Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 18:23, 14 kwi 2012

Do góry
Takich samosiejek w moim tzw. przedogródku są tysiące

To wina olbrzymich klonów, które rosną tuż za ogrodzeniem wzdłuż drogi. To moja zmora. Po wietrznych dniach i nocach jest pełno połamanych gałęzi, a wiosną tysiące samosiejek, które wiatr roznosi dosłownie wszędzie.
Dzisiaj spędziłam parę godzin żmudnie wyciągając każdą pojedynczo z rabat. Czułam się jak Kopciuszek
A końca wciąż nie widać
Ogród w Alei Lipowej... 18:23, 14 kwi 2012

Do góry
justi napisał(a)

Śliczne te zdjęcia...
Sorry, że oficjalnie witam się tak późno...wszystko przez to, że tak woooolno piszę...
Dzięki za odwiedzinki i miłe słowa.
Las lobeliowy robi wrażenie...w jakim kolorze ? Ja zawsze miałam niebieską, ale teraz i białe...
Podoba mi się to zdjęcie morskie
Pozdrawiam
Moje poletko 18:20, 14 kwi 2012

Do góry
Małgosiu chciałaś fotki pokazujących się host .Mówisz -masz

Moje ukochane miejsce na ziemi 18:18, 14 kwi 2012

Do góry
na działce mam takie coś...
ala hydrant, dookoła kamieni dużo, więc obsadziłam roślinkami, by kosiarką w to nie wjechać...
przypomina rybę kształtem...
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 18:17, 14 kwi 2012

Do góry
A w domu moje oczy cieszą inne kwiaty
Też wczorajsze prezenty

Moje ukochane miejsce na ziemi 18:14, 14 kwi 2012

Do góry
agata19762 napisał(a)
uwielbiam wypady do ogrodniczych sklepów....i nie tylko.....
ostatnio kupiłam sześciopaki tulipanów....za..........4,98 zł........
z cebulkami...fajna cena !!!!
kupiłam 3 rodzaje
tylko posmutniałam, bo przeczytałam gdzieś na forum,
że są one specjalnie pędzone i są bardzo nikłe szanse, na to, by rosły i kwitły w ogródku
no cóż.....
piękne są !!!!!!

Kochana może ze mnie ekspert od tulipanów żaden,ale powiem ci,że jeśli odpowiednio zajmiesz się tymi cebulami to czemu nie miałyby zakwitnąć.Oni owszem pędzą je,ale muszą zrobić dokładnie to co można zrobić w amatorskich warunkach.Cebule "przemarzają"sobie w lodówkach pewnie,przychodzi odpowiedni moment wyciągają je i ...Teraz nie wiem co z nimi zrobiłaś,ale po przekwitnięciu powinnaś uciąć suchy kwiat ,zostawić łodygę i liście do uschnięcia i przechować w suchym nie za gorącym pomieszczeniu do jesieni i wkopać razem z innymi cebulami
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:59, 14 kwi 2012

Do góry
od środy mocno podwinęłam rękawy i ostro wzięłam się do pracy..........
wizyty mnie do tego jeszcze bardziej zmotywowały.........
przy bramie osówała się ziemia na podjazd,
więc założyliśmy jumby, posadziłam tam białe bratki a w otworach floksy fioletowe chyba....?

zrobiłam na nowo rabatki........usunęłam czarną folię,( do końca nie wiem czy dobrze zrobiłam, boję się ogromu chwastów ) i na nowo sadziłam roślinki.......
jeszcze są maleńkie .....ale z czasem.........
szmaragdy sadziłam jesienią.....50 szt też małe,ale mam nadzieję, że urosną.......
Mini ogródek-maxi problemy czyli prośba o pomoc... 17:54, 14 kwi 2012

Do góry
EKSTREMALNE METAMORFOZY!
Witam po megapracowitym dniu! Jestem taka dumna!!!!!!!!!! Zobaczcie!!!!!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:53, 14 kwi 2012

Do góry
finka napisał(a)

wyglądają jak 'White Lieberstar' ale przecież jest tak wiele odmian do siebie podobnych, że mogę się mylić.

PIĘKNE !!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:52, 14 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wiesz co Marta? Masz nawet niegłupi ten pomysł, sama bym na to nie wpadła, edukacja poprzez pracę

Danusiu nie ma lepszej metody nauczania jak poznanie zawodu podczas normalnych czynności związanych z przedmiotem czy zawodem Właściwie w każdej dziedzinie.Im człowiek starszy tym lepiej przyswaja wiedzę w praktyce,szkoda tylko,że i tak siedzi się w ławkach i wkuwa teorię
Można studentowi płacić,a można umówić się ,że korzysta ze sprzętu,wiedzy ,zdobywa umiejętności pod okiem fachowców i...opłacać mu dojazdy?
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:42, 14 kwi 2012

Do góry
WTOREK
odwiedziłam Anię asc..........
ogród marzenie, nie mogłam zasnąć po powrocie do domu
pozdrawiam Cię Aniu
teraz kolej na Ciebie.......
zapraszam do mnie !!!!!!!!!!!!!!!!
A oto moja kochana rodzinka............
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 17:06, 14 kwi 2012

Do góry
A tu zła ogrodniczka bo zaczyna padać i trzeba przerwać pracę.
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 17:01, 14 kwi 2012

Do góry
Z góry wygląda to tak, pusto do kitu.
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 16:58, 14 kwi 2012

Do góry
A tu puste miejsce czeka na stożek, kulki bukszpanowe, niestety dziś rano znalazłam stożek z bukszpanu duży i kulki bukszapnowe żółte, zielone. Marzy mi się stożek z cisa ale zdaje się u nas nie do kupienia brrrrrrr
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:55, 14 kwi 2012

Do góry
Oprócz tego udało mi się uchwycić coś co wydawało mi się dzwońcem. Niestety zdj. kiepskie, bo przez szybę aparat nie ustawił ostrości, ale jedyne jakie mam. Widać gruby dziób i żółty paseczek na skrzydle.

Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 16:52, 14 kwi 2012

Do góry
A to moje różaneczniki.
Ogrodniczka przy pracy hihihi
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:49, 14 kwi 2012

Do góry
Wracam do tematu ptaków, ale się ze mnie ornitolog zrobił
Krążył dziś po moim niebie drapieżnik. Niestety zdjęcia są jakie są, bo na niebie ciężko złapać ostrość. Po drugie ptak był dość wysoko i na dodatek krążył za szybko. Wredny był, nie dał sobie zrobić dobrych zdj. Te 3, które wklejam to jedyne na których dał się uchwycić. Na pozostałych mam niebo.

Kształt skrzydeł wskazuje na rodzinę sokołowatych, bo są ostro zakończone z ciemnym czubkiem, ale nie jest łatwo ustalić co to jest. Na pustułkę za duży.

Biegnę po Bogdzię, może coś mądrego powie.

Marzenie o... 16:48, 14 kwi 2012

Do góry
ale to nie jest złośliwie hehehehe

Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 16:40, 14 kwi 2012

Do góry
Zaczęło padać i niestety musiałam przerwać pracę w ogrodzie, zdążyłam tylko posadzić roślinki które zakupiłam rano, ale niestety porządku już nie udało mi się zrobić brrrrrrr
Wiosenne rewolucje w "Paulinowym ogrodzie" 16:35, 14 kwi 2012

Do góry
Wczoraj wyplantowalysmy tzn. Justi to zrobila ziemie pod magnolia,poniewaz jak 6 lat temu ją przesadzilismy bo przyszla z nami ze starego miejsca zamieszkania, to zakopcowalismy ja na zimę zeby przezyla bo w grudniu byla przesadzana i jakos jak przyszla wiosna zapomnielismy jej odgrzebac i przestala nam kwitnac, chyba sie dusiła bo strasznie to odchorowala widac to na korze drzewka. Teraz zakwasiliśmy jej glebę i elegancko wyplantowalismy od razu widać poprawę ma piekne pączki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies