kąpielowy 10:02, 20 kwi 2012

Do góry
Mam basen o średnicy 5,5m. Wokół basenu i tam gdzie stoją słupki mam kostkę brukową, w środku mam nasypany piasek. Piasek jest położony na agrowłókninę, aby nie przerastały chwasty.
Teeraz zmienima miesce połozenia basenu, ponieważ za bardzo zasłania widoki w ogrodzie.... z tego powodu bedzie lekka modernizacja.
Najlepiej było by ułożyć kostkę pod całym basenem, ale ma to wady : cena, w zagłębianiach pomiędzy kostką będzie zbierał sie osad, którego trudno odkurzyć i w tych miejscach basen będzie tez narażony na uszkodzenia, pies uwielbia leżeć w tym piasku jak nie ma basenu. Z cytowanych powodów w nowym miejscu piasek pozostanie...

Teraz dołożymy styropian (woda będzie cieplejsza), lepszy byłby styrodur, ale to już dodatkowy koszt.

U mnie wieje, ale jakos nie zauważyłam aby piasek był rozwiewany.
W przyszosci na okres bezbasenowy będę np ustawiać huśtawkę w to koło, a na sezon kąpielowy huśtawka pójdzie na taras
Nie czarujmy się....taki basen nie jest ozdobą ogrodu....ale coś za coś.. Foto jest zaraz po zdemontowaniu basen stąd tak bałaganiarsko wyglada.
Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 09:56, 20 kwi 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ale gafa! Hanusia się ze wstydu schowa ...chyba za szafę!

Przegapić Anusiową czwartą seteczkę?
Ale to wszystko przez mą działeczkę!
Zaaferowana trwającymi tam w realu pracami
nie zapanowałam w necie nad stronicami.

Aniu,kochana ,ode mnie ....z końca świata,
Ze swym ogródkiem będziesz wkrótce,,wymiatać!''
I zamiast szukać atrakcji w Krakowie ,Łańcucie,
Do Ciebie zjeżdżać na wycieczki będą ludzie!
I będą zachwycać się roślinami i kolorami!

A że do tego potrzeba zdrowia i silnej ręki,
Życzę Ci tego....nie ma u Ciebie miejsca na jęki!
Więc w międzyczasie wśród prac natłoku,
Nie zapominaj co masz pod żebrem w lewym boku!
Puls się skoryguje,ale nad pojemnością ......
U Ciebie raczej się nie zapanuje!

Róże w naszych ogrodach 09:56, 20 kwi 2012

Do góry
Witam wszystkich,

Przepiękne sa wasze róże. Ja kilka lat temu zakochałam się w angielskich różach Davida Austina, które całkiem dobrze radzą sobie z naszymi ostrymi ostatnio zimami. Oto jak wyglądają:

Gertrude Jekyll

Pat Austin

Queen of Sweden - moja absolutnie najbardziej ukochana

Scepter'd Isle - nabytek z zeszłego roku

Summer Song

Queen of Sweden, Pat Austin i Summer Song sprowadziłam kilka lat temu bezpośrednio ze szkółki Austina - ku mojemu zdumieniu przetrwały nawet zeszłą zimę, która zlikwidowała mi róże kupione w Polsce. Gertrude Jekyll i Scepter'd Isle udało mi się kupić już w Polsce.

A jeśli macie ochotę popatrzeć na najpiękniejsze (moim zdaniem) róże świata to tu jest link do Austina:

http://www.davidaustinroses.com/english/Advanced.asp?PageId=1988

Pozdrawiam
mww

Mój ogród :) 09:55, 20 kwi 2012

Do góry
A tak wyglądają moje różne różności

aksamitka

szałwia błyszcząca white-red

papryka ozdobna czerwona

i lobelia
ogrodoweimpresjejolki 09:45, 20 kwi 2012

Do góry
W podziękowaniu za pamięć i życzenia poczęstujcie się odrobina słodyczy I bez obawy - spalicie te kalorie w Waszych ogródkach

A na cały nadchodzący weekend życzę Wam nieba w kolorze mojego bratka samosiejki ze słoneczkim na jego tle

Ogrodnik mimo woli 09:44, 20 kwi 2012

Do góry
Hanuś...wcale nie spóźnione W samą porę by dzień przyjemnie przywitać
Wielkie dzieki za wierszyk z drugiego końca POlski.....ale Ogrodowisko to taka jedna mała mieścina
Serducha dla Ciebie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:43, 20 kwi 2012

Do góry
Moje dzisiejsze nabytki - od babci na targu - 2 sasanki po 5 zł/szt.:

Znalazłam też kwitnące (pojedynczo, bo te obok przyłapał mróz) tulipanki botaniczne:

Dolina Tęczy 09:16, 20 kwi 2012

Do góry
monitka - ja kiedyś też odmawiałam bukszpanów - teraz żałuję

jotka -oby, oby!

Marzenko - ekrany z cisów bardzo się mnie podobają, ale w bardziej formalnych i nowoczesnych ogrodach i przy takich np domu jak Twój - mmmmmiodzio!

Ja w ogóle mam rozdwojenie jaźni - podobają mi się i bardzo wiejskie i bardzo nowoczesne klimaty - mój kolejny dom (jakbym budowała) byłby na pewno przeszkloną kostką z płaskim dachem (ciekawe kto by mi to ujął w warunkach zabudowy hahaha)

U nas dom jest jaki jest (efekt kompromisów różnych) stoi na wsi głębokiej, wkoło łąki i pola i ma roztrzepaną i zakochaną w kwiatach właścicielkę - nigdy nie będzie od linijki, nie będzie miał jasnego żwirku na rabatach itp - mimo, że w nowoczesnych ogrodach oczy mi się świecą jak widzę te rozwiązania
Marzy mi się ten kamienny murek z otoczaków (który powinien się świetnie wpisać w nasz wiejski krajobraz), jeszcze więcej drewnianego tarasu no i żeby te rabaty "falowały" i bujnie rosły i kwitły, więc jeśli chodzi o cisa to przytnę go chyba w taką jakby kroplę odwróconą.

Cis jak cis - skoro Danusia pisze, że odbija ze zdrewniałych pędów to się go tak nie boję, ale te choiny to masakra jeśli chodzi o cięcie! Rzadkie strasznie, wiotkie te gałązki mają i jeszcze są mocno zbrązowiałe/zrudziałe po zimie - nie wiem jak to przycinać, na razie jedną przycięłam baaardzo oszczędnie bo się boję :/

A tu jeszcze dwie wczorajsze foty znalazłam

Pogaduchy skowronków 09:12, 20 kwi 2012

Do góry
Witam wszystkich skowronków miniaturową różyczką

Co prawda dziś już nie pada ale nadal jest pochmurno....
Miłego dzionka życzę
Pogaduchy skowronków 08:51, 20 kwi 2012

Do góry
witam u mnie cos słonko sie zastanawia wczoraj mżyło dzis ... nie wiem co się stanie

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:51, 20 kwi 2012

Do góry
Pewnie bylas w dzielnicy Kettwig? Albo Bredeney?Rüttenscheid?Bogatej i zadbaneMieszkalam tam i jest roznica.Gorzej okolice centrum.Najbardziej to widac,jak sie jedzie U-bahnem i wysiada na tych stacjach.j.Zreszta ja dopiero te zaniedbania zaczelam dostrzegac po paru latach.

Te suche badylki to tylko susza?Wczoraj podsypalam znow nawozem i magnezem i podlalam.Zauwazylam mase nowych przyrostow.Ale te gole miejsca nic nie wypuszczaja.Czy jestem skazana na ciagle podlewanie tych juz 10 letnich cyprysow?Bo widac,ze same sobie rady jednak nie daja.

A tu inne fotki,robione w zimie.Te zmiany zaczynaja sie na czubkach i przemieszczaja w glab rosliny.Juz raz podlalam je alette.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:45, 20 kwi 2012

Do góry
Kasiu - Obi mam strasznie daleko, nie chce mi sie jechać... może w lokalnym ogrodniczym kupię.

Hej Ewo! Dawno Cię nie było! Czyzby Twoj M dzisiaj z naszą firmą się szkolił??
Nie, nie dostałam traw od Mariusza, ale pytał czy chcę już czy czekam na całość- zamówienie jest częściowo gotowe, ale nie miał miskanta jednego więc czekam aż mieć będzie i dopiero wtedy prosiłam o całościową realizację.. może u Ciebie jest podobnie? Zadzwoń, spytaj, albo maila napisz? Może coś z systemem? Bo powinni chociaż powiedzieć kiedy się traw możesz spodziewać...

Dzisiaj kupiłam sobie na targu od babci 2 duże kępy sasanki fioletowej. Posadziłam przed domem w słońcu, bo miałam już kilka (też różową i białą) w cieniu przy tarasie i chyba tego cienia nie lubią... bo ledwo jedna ma jeden kwiatek teraz, a reszty nie widać...

A to moje wczorajsze zakupy - tylko płyny zostały. Muszę kupić więcej nawozu do bukszpanów (w Lidlu po 7,99, zielona butelka), bo nigdzie indziej nie widziałam. O ile florovit jest bardzo wydajny, to tego już 1/3 butelki wczoraj wylałam.. Albo po prostu mam dużo bukszpanów

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies