Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Bogdzia 17:25, 01 cze 2012

Śliczna to Oleńka. Cieszcie się nia bo to najlepszy okres w Waszym życiu. A ogród jak piszesz daje całkowitą wolnosc tworzenia na swoim kawałku ziemi. To faktycznie jest wspaniałe. Pozdrawiam.
KasiaWB 17:29, 01 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
Śliczna to Oleńka. Cieszcie się nia bo to najlepszy okres w Waszym życiu. A ogród jak piszesz daje całkowitą wolnosc tworzenia na swoim kawałku ziemi. To faktycznie jest wspaniałe. Pozdrawiam.

Witaj Bogdziu córcia to nasz skarb i daje wiele radości nasz kawałek ziemi też oba wymagają nieustannej pracy
Pozdrawiam i do zobaczenia jutro
monteverde 23:46, 02 cze 2012

Kasiu cieszę się ,że szczęśliwie dojechaliście do domku, ja zresztą też, a mój "kierowca" napewno padł, ja pospałam trochę w drodze powrotnej czekam na odwiedzinki
KasiaWB 10:26, 03 cze 2012

monteverde napisał(a)
Kasiu cieszę się ,że szczęśliwie dojechaliście do domku, ja zresztą też, a mój "kierowca" napewno padł, ja pospałam trochę w drodze powrotnej czekam na odwiedzinki

Aniu dzięki za troskę, szczęśliwie wróciliśmy dobrze, że Wy również
Dzięki za zaproszenie, przy najbliższej okazji napewno zajedziemy również zapraszamy

KasiaWB 10:28, 03 cze 2012

Kilka pamiątkowych zdjęć ze Święta Róż w Ogrodzie nie tylko bukszpanowym 02.06.2012 r.

KasiaWB 10:32, 03 cze 2012

KasiaWB 19:59, 03 cze 2012

Wczoraj po drodze zajechaliśmy do naszego zagłębia roślinnego czyli Końskowola - Puławy i okolice i okazało się, że wszystko czego szukałam tam mają i nie tylko - SZOK - m.in. wszelkiej odmiany miskanty, o które obecnie wszędzie trudno, a tu proszę są - ile kto chce i nie trzeba się zabijać, a ceny przystępne ))
Kupiłam sobie 3 miskanty Variegata a dzisiaj posadziłam tam gdzie miały być tj. zajęły miejsce wcześniej posadzonych Morning Light, które powędrowały w inne miejsce stwierdzam obiektywnie, że różnica jest znaczna

KasiaWB 20:11, 03 cze 2012

zatem nie do końca da się w projekcie zamienić roślinę na inną - nawet podobną, bo niestety efektu planowanego może nie być ale odkrycie Ameryki )))
Nowa rabata troche łysa jeszcze,bo jednak przesadziłam Citronelki w półcień, zostały tylko te, które wytrzymują słońce. Nie wiem co posadzić na tej rabacie???

tu po prawej citronelki w cieniu dużego bukszpana, który nadal cieniujemy

A tu piwonia w pełnym rozkwicie, ale widać pod nią mój mały - wielki sukces ogrodniczy ) 3 sztuki ukorzenionej samodzielnie w ubiegłym roku hortensji bukietowej wiem wiem, śmieszne to, ale dla mnie wielka radość ) mała rzecz a cieszy aaaaaa, no i widać jeszcze miskanta Morning Light przed przesadzeniem )
an_tre 20:16, 03 cze 2012

Kasiu oglądam i podziwiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Madzenka 20:19, 03 cze 2012

I po wizycie u Danusi pewnie rewolucję będziesz przeprowadzać. Zaczęlo się od miskantów a skończy.....
Zamiast citronelli posadź bordową żurawkę ktora lubi słońce.