Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

Ania 11:58, 30 maj 2012

W tym widoku się zakochałam
Przecudne obsadzenie ławeczki czy to jest floks szydlasty? A czy po drabinkach coś się wespnie?
I oczywiście kulki w żwirku - przepisowo :- Przeuroczo masz Weroniko, baardzo mi się podoba , wszystko u Ciebie

Ania 12:13, 30 maj 2012

Już doczytałam będzie różane tło, super, właśnie myślałam o różach , będzie cudnie Weroniko, już nie mogę się doczekać będę Twoim podglądaczem jeśli pozwolisz
popcorn 12:36, 30 maj 2012

Piwonie przecudne! Kajtek uroczy
Weroniko czy margaretki ode mnie Ci rozkwitły? U mnie prawie wszystkie w tym roku puste - rok temu byly 3 krzaczki polpelnych... w tym zostal jeden, a wszystkie nowe, mlode - puste

pozdrawiam!!
majkel0326 13:05, 30 maj 2012

Weronika,ja też zapisuję się do fanklubu Kajtusia,jest niemożliwy! Ostatnio jak poszłam do sąsiadów to mój pies wykąpał się w ich oczku wodnym,al mi było głupio Bo on generalnie jak widzi wodę to już pływa.A odętki przepiękne! Irysy widzę,że mamy podobnie zestawione,też mam blado żółte i blado niebieskie posadzone razem
weronika77 19:53, 30 maj 2012

Aniu z Z.W. ławeczka we floksach szydlastych, przekwitających. Pod ścianą wcześniej zakwitają,bo ciepło, a potem stopniowo wszędzie. Dotąd kwitną floksy ciemno różowe, a w zacienionych miejscach też te niebieskie. Miło mi, że ktoś ze mną poczeka na moje róże, mają być białe, seledynowe, jasno różowe z białym...i dwa Chopiny.
Popcarol, Twoje margerytki zakwitły,ale nie są pełne, podobne do moich. Może za rok nadrobią, bo po tej zimie wiesz jak jest z roślinami.
Maju, też masz lizaczki od Kajtusia, jak przystąpiłaś do psiego fan klubu.
Dzisiaj przyspieszył moje pranie. Utarzał się w skoszonej trawce, potem pan kazał go zabrać, ale wcześniej niż powiedział, spryskał trawę magiczną siłą. Kajtuś na rączki chętny jak dziecko, nawet jak dziecko, się wtulił w mój sweterek, i grzecznie siedział. Jak zobaczyłam plamy trawiaste, to natychmiast po odplamiacz i do pralki. Jakoś nie umiem się na niego wkurzać.
Maju dla Ciebie fotki pokazujące jaki Kajtek potrafi być obrażalski.

I wszystko dobre, co się dobrze kończy.

A to następna piwonia pokazała kwiatki i zapachniała, ale jak...

Też w kolorze różowej piwonii kwitną takie goździczki w tle karmnika ościstego, kwitnącego białymi miniaturkami. I aniołek z czasów, gdy wstyd nie istniał.
Przetacznik 20:11, 30 maj 2012

Mam nadzieję, ze teatr widziałaś był wyśmienity, jak się zaczęto pięknie zwracać do arystokraty dowiedziawszy się, że nim jest...
weronika77 21:04, 30 maj 2012

Weroniko Przetaczniku, teatr widziałam, super. Księcia z bajki chcieli, to dostali...A córeczka miała prawo do własnej decyzji i może do własnych błędów, choć się na błędy nie zanosi.
Telewizję rzadko ostatnio oglądam, wkurzają mnie reklamy, i seriale też mi się przejadły.
Basiu Barbaro,dzięki za odwiedziny, popatrzę na Twoje piwonie.
Basiu_1987, jeszcze raz dziękuję za pochwały.
Gosiu Malves, dzięki za komplementy.Twój domek, i taras, i nad tarasem daszek podoba mi się. Ciekawe czym go opleciesz...róże, powojniki, wisteria, milin...możliwości jest wiele.
Aniu DS też lubię niebieski w ogrodzie, a Ty chyba najbardziej w różach. W tym roku powinny zakwitnąć nowe u mnie, w tych odcieniach, np. Violette Perfume,i inne. Nie będę zapeszać.
A od Bogdzi przywiozłam niebieściutkie goryczki,muszę jednak odczekać z ich pokazaniem, chyba że pokażę te "zdjęte" u Bogdzi...

A wsadziłam je tutaj: te maleństwa za niebieską czubatką.
agata19762 21:24, 30 maj 2012

cuuuuuuuuuuuuuudne te maleństwa!!!!!!!!!!!!!!!
a widok z balkonu EXTRA
pozdrawiam Cie Weroniko
Bogdzia 21:25, 30 maj 2012

Weronko podsyp im trochę dolomitu bedą lepiej rosły. Patrzę na Twój karmnik i pojąc nie mogę jak on tak grzecznie rosnie gdzie mu pozwalasz . Jak go kilka lat temu u siebie posadziłam to rozsiał mi sie po całym ogrodzie i do dziś go wyrywam. Chciałam jeszcze spytac o fryzurę Kajtusia. miałam podobnego kudłacza czyli pona ( polski owczarek nizinny) i lekarze nie pozwalali mu odsłaniac oczu ze to im szkodzi. wiem że Twój jest innej rasy ale problem wzroku powinien byc ten sam. Nikt Ci nic na ten temat nie mówił?
weronika77 19:43, 31 maj 2012

Bogdziu, trzymałam się pierwszej wersji, czyli natury, że widocznie ma takie futro, żeby oczy chronić.
To tybetański piesek SHIH TZU, mały, nasz waży 9kg.
Kiedy rozerwał sobie rogówkę, i nie dał się dotknąć, to nie mogłam zobaczyć, co się dzieje za futrem. Myślałam, że boli go ucho, tymczasem chodziło o oczko. Po operacji, lekarz stwierdził, że absolutnie odsłaniać oczy, przemywać. Przynajmniej raz na miesiąc powinien być u fryzjera chociaż z pyszczkiem. Nie umiem sama przy oczkach mu powycinać, a fryzjerka robi to szybko i fachowo. I po "fryzjerze"oczka widać,i nie trzeba rozczesywać tych długich kudełków przy oczkach.On tego nie lubił. Teraz pozwala na dotykanie pyszczka i okolic oczu. Przez opiekę w jego chorobie przekonał się, że to dla jego dobra, i jest bardzo ufny.

Dzisiaj znów nosił wąż do podlewania za panem, albo w ząbkach albo łapkami trzymał, chciał być przydatny.