Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały raj na ziemi :) 19:27, 13 kwi 2012

Do góry
dosadziłam wrzośćce w miejsce przemarzniętych

posadziłam bukszpany w szczelinę pomiędzy pojazdem, a schodkiem
krokusy nadal kwitną, nareszcie wymarzony widok w wielu miejscach

ponieważ 2 rok z rzędu moje kulki bukszpanowe zimujące na poddaszu padają, zamieniam je na hortensje i kulkom w donicah mówię nie! no nie umiem.... nie wiem jak... padają.... a ja nie wiem czemu, buu
więc przed drzwiami tym razem kolor

reszta jutro, oby nie padało, bo mam co robić......
Ogród z lustrem 19:24, 13 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nasadzenia jeszcze nie skończone, dojdą dwie kule z cisa na pniu, drugie drzewo, trzy Rh a pod nimi pachysandra.

Reszta żurawek "poszła" pod świerki

Danusia jakie żurawki "poszły" pod świerki?
Ogród Dominiki 19:22, 13 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
A ja cofnęłam się do setki, serdecznie choć spóźniona gratuluję!!
Niezmiennie zachwycam się ogrodem, żywiołowy a zarazem uporządkowany!
Trawy i kulki cisowe, bardzo ładne, zdrowe, a cały ogród w super kondycji

różyczki ci posyłam

Irenko, dziękuję za różyczki, gratulacje, ciepłe słowa, za bywanie w moim ogrodzie, no za całokształt.
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 19:21, 13 kwi 2012

Do góry
I widok z górnego tarasu)
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 19:19, 13 kwi 2012

Do góry
Ciąg dalszy moich i M prac
Mój mały raj na ziemi :) 19:18, 13 kwi 2012

Do góry
ponieważ pogoda spłatała mi dzisiaj figla i po porannym deszczu było słonko i ciepełko, postanowiłam co-nieco porobić w ogrodzie, bo jutro się nie wyrobię ze wszystkim...niewiele się udało, bo mój synio skutecznie mi w tym przeszkadzał !
oto szkodnik we własnej osobie: Franuś
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 19:13, 13 kwi 2012

Do góry
Wróciłam w ogrodu kręgosłupa nie czuję, jutro chyba nie wstanę.
Pokaz moich dzisiejszych poczynań, na razie szkielet ogrodu może coś jeszcze jutro dam radę zrobić zobaczymy rano
Mój mały raj na ziemi :) 19:12, 13 kwi 2012

Do góry
Gosia, no jest cieplej, nie da się ukryć!
a Wielkanoc Joanko.... było minęło, szaliczek trzeba było zabrać i kozaki ale co tam! teraz już wiosna pełną gębą !!!
Aniu (anna_studio) dziękuję
ja ciągle mam niedosyt i ciągle jestem niezadowolona z ogrodu , no ale robię go dopiero 3 rok więc mam jeszcze czas aby był piękny

wczoraj, jak wiecie, była u mnie była Ana, wpadłyśmy wieczorową porą do Danusi, a rano pojechała miła osóbka z tej naszej mistrzyni klimatu jak nie wiem co i zdolniacha wielka ! fotek nie robiłam, są u Danusi na wątku
dostałam prezent przecudnej urody, mój synio też , więc jestesmy szczęśliwi podwójnie

moja tabliczka, jutro zawiśnie na ścianie

miś Gabryś mojego synka
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 19:05, 13 kwi 2012

Do góry
Jestem sobie Zarszynianka
Faj duli faj duli faj.
Mam kaloszki po kolanka
Faj duli faj duli faj.

Bajszowe klimaty 19:02, 13 kwi 2012

Do góry
Kupiłam znacznie więcej ale już było za późno i jeszcze padać zaczęło więc jutro zrobię zdjęcia jak nie będzie padać. Chleb z cebulą Haniu uwielbiam. Muszę coś zjeść wrócę za chwilkę

Bajszowe klimaty 18:59, 13 kwi 2012

Do góry
Kupiłam też takie cośik dziwnego a właściwie 2 dziwaczki może ktoś wie co to jest?

Kompozycje na balkony, parapety i balustrady 18:49, 13 kwi 2012

Do góry
Mój ogród pięknieje. 18:46, 13 kwi 2012

Do góry
Wracam do moich murków - takie ładne były ....szkoda

Zła jestem na siebie, bo przecież mogłam przewidzieć, że nie wytrzymają zimy i będą zwyczajnie szpecić.
Teraz jestem w totalnej "kropce". Nie wiem co robić z nimi: czy zburzyć, czy......nie wiem
Pomyślałam, czy może obsadzić je bukszpanami, takie ładne są te bukszpanowe żywopłoty.

