Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 15:56, 20 cze 2012

Tess napisał(a)

Zrobiłem zdjęcie bukszpanom, ale jak je zobaczyłem to zrobiłem takie oto gały : na widok zawiązanej przeze mnie wiosną hakuro. Paczcie co jej zrobiłem Albo im, bo są dwie

Polak zawsze mądry po szkodzie

Sebku, też kiedyś coś podobnego popełniłam To było jakieś -dzieści lat temu, posadziłam w przedogródku świerk przesliczny, coby było na czym Bożonarodzeniowe lampki wieszać. (Starsi pamiętają, prawie w każdym przedogródku takie drzewka były). Nie zdjęłam sznurka, na którym przyczepiona była etykietka z nazwą. Rosła wiele lat, zanim wrzynający się w coraz szerszy pień sznurek odciął jej dostawy pokarmu Pewnego roku świerk już nie obudził się wiosną.
Taka ci ze mnie ogrodniczka

Przeczytałam gdzieś, że osiemnastolatkiem jesteś. To fantastyczne, że w tak młodym wieku masz już tak wielką pasję

Sznurki już odwiązane. Najlepsze, że ona jeszcze wrosła w podporę - przyssała się. Mam nadzieję, że nie jest za późno i nadal tu będzie - to już jej trzeci sezon u mnie A świerka szkoda... U siebie na choinkę okazów nie mam - ale na cisach będę wieszać lampki
grupa_trzyma... 16:21, 20 cze 2012

Sebastian, co powiesz o cisach: David i Fastigiata? Widziałam wczoraj w sklepie ogrodniczym. Ładne, w doniczkach po 16 zł za sztukę. Czy da się to formować, bo że na żywopłot sie nie nadają pisała już gdzieś Danusia ze względu na swoją kolumnową formę. Mam zdjęcia w telefonie, ale zagubił mi się kabelek. Postaram się dołączyć zdjęcia.
Mille 17:44, 20 cze 2012

Ja bym była jednak ostrożna przy przesadzaniu hakuro, w tamtym roku latem przesadziłam i niestety drzewko zdechło, a było całkiem młode. Fakt, że dużej bryły nie udało się wykopać
Sebek 18:22, 20 cze 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Sebastian, co powiesz o cisach: David i Fastigiata? Widziałam wczoraj w sklepie ogrodniczym. Ładne, w doniczkach po 16 zł za sztukę. Czy da się to formować, bo że na żywopłot sie nie nadają pisała już gdzieś Danusia ze względu na swoją kolumnową formę. Mam zdjęcia w telefonie, ale zagubił mi się kabelek. Postaram się dołączyć zdjęcia.

Co ja powiem? No cisy Wg mnie nadają się na żywopłot tylko muszą być cięte - no i dość gęsto nasadzone, aby od razu dały efekt żywopłotu.
malgocha1960 21:02, 20 cze 2012

Sebku,takie szpalery zurawek robią wrażenie.Chyba rozwija się u mnie choroba zurawkowa.
MarekW 21:22, 20 cze 2012

Sebek napisał(a)
Żeeee już??? A u mnie takie tycie pączuszki... Ale dziękuję

Sebek u mnie Anabelle już w pełnym rozkwicie Zdjęcie z 17.06. bo dziś już kwitną wszystkie
Sebek 21:26, 20 cze 2012

MarekW napisał(a)

Żeeee już??? A u mnie takie tycie pączuszki... Ale dziękuję

Sebek u mnie Anabelle już w pełnym rozkwicie Zdjęcie z 17.06. bo dziś już kwitną wszystkie

U mnie baaardzo późno się rozwiną, paki nadal małe...
Sebek 21:45, 20 cze 2012

Jak chcecie oglądnąć zdjęcia z CHFS to wrzuciłem rośliny roku

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1906-chelsea-flower-show-2012?page=13
grapaka 21:58, 20 cze 2012

Dziękuję za odzewi rośliny roku
Elfik 22:09, 20 cze 2012

A ja bym goździkom dała miejsce pierwsze!!!
Sebciu, jak gęsto sadzonki hedery przy siatce?