Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowy chaos u monitki 13:24, 13 kwi 2012

Do góry
Ok nika na razie aura taka że nigdzie nie mam ochoty się ruszać...

Zachęcona przez boćka pobawiłam się w gardenpuzzle z moim narożnikiem działki. Miałam problem z zapisaniem tego co stworzyłam i mimo pomocy nieocenionego Sebka nie dałam rady zapisać tego jakoś po ludzku...więc wybaczcie jakość bo zrobiłam to metodą chałupniczą

Opis od prawego dolnego rogu:
krzewuszka wariegata, obok ekraniku z cisa stożek (jak nie dostanę stożka z bukszpanu to może to będzie cyprysik o takim pokroju) pod nim dwie tawuły np. Goulmound cięte w kulkę, w narożniku śliwa Pissardi, obok wstawiłam rozplenice bo było pusto dosyć ale nie wiem czy to dobry pomysł, dalej ten duży krzew to w zamyśle jaśminowiec aureus, potem miskanty i hortensje Limelight a pod nimi cyprysik sungold. Dalej planowałam różaneczniki: 2 szt Cunningham's White a pod nimi inny który już mam u siebie.

Co o tym myślicie????
W cieniu - zacieniona 13:03, 13 kwi 2012

Do góry
Siewki ketmii {hibiskus letni} dostały bambusowe podpórki.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:55, 13 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
pochwale się smykiem dziś kończy roczek

wow ale facet z bryką
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 12:51, 13 kwi 2012

Do góry
Mój mały pomocnik doczekał się własnych narzędzi i rękawic
Teraz moje są już bezpieczne

Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 12:47, 13 kwi 2012

Do góry
Dzięki Magjo za tak obszerną informację.
Nie jest pocieszająca, raczej kubeł zimnej wody... masz rację, muszę się poważnie zastanowić czy nie wymienić tej sosny na coś bardziej bezpiecznego.
Poszłam zrobić jeszcze jedno zdjecie tej rabatki, widać, że hebe mocno dostało, ale to wiadoma sprawa, że od mrozu a ta sosna? Czy to mróz czy osutka, wygląda paskudnie
Na żywo ta suchość igieł jest dużo bardziej przykra niż wygląda to na zdjęciu.
Ogród Dominiki 12:31, 13 kwi 2012

Do góry
Domi napisał(a)
A to dzisiejsze tulipanki:

piękne zdjęcia, jak zwykle zresztą
a co to za tulipanki, znasz może ich nazwę? rozbrajający jest ich żółty środek
Lecę w kulki... 12:23, 13 kwi 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Ale cudnie to wygląda - ta trawa, kule, wijące się ścieżki

Przepięknie miałaś obsadzone skrzynki - jest tam bakopa i co jeszcze?
Lecę w kulki... 12:09, 13 kwi 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Witaj Aniu! Piękne kulki u Ciebie, takie ogorodowiskowe - znalazłaś się na właściwym forum .
Mi z kolei bardziej sie podoba Twój dom po zmianach - jest teraz taki baaaardzo elegancki i stylowy, ładnie dobrane kolory . Oprócz kulek zachwyciła mnie trawka na ostatnim zdjęciu - równiutka, soczyście zielona, cudna!!!
Wrzucaj kolejne fotki w ramach relaksu po ciężkiej ogorodowej pracy
Ogród Dominiki 12:02, 13 kwi 2012

Do góry
A ja cofnęłam się do setki, serdecznie choć spóźniona gratuluję!!
Niezmiennie zachwycam się ogrodem, żywiołowy a zarazem uporządkowany!
Trawy i kulki cisowe, bardzo ładne, zdrowe, a cały ogród w super kondycji

różyczki ci posyłam
Choina kanadyjska "Jeddeloh" - Tsuga canadensis "Jeddeloh" 11:46, 13 kwi 2012

Do góry
Też nie wiedziałem Przemku możesz coś wiecej napisać o przygotowaniu takiej sadzonki, to
podobnie jak w przypadku innych iglaków trzeba urywać z 'piętką' ? Czy ukorzeni się jeśli np.
przykopać by gałązkę? W necie w ogóle nie ma informacji na ten temat dlatego tak wypytuję

Miało być inaczej 11:40, 13 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)

Przyszłam sprawdzić co masz za stresik, bo u Ani asc pisałaś, że będziesz zagryzać. Po ilościach słodyczy stwierdziłam, ze trzeba wpaść do koleżanki, bo musi być mocno zestresowana. Może dobrym słowem pomogę. Pozdrawiam.