Nasz przydomowy ogródek 18:41, 13 kwi 2012

Do góry
Wiosna nieśmiało startuje . W naszym rejonie później niż pokazujecie na Waszych fotkach.

Rabatka różana z ketmią która wyrosła na poważne drzewo.

No i czy zakwitnie śliwowiśnia po ostatnich przymrozkach ?

Bajszowe klimaty 18:40, 13 kwi 2012

Do góry
Witajcie kochane, chyba będę się musiała skuć i "0" wyjść do miasta - bo dziś pojechałam po jedzenie a wróciłam z roślinkami - matko słodka, ale jakie cudne. Nawet lodów sobie nie kupiłam a marzę o nich cały miesiąc. Dziewczyny, dobrze, że jestem tylko z psem, bo kurczę ja się już na terapię odwykową kwalifikuję. Wiem, bo jeden z moich zawodów to - terapeuta uzależnień. Przeczytałam, co pisałyście - oczywiście bardzo Wam dziękuję za każdą radę a Hankę uwielbiam - to były żarty. Ja wszystkie robale lubię miałam nawet pająki egzotyczne, bo sąsiad zlikwidował hodowlę – hi, hi odbiło mu i wypuścił węże i pająki. Jego zamknęli w wariatkowie a pająki zalęgły się w kanale mojego garażu – wytrzymały tylko jedną zimę i uciekły same, bo u mnie jest za zimno. U mnie nawet myszy nie ma, bo zimą jak w igloo.
Jestem taka narobiona, zostały mi tylko 2 kwiatki do posadzenia, ale 100 roślinek do przepikowania czeka, no i mam problem z powojem polnym zarasta mi wszystko i muszę wziąć się za pielenie, bo całą robotę szlag trafi.
Może wrzucę zdjęcia części tych nowych nabytków, za chwilkę bo muszę ściągnąć na kompa. Haniu ja mam las 500 m od domu i nie mam kiedy się wybrać do niego.

Na początku jest chaos 18:37, 13 kwi 2012

Do góry
Zdjęcia mojego trawnika z dziśiejszego popołudnia
Mój skromny ogródeczek ... 18:27, 13 kwi 2012

Do góry
Spędziłam dziś w ogródku kilka godzin dowożąc ziemie.. nie jestem pewna czy wystarczy najwyzej kolejna porcja dojedzie po przejechani walcem przyznam ze nie bylo lekko .. wyciaglam weza jak radziliscie i polozylam wedlug tego jak mialaby wygladac rabata.. wize jednak po zdjeciach ze najlepszym rozwiazaniem bedzie chyba "lustrzane odbicie" tzn zeby prawa strona miala taki ksztalt jak lewa.. co sadzicie ? dodam ze mimo iz plan Danusi bardzo mi sie podoba obecnie nie mam srodkow i na tyle roslinek zeby go odtworzyc.. ale jak Bozia da to za pare lat.. kto wie
Cztery łapki - zwierzęta domowe 18:27, 13 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nom, tak było, rodowita kielecczanka z niej, ale była bita, i z tego się nie cieszę. Teraz ma jak pączek w maśle

Danusiu! W końcu go dorwałam
Jednak troszkę się różni, chociaż pewne podobieństwo jest. ..gdyby nie kudłate uszka. Tu się przymila

Hirutkowy raj:)) 17:57, 13 kwi 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Hej Krysiu!
Jak masz problem jaką trawę, to Mariusza Surowińskiego pytaj
Mnie bardzo się podoba Miskant Morning Light, muszę go mieć, Mariusz mi go przywiezie - nie wiem tylko kiedy

Gracilimus jest w sumie podobny to starsza odmiana. Pojezdzij i popatrz co jest dostepne - na razie traw jeszcze w ogole nie ma, pewnie czerwiec/lipiec dopiero. Na allegro nie kupuj, nacielam sie - sprzedaja niby tanio, ale dostajesz wychudzona zabiedzona szczepke ktora rozrosnie sie dopiero za pare lat... trzeba w realu kupic duze i ew podzielic na mniejsze samemu

Mariusza spytaj czy ma Gracilimusa, albo inna sredniowysoka trawe rozrosnieta i do przesadzania

pozdrowka!

Karolina dzięki popytam Mariusza
Nasz mały, zielony świat. 17:46, 13 kwi 2012

Do góry
Nikuś, jak już urobisz męża, to daj znać, może sobie gdzieś ręka pomachamy na targach?

Muszę pokazać mojego "zająca". Dostałam takie 3 śliczne osłonki, zanim na lato pójdą np. na stół do ogrodu, to na razie zakwaterowałam w nich rośliny doniczkowe i cieszą oczy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies