Andziulko wpadłam z zaległą wizytą i widzę piękny , zadbany ogród z niemniej pięknymi nasadzeniami tegoroczne swoje truskawki już jadłaś? mamy ten sam zestawik
dziewczyny, dzięki za rady - to niedługo wybieram się do jakiejś szkółki kupować róże
no, chciałabym, aby było przynajmniej ładnie Marzena, no, nie przesadzaj
a ten postument tak wygląda...
ostatnio byłam w cudownym prywatnym ogrodzie - byłam oczarowana... dam tylko jedno zdjecie ( bo chyba nie powinnam umieszczać żadnego) , w kazdym razie ten krótki pobyt w tym miejscu przekonał mnie, ze warto w ogrodzie wykonywać takie rabaty, jak ta, która właśnie robię...
Moja róża rosła 12 lat u mnie była duża i piękna 2 lata temu sporo przymarzła i nie mogę jej odratować odbija od ziemi co roku ale to nie to samo,to zdjęcie z 2009 roku
zdjęcie nie najlepszej jakości, miałam stary aparat nie cyfrówkę
Już po raz drugi myślałam, ze straciłam Rosarium Uetersen! W ub.r. przemarzła i w tym również, tak, że musiałam ją ciąć do samej ziemi. Ale to silna odmiana! Odrosła!!! Dożywiam ją i traktuję jak małe dziecko
Wychodzą dalie, wszystkie! Nie podpędzałam, sadziłam wprost do ziemi.
Basiu, nic mi o tym nie wiadomo. Ale były zdjęcia w miesięczniku "Mój Piękny Ogród" nr 2/2011.
Pozdrawiam.
Wyżej wspominałam, że teraz w moim ogrodzie dominuje kolor niebieski (trochę białego i żółci), zapomniałam o niebieskim rododendronie, który kwitnie też w tym okresie, razem z białym.
Na garażu już wiszą donice z pelargoniami i bakopą.
Za irysami rozwijają swe kwiaty krzewuszki cudownej , czerwona, różowa i różowa o brązowych liściach.
A ja już nie mogę doczekać się 200-tki!
Wszystkiego dużo....oprócz chwastów!Powodzenia w nasadzeniach!I hoduj te róże,żebyś mogła sobie zafundować kąpiel z płatkami!
Witaj Andzia w moim ogrodzie. Dzięki za nazwy kwiatków
Chciałam wpaść do Ciebie z rewizytą, ale chyba nie masz jeszcze założonego wątku. Odwagi Andzia Na pewno masz swój ogród, bo widzę, że znasz się na kwiatkach wpadaj do mnie częściej, zapraszam
Dzięki Celinko...przegapiła..a niby wszystko czytałam po kolei... ale wstawiałaś takie foty, że tylko z piersi wyrwało sie auuuuuuł ..śliczne fotki i śliczne połączenia ....
Właśnie naczaiłam, że niechcący zrobiły mi się sadzonki hortensji.... wygląda jak Annabell i kwiaty ma wielkości mojej głowy I niechcący mam sukces ogrodniczy..... a to ta piękność mi sie mnoży...
i bardzo dobrze poza oczywistą oczywistością, że bardzo pięknie ... zabezpiecz jakieś szkrabiątko
Dzięki Celinko...przegapiła..a niby wszystko czytałam po kolei... ale wstawiałaś takie foty, że tylko z piersi wyrwało sie auuuuuuł ..śliczne fotki i śliczne połączenia ....
Właśnie naczaiłam, że niechcący zrobiły mi się sadzonki hortensji.... wygląda jak Annabell i kwiaty ma wielkości mojej głowy I niechcący mam sukces ogrodniczy..... a to ta piękność mi sie mnoży...