Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

danka1971d 21:54, 01 cze 2012

Faktycznie, tylko podziwiać Tą naszą szefową! Jak ona to wszystko ogarnia???, nie mam pojęcia.....
Tylko pozazdrościć...
myszorek 23:10, 01 cze 2012

Sebek napisał(a)

O Danusi ma już gości, jak Sebek się zmienił przez ten rok!

Nie mogę się doczekać ogrodu na ścianie i strasznie wpadła mi w oko ta białą tojeść z Anglii.
Danuś potrzebna Ci pomoc w przygotowaniach?

O - dziękuję - jutro mnie zobaczysz na żywo to się przypaczysz czy aż tak
I Danusiua nie ma gości "już" tylko miała - zdjęcia są ze środy 23 maja

aś się tak wyczesałeś jak normalnie dobrze wystrzyżony stożek . Podoba mi siem to, to się jutro będę przypatrywać
Limka 23:51, 01 cze 2012

Przeglądam forum ale nie znalazłam nazwy tych białych kwiatków? I tych listków cytrynowych? Co to za roślinki?
Ana 07:04, 02 cze 2012

Listki to chyba tojeść rozeslana aurea...a kwiatki? Może milion bells? ale ja się nie znam
Gardenarium 09:13, 02 cze 2012

Limka napisał(a)

Przeglądam forum ale nie znalazłam nazwy tych białych kwiatków? I tych listków cytrynowych? Co to za roślinki?

Żółte listki to tojeść rozesłana Aurea, a drobna kaszka to wilczomlecz, dzwonki to petunia chyba Milion Bells

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:20, 02 cze 2012

Mam satysfakcję, bo wszystko co teraz ostatnio dosadzałam dałam radę zrobić własnymi rękoma, po trochu codziennie, a wczoraj w deszczu cały dzień walczyłam, Wiesia może zaświadczyć - nawet tę ogromną kulą przetoczyłam i wtaszczyłam do doła, uprzednio wysadzając trzy kulki i stożek. Jestem z siebie zadowolona i to, że dałam radę. Ogród gotowy. Dziś rankiem odbyła się tylko doraźna pomoc w postaci wywiezienia śmieci i wykopania dołka pod kulkę, która mi została z wczoraj

Inspekcja pracownicza

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:21, 02 cze 2012

Są pierwsi Goście

Instagram Ogrodowiska
Ana 09:22, 02 cze 2012

wow, zgadłam

piekny zakątek Danusiu, kuruj się kochana a nie już biegasz po ogrodzie. Dziś Wielki Dzień
stychaz 10:16, 02 cze 2012

Gardenarium napisał(a)
Aquilegia vulgaris var. stellata ''Greenapples''

A ja niemądra orliki zawsze omijałam szerokim łukiem. Może dlatego, ze moja babcia miała w swoim ogrodzie ich całe mnóstwo i traktowałam je czasmi jak chwasty Zmieniłam zdanie odkąd przywiozłam do swoijego ogródka kilka sadzonek od niej. Niestety przetrwały tylko dwie (resztę przez pomyłke wyrwałam sadząc, że to chwasty) ale już planuję zakup wiekszej ilości. podobają mi się tez ich "koszyczki" z nasionami.
Konstancja30 11:23, 02 cze 2012

Gardenarium napisał(a)
Są pierwsi Goście

napisałaś Danusiu, że ogród już gotowy ... ten ogród zawsze był gotowy bo jest idealny ... mam nadzieję kiedyś go zobaczyć a dziś będę niecierpliwie podglądać w telefonie ... słoneczka ... ciepła i pięknych róż ... ta powyżej wspaniała ... pokochałam niniejszym żółty ... miesiąc temu zmieniłam zdanie co do tujek ... oj Dana wywróciłaś mi świat ............... na właściwą stronę ... bo jak śmieszne wydaje mi się teraz stwierdzenie "nie lubię tuj" albo " nie lubię żółtego" ... teraz patrzę na całość ... na kompozycje ...