Bogusiu, czy tego białego wilczomlecza na rabacie masz z własnego siewu? Siałaś może tytoń ozdobny? Mi w ogóle nie chce rosnąć.
Te są kupione.Wysiałam wilczomlecze biaałobrzegie ale są jeszcze malutkie.Tytoń mam już duży. Zrobiłam zbliżenie ale jest nieostre,zdjęcie zrobię w weekend.
Pszczółko pokaże białą serduszkę z mojego starego ogrodu zdjęcie z tamtego roku miała jakieś 5 lat hodowana w warunkach ostrych często bez podlewania tyle tylko co deszcz popadał., bo mnie tam często nie ma.Jest duża rozkłada się ja bym czekała, no i zależy jak mocno ją ma być widać?
No.. aż się uśliniłam
Ja też!
U Ani Monte wszystko samo rośnie, glebę ma żyzną, w wodę zasobną to i efekt jest!!!
przesadzane paprocie wystrzeliły
pierwsze pąki lilii
Pulmonaria wreszcie zaczęła wypuszczać liście. Przez część zimy i całe przedwiośnie była biedna zakopana po uszy ziemią przez naszą sunię
A to właśnie główna szkodniczka. Ostatnio złamała mi 2 pąki białego irysa
chyba wywalę tego żółtego przemrożonego iglaka bo strasznie mnie drażni taki brzydki
Pszczółko pokaże białą serduszkę z mojego starego ogrodu zdjęcie z tamtego roku miała jakieś 5 lat hodowana w warunkach ostrych często bez podlewania tyle tylko co deszcz popadał., bo mnie tam często nie ma.Jest duża rozkłada się ja bym czekała, no i zależy jak mocno ją ma być widać?
Ana kochana wsztstkie te, drzewa które wymieniłaś chciałabym mieć u siebie ale śliwy drugiej juz nie chociaż bardzo ją lubię
Wkleiłam w projektowym moje kolejne wypociny ale dam i tu może ktoś mi coś mądrego podpowie...
1 klon crimson centry
2 świerk serbski
3 miskant morning light
4 hortensja limeligt
5 jałowiec kolumnowy (jest)
6 magnolia Susan
7 cyprysik (jest)
8 choina kanadyjska 3 szt
9 wiąz camperdownii
10 tuja aurea 3 szt
11 kulki z bukszpanu w tym jedna z żółtymi listkami
12 zawijasek z bukszpana
13 trzmielina na pniu lub miłorząb mariken
14 krzewuszka variegata (jest)
15 rododendrony
16 hosty
Tak myślę może by tak RH dać za zawijaskiem bo tam dosyć duża luka się zrobiła a za krzewuszką coś innego.
Wstyd mi już, że was tak zamęczam swoją "twórczością" ale dla mnie to trudny temat a kilka razy już kupowałam, robiłam a efekt marny...
Wielgachne żurawki
Lime Rickey po tym jak zupełnie zzieleniała, przeniosłam pod derenia i znów jest żółta
Marmolada też odpoczęła od słońca i nabrała kolorów
No i mam jeszcze coś takiego. Mama przywiozła z Mazur, ale nie wiem co to za odmiana. Jeszcze malutka.
Ania, ja Ci na wiosne moge ukopac tej goryczki jesli chcesz, ale to dopiero na wiosne
Bociek, ale której???
Każdą chcę
Zawsze mogę coś w zamian
Natomiast dziś widziałąm coś co mnei nawet zaskoczyło. Znajoma w zeszłym roku posadziła na rabatę lewisję.... dziś patrzę, a ona kwitnie. Pytam się jak przezimowała? A znajomia zdziwiona, że tak jak jest. Nie okrywana, posadzona na płasko, w kawałku wyciętym z trawnika... ma sie dobrze Aż cyknęłam komórką fotkę... Jesienia miała jednoroczne chryzantemy do towarzystwa, a w tym ma bratki.i to jedyna różnica.