Agnieszko..... stresik związany z oglądaniem wiosny u Ani i innych U mnie dopiero jakieś pierwsze kwiatuszki się pojawiają a u innych prawdziwa wiosnaTak właśnie się pocieszam się zdrową żywnością

Tobie nadwaga nie grozi....możesz się spokojnie odstresowywać
Ale co tam..u Ciebie zawsze później wiosna....... a co ma powiedzieć np. Wrocław.....rejon gdzie zawsze ciepło ..... a tu kicha Mało tego my staramy się nie sadzić tego co wymarza, a oni mogli..i co...i kicha........
Wiec jak coś w normie to dobrze....ale i tak uśmiałam się na cały głos .....z zestawu "nerwosolków "...aż się przestraszyłam, że M obudzę... I w tak poprawionym nastroju od dobrego żartu idę spać........ taki uśmiech przed spaniem to jest to co człowiekowi potrzeba

Agnieszko, obejrzałam fotorelację nie ma co narzekać, całkiem spora wiosna, większośc super przetrwała i jak zwykle wszystko mnie zachwyciło
Menu koło kompa, całkiem, całkiem i jak pisze Ania, kich z wiosna to jest u mnie, ale jeszcze ciut i u mnie będzie eksplozja; szkoda, że wszystko naraz, zamiast w dłuższym czasie pieknie u ciebie!
Lecę w kulki... 11:32, 13 kwi 2012

Do góry
Teraz trochę wspomnień..
Lecę w kulki... 11:27, 13 kwi 2012

Do góry
Znalazłam, znalazłam...! Dysk ze zdjęciami z poprzedniego roku i jeszcze starsze.
Przysłowie ''szewc bez butów chodzi'' pasuje do nas jak ulał...
Maaaasa zdjęć... pozrzucana na pięć komputerów...foldery opisane enigmatycznie
Znaleźć coś... to tak jakby rozszyfrować kod Vinci,

Mieszkam z moimi rodzicami w starym, wielopokoleniowym domu.
Wybudował go mój pradziadek i zamieszkał z rodzinką, sześciorgiem dzieci...
Każdy z tej szóstki, było trzech synów i trzy córki, założył rodzinę i zamieszkał....... w tym domu.
Każda nowa rodzinka dorobiła się dwójki dzieci...
Prosty rachunek...
Musiało być tu wesoło.....
Każdy z nich, z wyjątkiem mojego dziadka, dostał kawałek ziemi i wybudował dom, teraz pół ulicy to moja rodzina...
Sąsiadów mam świetnych

Po ślubie z mężem, zrobiliśmy remont naszego mieszkania w środku, z zewnątrz nic nie ruszaliśmy...
Niestety mój dziadek z babką próbowali go unowocześnić, i go zniszczyli, zamurowując po dwa okna, robiąc jedno duże, zobaczycie to na zdjęciach,na szczęście skończyli tą twórczość na parterze.

Od tej pory trzeba było kamuflować różnice w cegle winobluszczem, na którego dziadkowie nie chcieli się zgodzić... moi rodzice dali się już namówić... i przytargałam sadzonki...

Dom w ostatnim roku przeszedł lifting
W tamte wakacje robiłam przedogródek, najwięcej czasu straciłam na...płukaniu żwiru.
Zapraszam na kolejne...kulki oczywiście

W cieniu - zacieniona 11:22, 13 kwi 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Jaskry są boskie sadzisz je u siebie na zacienionej?
Lubią zacienione miejsca a tych u mnie sporo,mam jeszcze mniejsze wysadzane z pazurków.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:19, 13 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Dzień dobry Szanownemu Panu!!!
Ale słodziak
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:11, 13 kwi 2012

Do góry

W cieniu - zacieniona 11:08, 13 kwi 2012

Do góry
W cieniu - zacieniona 11:05, 13 kwi 2012

Do góry
Jaskry c.d.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:59, 13 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Irenko ale sie u Ciebie naczytałam az mnie oczy bola i pewnie pójdę spac. 10 stron tego było.

Bożenko, jeszcze trochę, a poczuję się winna, że przeze mnie oczy cię bolą

Tak, to jest, jak człowiek wrzuca foty pod nazwą ,,pocieszacze"

powoli, codziennie coraz bardziej rozkwita Gwiaździsta

U nas przed szkołą już kwitnie na całego

Sebastianie, nie wiem jak to się dzieje, ale Dolny Śląsk nawala!!! Niby u was chłodniej, a wszystko kwitnie widziałam jak u ciebie świetnie wiosnę widać
Moje poletko 10:33, 13 kwi 2012

Do góry
Wczoraj M pojechał do szkółki ogrodniczej bo nie mogę się doczekać i chcę zrobić "przemeblowanie" .Tak jak sugerowała Danusia (str.44)No i co za rozczarowanie ! Trzmieli mają jak na lekarstwo! i to byle jakie. odmiany też nie te ,ale powiedzieli ,że jeszcze pod folią mają i trzeba czekać! a ja się przymierzałam na sobotę

Czy na Ogrodowisku jest ktoś kto robi zakupy na giełdzie kwiatów w Tychach? i spotkał tam trzmieliny
Emeraldin Gold? i w jakiej cenie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies