Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pobojowisko czas zmian 08:33, 16 kwi 2012

Do góry
mira68 napisał(a)

Mirko o tę część do zmiany Ci chodzi?
Chyba wycięłabym ten duży świerk, bo pod nim nawet trawa nie chce nawet rosnąć... to na pierszy ogień...
Wymiary by się przydały, strony świeta, rzut z góry z naniesionymi dużymi roślinami. Czy wzdłuż chodnika coś planujesz? Aż się prosi o niski żywopłocik
Od ulicy się będziesz zasłaniać?
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:29, 16 kwi 2012

Do góry
Jednak chyba będę sadziła drzewo w tej kwadratowej rabacie po lewej przy wejściu.

Na tym zdjęciu na wprost po prawej. Wokół będzie ramka z bukszpanu, a w środku myślałam o Zurawce Citronelle.

Myślałam, żeby może wsadzić to drzewo, które wykorzystała u swoim projekcie Danusia. Nie wiem nawet co to dokładnie jest za drzewo. Muszę się dowiedzieć. Pewnie klon.

A może podpowiecie mi co mogłabym innego posadzić?

Mój jesienny ogród 07:58, 16 kwi 2012

Do góry
Haniu, widok jest naprawdę piękny, mam go wsadzonego na zachodzie i często oglądam go pod słońce, jest taki czas że wiechetki są tak białe że trudno zrobić zdjęcie. Jak widzisz większość zdjęć jest z tego powodu ciemna. Niestety mam złą wiadomość rozrasta się bardzo, chociaż u mnie rośnie nie zabezpieczony i obkaszam go tylko kosiarką. W tym miejscu rośnie pewnie ze 20 lat. Postaram się jeszcze coś pokazać. Nie mogę się już doczekać widoku nowej rabaty, tam to dopiero będzie wiechetek rożnego kalibru. Mam nadzieję że już zasyciłem Twój apetyt miskantem?
Ogródek Hanusi po zimie 07:21, 16 kwi 2012

Do góry
Dziękuję za odwiedziny.Moje zagajniki osiedlowe są dla mnie dobrym miejscem na spacer z psem.,,lato
Przy okazji widać jak przyroda zaczyna nowe życie.
Miłego dnia!
Pogaduchy skowronków 07:17, 16 kwi 2012

Do góry
Melduję,że u mnie tylko +5 na wskaźniku.Słońca na razie nie widać,ale to może byc poranna zmyłka. Zobaczymy.
Pozdrawiam i życzę słonecznego , pracowitego tygodnia .
Amatorka na całego... A jak . Czyli mój mały owocowo-krzewowo-trawnikowy, amatorski ogródek :) 01:12, 16 kwi 2012

Do góry
Cześć Piotrze, czy ktoś tu w ogóle mieszka? trawnik perfekcja, ale się przestraszyłam jak przeczytałam o tym listku będę zaglądała
W cieniu - zacieniona 00:54, 16 kwi 2012

Do góry
u mnie 3 olbrzymie cebule zmarzły dobranoc Bogusiu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:46, 16 kwi 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

4 bluszcze

Ja nie wiem jak to rozumieć. Do mnie na zachód to przyjeżdżają chyba resztki z tego czego w stolicy nie kupią. Ja NIGDY takich sadzonek bluszczu w centrum ogrodniczym nie widziałam! U nas ledwo poza obręb doniczki wychodzą.

Popieram, zgadzam się z Agniechą! Widziałam w sobotę bluszczyk z kilkoma listkami...i całkiem pomyloną ceną 15 zł! Przy bluszczykach Danusi, tamte to były maleństwa żłobkowe - takie maleńtasy...Pozazdrościć tylko Warszawiakom takich centrów ogrodniczych.
Mój kawałek raju 00:40, 16 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
oki a w jakiej doniczce u Ciebie rosła masz zdjęcie?

Poszukam jutro,ale w wysokiej.Dobranoc Aniu.Aniu,mina rosła w takiej dużej donicy jak te na zdjęciu.Do niej wsadziłam mnóstwo sadzonek,wszystkie,które miałam,Wcześniej miałam popikowane do maluśkich,ale Ty mozesz wsadzić od razu do dużej i nie bawić się z nią,nawet będzie lepiej,bedzie miała lepszy start.
Amatorka na całego... A jak . Czyli mój mały owocowo-krzewowo-trawnikowy, amatorski ogródek :) 00:37, 16 kwi 2012

Do góry
Witaj, och jak my lubimy takich perfekcjonistów na Ogrodowisku. Dobrze trafiłeś i pewnie jeszcze lepiej będziesz miał wszystko "wycackane".

A w kólka to możesz wsadzić pod drzewami fajne "kwiatki" czyli hosty. Zobacz tu.

albo zrobić drzewa "w ramach" czy jak kto woli w "skarpetach"

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/98-drzewa-w-ramach
Mój kawałek raju 00:26, 16 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusia ta minę już trzeba do doniczek? i po ile i czy do dużych?

hahaha....mina....myślałam,że przesyłasz uśmiech...a Tobie chodzi o minę -gwiezdny powój a nie o minę.Możesz pikować,ale ją trochę skręć w doniczce,żeby za dużo nie wystawała. Lepiej razem dać po 2,3 i patyczek,bo będzie się silnie od razu owijać.
Mój 4 arowy azyl... 00:19, 16 kwi 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Mam jeszcze taką, ale zdjęcie niezbyt dobre - szarawo już było i mżyło...

miałam Basiu tą sasankę olbrzymia kępę, ale cosik się stało i jej nie ma , czy to możliwe ,że przy pieleniu została wywalona, czasami mam do pomocy pracownice i może wywaliły?
W cieniu - zacieniona 00:19, 16 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusia zobacz moją minę
Widzę...
W miniformacie 00:17, 16 kwi 2012

Do góry
Bea napisał(a)
Justyna, Joanka, Asia dziękuję za odwiedziny.

Wieloszko mam dylemat gdzie posadzić bukszpany w tej chwili są w donicach i czekają.

Chciałabym jeszcze dokupić trochę mniejsze kulki i dopiero wsadzić je wszystkie razem.

Byłam w jednym z centrów ogrodniczych i to co w ofercie było na stronie internetowej

nie pokryło się z ofertą na miejscu, ale i tak było na czym "oko zawiesić".

Bea a ten zawijasek bukszpanowy to pamiętasz po ile?
W miniformacie 00:15, 16 kwi 2012

Do góry

Biały domek pod lasem 00:08, 16 kwi 2012

Do góry
Troszkę więcej zdjęć z mojego ogródka.
Najmniejsza brzoza, która najszybciej wyuszcza listki:

tulipany jeszcze śpią, za to krokusy dziś padły pod naporem deszczu

w oczekiwaniu na rozkwit tulipanów, przed domem mam wesołe bratki
Mój 4 arowy azyl... 00:08, 16 kwi 2012

Do góry
Mam jeszcze taką, ale zdjęcie niezbyt dobre - szarawo już było i mżyło...

Mój jesienny ogród 00:07, 16 kwi 2012

Do góry
Witam wszystkie miłe Panie.
Danusia, jestem bardzo zaszczycony że zawitała do mnie najważniejsza osoba na fo. Będę się starał sukcesywnie zwiększać ilość fotek, lubię je robić i pokazywać też, obiecuję dzielić się posiadaną wiedzą z innymi. Mam nadzieję że wiedza tu zdobyta przyczyni się do tego aby mój ogród piękniał i chociaż trochę dorównał Twojemu. Ja już dawno oglądałem ten bajeczny ogród, co tu dużo mówić po prostu dzieło sztuki.

Marta, moja ziemia jest naprawdę marna, żeby coś posadzić muszę wykopać wielki dół i nasypać porządnej ziemi i wtedy jako tako rośnie. Tak jak teraz pod trawy, fakt że leżała tam kiedyś kupa gruzu i sporo zostało, ale nawet jak by go tam nie było to musiał bym zrobić to samo. Dla tego mam zawsze wielką pryzmę kompostu, żeby było czym zasypać doły.

Hanuś, bardzo dobra decyzja, trawy są super, ten szelest liści i uspokajające falowanie wiechetek na wietrze, rozkosz dla oczu i uszu. Dziś dla ciebie mój m. cukrowy, to przedsmak tego co będzie za rok w moim dole.

Milena, dla ciebie też znajdzie się lekcja przyrody. Cieszę się że podoba.
Irenko, pamiętaj że ja jestem pierwszy w kolejce po m. Africa. Zobacz jakie łupy przywiozłem od znajomej z działek w Wawie.
Musiałem dziś nawieźć ziemi aby wsadzić to co było bez donic. Powoli prace posuwają się do przodu. Zmokłem dziś nie miłosiernie.Ostatnie 3 fotki są dzisiejsze.
Narcyzy kwitną tylko pod ścianą na środku podwórka jeszcze im daleko.
Mój kawałek raju 23:55, 15 kwi 2012

Do góry
Bogusia ta minę już trzeba do doniczek? i po ile i czy do dużych?
Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 23:49, 15 kwi 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Bogda jest tu z nami od samego początku
Kiedy nieśmiało rodziły się nasze wątki.
Historia Twego ogrodu jest dobrze znana
I dylematy jakie masz z nim związane.

Bijesz się z myślami codziennie prawie
Dawać wyspę na środku czy nie dawać.
Skąd wziąć rośliny na te hektary
Dawać je pojedynczo czy do pary ?

Antosia narodzin byliśmy świadkami
Życie biegnie naprzód i to już za nami.
Bogda życzę wszystkiego dobrego
I jak w tytule - ogrodu pięknego.

hanka_andrus napisał(a)
Zbyszko stanął na wysokości zadania!
Ale nie dorówna mu dzisiaj Hania,
Bo jak rano 4 stówki zobaczyła,
to już bez rymów życzenia złożyła!

jotka napisał(a)
Trudno dziś przebić Zbysia,
życzenia prozą złożyła Hanusia,
Ja też się dziś nie wysilę
bo zmykam na działkę za chwilę ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies