Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pogaduchy skowronków 09:30, 13 kwi 2012

Do góry
Witacie Skowronki.
U mnie też pogoda taka sobie,zimno i mokro ,ale nie narzekam .Z tej okazji przez minutę wydawało mi się ,że jakiegoś "jarząbka"widzę.Ucieszyłam się ,ale jak spojrzałam jeszcze raz to czar prysł )))))
Mój skromny ogródeczek ... 09:28, 13 kwi 2012

Do góry
Haniu dziękuje za wiare w moje możliwości niestety nie pracuje więc nie mam środków na duże zmiany w ogródku chciałam na razie po prostu wszystko uporzadkowac a potem powoli może dażyc do czegos innego wychodze z zalozenia ze ten ogrodek ma mi po prostu dawac radosc i cieszyc oko w domku mam juz porozsadzane duuzo aksamitek , bratki z wlasnych nasionek, goździka brodatego tez z własnych i piekne sadozonki dalii ktore dostalam ale z tym wszystkim czekam cierpliwie do Zośki bo nigdy nie wiadomo co nasza pogoda jeszcze wymysli a dla Cb jeszcze jedno moje kwitnące maleństwo
Pogaduchy skowronków 09:24, 13 kwi 2012

Do góry
Skowronki,latacie przecież górą,
powiedzcie,jak to jest dzisiaj z chmurą?
Gdzie deszczyk pada,gdzie tylko siąpi,
a gdzie ulewa wody nie skąpi?
Gdzie mgły się ścielą z samego rana?
I gdzie się słońce chowa od rana?
Komu przygrzewa,a komu nie?
O tym ja z rana wiedzieć chcę!
Więc proszę was relację zdajcie!
Ktoś jeszcze śpi?
Natychmiast wstańcie!

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:24, 13 kwi 2012

Do góry
Gratulacje również ode mnie, oby walka z ugorem szybko się skończyła. Jak realizacja ogrodu dobiegnie konca, to chyba będziesz musiała zmienić nazwę wątku, walka z ugorem zakończona

Boćkowe perypetie ogrodkowe 09:23, 13 kwi 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Bylo:

Jest:

Boćku, przepięknie jest, a te kule cisowe jakie wypasione!!! Możesz zdradzić gdzie nabyłaś i za ile?
No i jak Ty to robisz, że układasz plan działania i jeszcze udaje Ci się go w 100% zrealizować? Mi to nigdy nie wychodzi...
Sposób na M. - powoli oswajać z wszystkimi planowanymi zmianami, tak krok po kroczku, ale do przodu - sprawdza się, potwierdzam!!!
Mój skromny ogródeczek ... 09:13, 13 kwi 2012

Do góry
Narcyz niestety tylko jeden biedak zakwitnie w tym roku :/ a szkoda bo tez je bardzo lubie .. chwilowo mialy byc w doniczkach bo sadzilam ze wiecej zakwitnie ale coz ..

Haicynty takie "mizerne" w porownaniu z Waszymi ale ciesze sie ze sa chociaz te dwa bo jedna cebulka innego koloru mi zgnila :/

i na koniec coś iście Ogrodowiskowego zaszczepki bukszpanów zobaczymy czy uda mi sie cos wychodowac
Mój skromny ogródeczek ... 09:08, 13 kwi 2012

Do góry
Witam ciepło mimo iż dzień pochmurny i deszczowy ..
długo się nie odzywałam ze względu na to ze nie poczyniłam ogródka jeszcze do końca tzn po prostu brakło czasu, przed świętami wiadomo trzeba się zając domem a ogrodek poszedl na drugi plan .. roslinki juz porozsadzalam pozostalo tylko dowiesc ziemi a z tym mam problem bo co kilka dni pada i ziemia zbyt lekka nie jest .. ale nie poddaje sie czekam na ocieplenie i bede ostro wozic

w zamian za pomoc pokaze Wam troszke mojej skromnej wiosny, zdjecia co prawda nie wyraźne bo robione telefonem ale zawsze to cos dodam ze jestem w szoku bo moje tulipany po przesadzeniu maja sie swietnie ( niektore tylko ucierpialy bo wczesniej byly przytloczone innymi roslinkami ale za rok mam nadzieje ze zakwitna ) a ich paczki wygladaja jakby lada chwilka mialy wybuchnac

w tych białych maleństwach jestem zakochana! mam je pierwszy rok i są po prostu cudne !
g]

pierwiosnkowa polana lubie je bo kwitna prawie caly czas jakies zaczarowane

kwiatuszki w donicy, wsadzilam je tam na poczatku przesadzania ale tak pieknie kwitna ze na razie tam chyba zostana
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:07, 13 kwi 2012

Do góry
Aniu GRATULACJE 200 strony i życzę Ci szybkiej realizacji projektu

U Przemka w ogrodzie. 08:54, 13 kwi 2012

Do góry
Wczoraj również przeprowadziłem jedną z cięższych roślinnych operacji, wytaszczyłem z mamą ostatkiem sił moje agawy z piwnicy. Oj chyba już niewiele takich operacji przed nimi, już z wielkim trudem mieszczą się w drzwi, ale może jeszcze kilka lat dam radę
Każdego roku jak na złość rośliny te wytwarzają masę odrostów które prawie rozsadzają donice, aby się ich pozbyć nie wystarczy już siła moich rąk. Ale na wszystko jest jakiś sposób

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:53, 13 kwi 2012

Do góry
Basiu, a my trochę zazdrościmy, ale będziemy cieszyć się dłużej

Karolinko dziękuję bardzo

Dziś obchód robiłam w nowych kaloszkach

Juz myślałam , że już ale jeszcze trochę cierpliwości

a tymczasem cieszę się z każdego kwiatka

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:52, 13 kwi 2012

Do góry
Gratuluję dwóch setek!!! Czekam na więcej...
U Przemka w ogrodzie. 08:37, 13 kwi 2012

Do góry
Witam Wszystkich Serdecznie
Ostatnio mam trochę zaległości, przez kilka tygodni nie miałem dostępu do internetu, co mnie bardzo denerwowało. Wiosna do ogrodu zagląda bardzo leniwie, a zima której niby nie było wyrządziła bardzo dużo strat. wiele roślin wygląda bardzo kiepsko, zwłaszcza róże które przez poł zimy rosły a nawet kwitły, po szybkim nadejściu bardzo silnych mrozów, zostały silnie przemrożone, wiosenne cebulowe też jakoś mizerniej wyglądają niż zwykle. Oto pierwsze wiosenne kwiatki, choć małe i mało ale poprawiają nastrój

Przylaszczka jako pierwsza pokazała się w swoich kwiatach.

Krokusy chyba trochę podmarzły.

Puszkinia za to w dobrej formie.

Żurawki to w większości wygladają koszmarnie, ale jest kilka takich które wyglądają jakby zimy nie było.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 08:12, 13 kwi 2012

Do góry
Przyjmij gratulację od stałej podglądaczki!Rok.....niby mało,a jednak wiele!Widać to na zdjęciach!Buziaczki!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:11, 13 kwi 2012

Do góry
Deszcz padał w nocy - wszystko wilgotne, ładnie pachnie na dworze

Fotki:
Cunningham's White - jeszcze nie pokazywany, czeka na cieplejsze dni w garażu - bo podpędzony, pąki ma duże, szkoda żeby przymarzł:

Wielkie wysokie czosnki ozdobne rosną w szaleńczym tempie, karnie w rządku

Posadzone w korze i kwaśnej ziemi żurawinki:

I ciemierniki (bukszpan żółknący muszę ogolić)

Próbnie poustawiane bukszpany:

Oczywiście te jałowce płożące by znikły:

Rododendronowy ogród. 08:05, 13 kwi 2012

Do góry
dajana napisał(a)

Wpadłam się przywitać z tobą Bogusiu mając nadzieję ze to zdjęcie sprawiło ci przyjemność.Wiem że kochasz Czaple Pięknego poranka ci życzę i dobrego samopoczucia ,,,nie tylko w dniu jutrzejszym .Dobrej Nocki Bogusiu

Dajano cudne zdjęcie. Tak czaple to moje najbardziej ulubione ptaki niestety nie mam prawie okazji by je oglądac więc to zdjęcie bardzo mnie cieszy. A jak bys jeszcze zdradziła gdzie je zrobiłaś?
Trawa pampasowa - Cortaderia selloana 07:43, 13 kwi 2012

Do góry
Moje trawy pampasowe przetrwały kolejną zimę jak zwykle późną jesienią trafiły do nieogrzewanego garażu, a gdy przyszła zima i mróz przeniosłem je do piwnicy. Przechowywane w widnym miejscu, temperatura do 10 stopni. Przez całą zimę podlane zaledwie kilka razy, dwa czy trzy. Już od jakiegoś czasu były w znów w garażu a wczoraj wystawiłem je już na zewnątrz. Teraz czeka je przesadzenie, lekkie przycięcie i reszta nalezy do nich. Na dzień dzisiejszy nie wyglądają ciekawie, ale są zielone i juz rosną, kilka tygodni wiosny przywróci im odpowiedni wygląd.

Nasz mały, zielony świat. 07:42, 13 kwi 2012

Do góry
Właśnie byłam Nika u Ciebie, jeszcze raz zdrówka życzę.

Wczoraj w ramach prac ogrodowych wzięłam się za renowację mojego małego trawniczka przed domem, dobitego głównie przez Lunkę. Muszę to wszystko przemyśleć, nie będę się przecież wściekać na psa przez naście lat, chyba rzeczywiście tak jak radzi Hania będę częśćiej wychodzić za bramkę na krótkie siusiu a nie tylko na długie spacery...
A oto efekt mojej pracy. Trawkę skosiłam, przeryłam wertykulatorem, dosiałam trawę, przykryłam agrowłókniną i czekam na zielony łan
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:52, 13 kwi 2012

Do góry
Gratuluję Kasiu roczku wśród nas
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:36, 13 kwi 2012

Do góry
Jak zacznę tak miesiąc po miesiącu gratulować to oj ...
Gratuluję Katarzyna
Miało być inaczej 01:26, 13 kwi 2012

Do góry
Trzmielina przezimowała całkiem dobrze, pewnie dlatego ze jest w cieniu

i jeszcze akcent ogrodowiskowy.....wszystkie dwa moje bukszpany

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies