Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Pszczelarnia 14:12, 28 maj 2012

Wieloszko, ostatnie zdjęcie z rh wrzuć Magii do wątku z prośbą o ocenę.
Wieloszka 12:43, 29 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Aga jak wrócisz do domu to pewnie szaleństwo bedzie w ogrodzie Po wyjeździe, po komunii, energia będzie Cię rozpierać
Jak się bedziesz wybierała po żurawki to prosz daj znać bo potrzebuję sporo palace purple a nigdzie nie ma i drogo. Czy byłaś w Żmigrodzie po żurawy.

Marzenko, energia mnie nie rozpiera, wręcz przeciwnie Straciłam cały zapał do mojego ogrodu,a to co zastałam po powrocie jeszcze bardziej mnie załamało. Z trawnikiem dzieje się nie wiadomo co, wygląda fatalnie, pełno placków zaschniętej trawy, a niedawne przymrozki uszkodziły młode przyrosty na wielu roślinach - żywopłocikach bukszpanowych, tawułach, trawach, katalpach, hostach, magnolii i rh od Was... O chwastach które zarastają WSZYSTKO nawet nie wspomnę... Jak patrzę na ogrom pracy do wykonania... załamka totalna
Wieloszka 12:45, 29 maj 2012

Domi napisał(a)

Czarne muszki to pewnie mszyca. Mnie w zeszłym roku mszyce wtrąbiły pąki kwiatowe i rh nie kwitły zbyt obficie. Jak się spojrzało na pąk, to był cały oblepiony "czarnymi muszkami". Poszukaj mrówek. One kręcą się w okolicy mszyc. W tym roku znowu rh u mnie nie kwitną, bo mróz przemroził pąki i musiałam takie brązowe, zeschniete poobrywać.

Domi, czarne muszki już zdiagnozowane, oprysk wykonany. Ale dlaczego rh w ogóle nie kwitł dalej nie wiem... A teraz przymrozek ściął jego wszystkie młode listki
Tawuły w środku obwódki bukszpanowej będę ciąć w kulki, a w przyszłości chciałam osiągnąć efekt wysokiego, szczelnego dywanu. Oj przykro mi z powodu Twoich bukszpanów w obwódce Pojedynczo rosnące sztuki łatwiej wymienić na nowe...
Mala_Mi 13:18, 29 maj 2012

Agnieszka..nie załamka, tylko normal Trza się brać do roboty Trawnik mógł uschnąć .... podlewaj i ewentualnei dosiej..... ruszy.....
Dlatego ja nie jeżdże na wczasy, bo po prowrocie nie wiadomo w co ręce włożyć i zero radosci i z ogrodu i z wczasów...... odpuść sobie troszke perfekcjonizm... i daj na luz...chwaściki większe łątwiej siewyrywa..ja tak się pocieszam
Ana 13:31, 29 maj 2012

Aga, chyba nikogo to nie omija...nie stresuj się, odpoczęłaś i są nowe siły Chwasty zawsze będą rosły, trawnikowi moglo zaszkodzić słoneczko...dasz mu duuuużo pić i odbije!

Na pocieszenie - u mnie trawnik okropny po zimie, jeszcze nie doszedł do siebie...
hanka_andrus 18:35, 29 maj 2012

A ja już nie mogę doczekać się 200-tki!
Wszystkiego dużo....oprócz chwastów!Powodzenia w nasadzeniach!I hoduj te róże,żebyś mogła sobie zafundować kąpiel z płatkami!
Madzenka 19:25, 29 maj 2012

Aga u mnei też pełno strat po majowych przymrozkach, w tym młode przyrosty na rh. Urwałam je i czekam czy nowe wypuści. Pocieszam się , że takie zimy i wiosny bywają raz na kilka lat ...
Jedyny sposób na te straty to lanie, lanie i jeszcze raz lanie wody.
Tak niskiego poziomu wody ( a podobno niemal mieszkamy na bagnach) nie pamiętam od 2007 roku czyli od początku kupienia działki.. W rurach drenażowych na 1,5 m w głąb dopiero widać wodę a zwykle jest 80 cm, w marcu było tylko 10 cm...
Rośliny nie dość, że wymarzają to jeszcze usychają. Lej wodę i odbije wszystko pięknie. Chwasty wypedzisz w najbliźszy weekend, ma padać więc łatwiej się będzie rwało..
Rh pewnie nie kwitnie bo mu pąki wymarzły, u mnie na wystawionym na slońcu cała góra wymarzła, kwitl tylko na bokach.
Trzymam kciuki perfekcjonistko. Kup sobie balkonowe, obsadź donice i ciesz oczy
Madzenka 19:25, 29 maj 2012

O kurcze gratuluję 200-tki
Ana 20:10, 29 maj 2012

Agnieszko, gratuluję 200 setek W takim tempie i miłej atmosferze to tylko czekać na 1000

anna_studio 22:48, 29 maj 2012

Gratulacje serdeczne....
Żałuję, że nie mogłam Cię poznać u Madzi...
ale co się odwlecze...to nie uciecze

Trawki tak ładnie Ci ruszyły, tak równo....
A rabata bukszpanowo tawułkowa prezentuje się ślicznie.