Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój kawałek raju 21:43, 13 kwi 2012

Do góry
Aniu...cich utko u Ciebie
Ogródek Hanusi po zimie 21:36, 13 kwi 2012

Do góry
Bożenko,Zbyszku! Tacy goście wieczorowa porą! Powitać,powitać! Rozgoście się!

Dołączę zapach sosnowych igieł,i kojący widok kosaćca!
I możemy posiedzieć,nie koniecznie na tarasie......
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:07, 13 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

I obiecana ściana wodna - wciąż nie gotowa, przynajmniej murek został wymurowany i zrobiny otwór na stalową listwę. Na razie ściana okryta czrną folią aby deszcz jej nie zmoczył
Zdjecie wykonane z wnętrza domu. Jutro kupujemy tynk do niej. I juz zapadła decyzja , ze jak wystarczy środków zostanie na froncie położona płyta ze stali nierdzewnej.

Świetnie to wygląda Marzenko. Teraz będziesz miała dopiero widoki. Zamiast pracować w ogrodzie będziesz na tarsie leżała.

Z takim charakterkiem i ADHD bezczynne leżenie na tarasie odpada .
Pięęęęęękne masz widoki z okna, a co dopiero jak ściana zostanie ukończona i woda popłynie...
Rododendronowy ogród. 21:05, 13 kwi 2012

Do góry
Poniewaz sporo osób pyta mnie o opryski rh i akurat zrobiłam zdjęcia nawozów dla Celinki to i u siebie pokażę żeby nie było wątpliwości. Te dwa nawozy plus woda wg przepisu i tym opryskuję liscie rh. Zauważcie na tych nawozach pisze że nadają sie do dolistnego nawożenia.

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:01, 13 kwi 2012

Do góry
A żeby nie było, że nic nie robimy to wczoraj M. zaskoczył mnie "chęcią" układania ścieżki z odpadowych płyt betonowych w trawie...
Niestety moja wizja nie pokrywała się z jego... Szkoda, że nie zrobiłam zdjęcia jego pomysłu...

Pierwsze próby

ale ostateczna wersja chyba nie jest taka zła...

Dziś myślałam, że jak przyjadę z pracy to, no powiedzmy 1/3 będzie w trawie...
Ale m. stwierdził po wkopaniu 5 (słownie pięciu !) kawałków, że to mozolna, żmudna, nudna praca i zostawia ja mnie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:01, 13 kwi 2012

Do góry
Kanciki w ładnej trawie, a nie takiej wygryzionej pozimowej

I kuleczki pokrywające się nowymi, jasnymi przyrostami

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:00, 13 kwi 2012

Do góry

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:00, 13 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I obiecana ściana wodna - wciąż nie gotowa, przynajmniej murek został wymurowany i zrobiny otwór na stalową listwę. Na razie ściana okryta czrną folią aby deszcz jej nie zmoczył
Zdjecie wykonane z wnętrza domu. Jutro kupujemy tynk do niej. I juz zapadła decyzja , ze jak wystarczy środków zostanie na froncie położona płyta ze stali nierdzewnej.

Świetnie to wygląda Marzenko. Teraz będziesz miała dopiero widoki. Zamiast pracować w ogrodzie będziesz na tarsie leżała.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:00, 13 kwi 2012

Do góry
Marzą mi się już ciepłe dni i żeby roślinki kipiały

Moje poletko 20:59, 13 kwi 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Celinko rh do opryskania . Koniecznie bo blade. Potrzebny florowit w płynie ogólnego stosowania (taki do wszystkich roślin) i drugi florowit w płynie do iglaków. Zrobic roztwór wg przepisu tylko ponieważ dajesz dwa nawozy to po pół dawki z tego co pisze i opryskaj kilka razy rh w odstępach powiedzmy czterodniowych tak mniej wiecej . Jeśli dostaną liście mocna zieleń to wystarczy opryskiwania . Daj też nawóz w granulkach na ziemie tak po półtorej garści i jeśli nie ma deszczu to podlewaj a jesli deszcz nie jest duży to też trzeba podlac bo spływa po liściach jak po parasolu a pod rośliny niewiele się dostaje. To na pewno w zupełności wystarczy. Jeśli ziemię masz przepuszczalną z piaskiem to trzeba jednak często podlewac. Widzę na nich sporo pąków kwiatowych więc powinny zakwitnąc.

Bożenko ,ten florowit ,to ma być taki nawóz w płynie do kwiatów kwitnących ?
Do ziemi dawałam po garści ,to zwiększę dbam o wigotność ,tego bardzo pilnuję!
Ziemia wymieniona, ale kupiłam jeszcze ,takie podłoże do kwaśnolubnych i chcę im jeszcze podsypać z góry i poszerzyć wokół korzeni.
Super że mi podpowiedziałaś o tym oprysku

Ja opryskuję tymi dwoma razem połaczonymi jakie widzisz na zdjęciu. Próbowałam też magicznej siły ale wolę swój zestaw moim zdaniem lepiej działa. Nie posypuj po wierzchu żadnym podłożem , bardzo nie lubia żeby im wierzchnie korzonki zasypywac i korą też nie.

Ogród z perspektywą na przyszłość 20:51, 13 kwi 2012

Do góry
Dziś odwiedziłam rodziców i zrobiłam zdjęcie pięknego bukszpana mojej mamy

Jak już się chwalę, to wrzucam zdjęcia ostatniej mojej pracy, która została oszkliwiona i wypalona i będzie u mnie za tydzień Teraz szukam dla niej miejsca w ogrodzie

Mój skromny ogródeczek ... 20:49, 13 kwi 2012

Do góry
A teraz troszke z innej beczki moje "maleństwa" jak je nazywam latam i oglądam je codziennie jakby to coś miało zmienić hehe ale cóż po prostu już tak mam
sadzonki aksamitek i goździków brodatych

duuże już dalie

no i pomidorki

a z przodu kilka sadzonek kapusty pekińskiej które dostałam a na pozostałych oknach drugie tyle warzyw i kwiaty przepraszam ze zdjecia nie wyraźne ale robione telefonem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:45, 13 kwi 2012

Do góry
A gratulację 200 tki
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:45, 13 kwi 2012

Do góry
Wrzucam obiecane fotki z brac brukarskich. Jeszcze bruk jest brudny od piasku i nie ma jeszcze efektu. Poza tym wokół bałagan.

Dziś Panowie od nawodnienia zrobili wykopy

Moje roślinki 20:42, 13 kwi 2012

Do góry
Witaj Maju nadrobiłam zaległości i musze przyznać że szaleństwo u Cb
moja piwonia i liliowce też szaleją z resztą inne roślinki tez az miło patrzec
a zwierzaki cudne pozdrawiam
i dziekuje za mile slowa dla Cb kwiatek
Lecę w kulki... 20:39, 13 kwi 2012

Do góry
Specialnie dla Sebka i Acrobaleno...

Kaloszki i inne butki ogrodowe 20:33, 13 kwi 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

Dziś obchód robiłam w nowych kaloszkach

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:28, 13 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ewuniu ogród pięknie przygotowuje sie do wiosny

Widzisz Marzenko jak to jest : całą zimę się czeka na wiosnę, a ja teraz to już marzę o lecie, żeby było bardzo bujnie zielono, i kolorowo

Lecę w kulki... 20:16, 13 kwi 2012

Do góry
Sebku, Arcobaleno, w tym roku poraz pierwszy surfinie z komarzycą, w osobnych skrzynkach bakopa, ale sama. Do tej pory były zawsze czerwone pelargonie, bo pasowały do czerwonej cegły, ale miałam ich już dość...ale biel odpadała bo zestaw patriotyczny..., bordo, róż gryzło mi się z cegłą...

Surfinie zdominowały komarzycę, ale podobała mi się ta dominacja...
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:12, 13 kwi 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Jestem sobie Zarszynianka
Faj duli faj duli faj.
Mam kaloszki po kolanka
Faj duli faj duli faj.

O!!!! jak cudnie i jak miło . Zbyszku podskakuję z radości
Dziękuję bardzo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies