Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje poletko 20:03, 16 kwi 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Jeszcze trochę błękitu na niepogodę
Celinko jakie piękne kolorki barwinek tępiłam ale też gdzieś zakwitł , a hiacynty śpią
Moje poletko 20:00, 16 kwi 2012

Do góry
Jeszcze trochę błękitu na niepogodę
Ania z zielonego wzgórza :-) 19:56, 16 kwi 2012

Do góry
obiecuję, że fotoreportaż będzie na pewno tylko muszę cierpliwie poczekać
Zdaję się na naszą Danusię w 100% wiem , że wie co robi więc postanowiłam jej zaufać całkowicie
a tutaj proszę jak fika będąc w swoim żywiole z głową pełną pomysłów

W cieniu - zacieniona 19:55, 16 kwi 2012

Do góry
Basiu,wklejam śniedka tego co jest w domu,dopiero kilka razy był wietrzony,rano jadę do pracy,a na dworze jeszcze zimno,raz aż zbielał od tej temperatury.Na działeczce w piwnicy ma kilka cm,nie chciałam go popędzać,zobaczę jak będzie lepiej.

...i jeszcze niespodzianka.Miałam 5 cebul lilii,3 wsadziłam do gruntu,dwie zostały w donicy w domu,były bardzo długie łodyżki i bałam się,że zmarzną.Dzisiaj zakwitły.Po przekwitnięciu pójdą do gruntu...do swoich koleżanek.
Ania z zielonego wzgórza :-) 19:49, 16 kwi 2012

Do góry
Kochani, ale jestem szczęśliwa, sama Danusia mnie dzisiaj odwiedziła, o tym marzę już od kilku miesięcy . Spotkanie przebiegło z przemiłej atmosferze, potwierdzam powszechnie znaną opinię o otwartości i przemiłym usposobieniu Danusi. Oto fotorelacja ze spotkania którego nie zakłócił nawet ciągle padający deszczyk
Moje poletko 19:43, 16 kwi 2012

Do góry
Wróciłam z działeczki. Mokro, zimno,roślinki wychodzą ,ale powolutku
Pojechałam przy okazji do ogrodniczego zobaczyć i kupić przy okazji róże.
Kompletna załamka ! wybór marny a ceny ,że mózg urywa!!
Co ja biedna kobicina posadzę w miejsce tych pomarzniętych kikutów

W cieniu - zacieniona 19:36, 16 kwi 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

[Basiu,a anemony masz? Też mają ładne kwiaty,u mnie jeszcze malutkie,ale kwitną do jesieni.

Bogusiu, pod Twoim wpływem kupiłam anemony, będę je moczyć i wsadzać, ale napisz czy to ma być już, czy jeszcze czekamy aż będzie cieplej?
Wsadziłam do doniczek anemony już przed miesiącem ,muszę przyspieszyć wzrost,u mnie wszystko się ociąga,mają listki i będą kwitnąć do przymrozków.
Mój kawałek raju 19:30, 16 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Bogusia ta minę już trzeba do doniczek? i po ile i czy do dużych?

hahaha....minia....myślałam,że przesyłasz uśmiech...a Tobie chodzi o minię -gwiezdny powój a nie o minę.Możesz pikować,ale ją trochę skręć w doniczce,żeby za dużo nie wystawała. Lepiej razem dać po 2,3 i patyczek,bo będzie się silnie od razu owijać.

Boguniu mnie chodzi o minę, bo minia to farba do zabezpieczania statków tzn. korozyjna przeważnie bywa czerwona http://www.swiatkwiatow.pl/mina-mina-lobata-id3.html

Już poprawiłam,byłam zmęczona i takie głupoty z nazewnictwem Ci wypisałam,przepraszam Aniu.
Ania z zielonego wzgórza :-) 19:26, 16 kwi 2012

Do góry
Danusia jak Elf ogrodowy. Tu rzuci okiem, coś poprawi, tam machnie różdżką coś zmieni. Ach żeby tak do mnie sfrunęła

Fotografowanie ogrodu 19:20, 16 kwi 2012

Do góry
Ćwiczenie ,czyni mistrzem .Mój M także powtarza próbuj próbuj

Ogrodnik mimo woli 19:20, 16 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
Marta, dla Ciebie foto....... przyciąć tę dalię by się zagęściła, czy niech tak się buja jak chce??? Jak ciąć to jak i w którym miejscu? A może tego się nie przycina...... Ty fachowiec od jednorocznych pomagaj, bo ja pojęcia nie mam..... Foto kiespkie bo telefonem...

A co do powyższego o młodzieży i nauczycielach...też bym takiego wyrzuciła za drzwi! A po dyskusji zrobiłabym to samo co Marta...... ten sam wniosek mi się nasunął przy czytaniu.

Ulubione wątki mam pooznaczane i dodane do obserwowanych... jakbym miała przeglądać te setki, to chyba bym dostała obłędu. Wytypowałam sobie wątki ciekawe z powodów znanych tylko sobie I tak w tym też sie ledwo łapię. Wchodzę czasami z tych wątków do kogoś tam..... bo jest coś intrygującego. Ale czytanie wszystkiego by mi zajęło 24 godziny na dobę.....i nie byłoby czasu na odpowiedzi. Z założenia nie zaglądam i pomijam wątki o projektowaniu, bo ja się na tym nie znam Siedzę tu z powodów towarzyskich ....dla ludzi. A jak fajny człowiek idzie w parze z fajnym ogrodem..to już wogle cud-miód-malina.... albo obserwuję jak coś sie zmienia to też c-m-m.
Ale hasło "nie wiem co mam zrobić, chcę mieć ładnie i zróbcie za mnie"....... pomijam z definicji. Odpowiem starym sloganem "chwyćmy się, a zrobicie" (czy jakoś tak to było). Można pomóc czy coś zasugerować, ale nie można odwalić za kogoś całej roboty...jak tak, to trzeba wynająć firmę projektową np. Danusi.... ona z tego żyje i nie powinno się jej odbierać przysłowiowego chleba. Można pomóc, można zasugerować..... nie każdego stac na projekt...ale wkład własny musi być i już. I znów ruszyłam jakiś drażliwy temat W końcu jestem tu towarzysko Wiec poruszamy różne tematy

Nie ma miejsca pisać )))))))))
Mój ogród :) 19:17, 16 kwi 2012

Do góry
A ja korzystając dziś z paskudnej pogody na dworze postanowiłam popikować lobelie.Nie wiem czy była już odpowiednio duża ale .....

jest bardzo delikatna...

chyba się udało

jak widać wszystko jest do wykorzystania
Ogrodnik mimo woli 19:00, 16 kwi 2012

Do góry
I ostatnie porównanie, juz nie takie drastyczne ... Ogólnie wiosna jest opóźniona o ok. 6 dni w stosunku do zeszłego roku...
Równo Rok temu....

A to teraz, trawy zasłoniły moje piekne hiacynty..muszę je przesadzić.... znów za gęsto.

Mój ogród 18:55, 16 kwi 2012

Do góry
Bożenko, znasz nazwę tych tulipanów?

Mam takiego - sztuk jeden , coraz mizerniejszy mi się robi.
Dokupiłabym mu towarzystwo .
Ogrodnik mimo woli 18:51, 16 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ania a co to za makro w tym aparacie ja nawet idiotenkamerą robie fatalne zdjęcia. Awsze to była domena M i córki ale chbazi to mi oni nie będą focić...
Może ja ma też jakieś makro ale nawet nie wiem co to?

Marzenko, makro to taka funkcja w aparacie któa powala robić zdjęcia rzeczy w duzym powiększeniu czy przybliżeniu np. kroplę wody. Daje się ustawić ostrość elementó będących bardzo blisko.. w moim małym miałam taką funkcję którą włanczało się bardzo prosto, a w tym to wyższa szkoła jazdy...

Popatrzie jak było równo rok temu

A to teraz z przed chwili, byle jakie, bo pogoda do niczego
Poznajemy ptaki 18:47, 16 kwi 2012

Do góry

Boćki w gnieżdzie w Przygodzicach mają 4 jajka.
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:36, 16 kwi 2012

Do góry
BRAWO AGATKA !!! Ostro wzięłaś się do pracy i masz tego efekty Grunt to nie zrażać się niepowodzeniami . W ogrodnictwie jak w życiu , raz na wozie raz pod ... A tutaj wśród takiego grona wspaniałych ludzi , nabierzesz tyle pozytywnej energii i pomysłów że wystarczy Ci na zawsze
Pozdrawiam Cię gorąco a że na dworze brakuje słoneczka - wysyłam Ci ...
słonecznik

Ogród z perspektywą na przyszłość 18:35, 16 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Postanowiłam rozpoczać formowanie bukszpanów. Nie było łatwo. Coś tam wyszło. Okazało się, że w środku jest wiele zdrewniałych gałązek i nie można ciąć odważnie. Za kilka miesięcy jak zgęstnieją to poprawię. Chciałabym, żeby były wyższe i szczuplejsze.

Przed:

Po:

no mistrzostwo !!
Lecę w kulki... 18:31, 16 kwi 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Na koniec trochę wiosny...uwielbiam takie dekoracje: stare doniczki, gałązki ciachnięte sąsiadowi ,trochę mchu z... garażu, jedyny koszt to krokusy, ale to grosze...a radości dwa tygodnie

Grunt, to inwencja twórcza
Czasem 'z niczego' cudeńka powstają
Moje roślinki 18:27, 16 kwi 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies