Aniu, specjalnie dla Ciebie fotka z mini-warzywniaczkiem
za tarasem mam 3 większe skrzynki (ukryte), a tu ziółka i maleństwa na słoneczku (pomidorki, sałata, rzodkiewka, bazylia, koperek, a na czele dynia - gdzie ja ją wcisnę.... )
Aniu roślinki mają szczęście ... nie tylko o nie dbasz ale też potrafiłaś złapać w kadrze ich subtelność ... delikatną urodę i tajemnicę ... mam mnóstwo fotek żurawki ale po tym co zobaczyłam tutaj to ... ja pójdę i ją przeproszę ...
Anula ale jestem z Ciebie dumna za ten ogródek ziołowy, na warzywniak za tarasem czekam rh przepiękne a dynię między krzewy wsadź, ale ma mieć słoneczko a duża dynia? jaka odmiana?
za tarasem mam 3 większe skrzynki (ukryte), a tu ziółka i maleństwa na słoneczku (pomidorki, sałata, rzodkiewka, bazylia, koperek, a na czele dynia - gdzie ja ją wcisnę.... )
Dzięki Anulka Ziółka Twoje mnie zainspirowały do założenia zielnika a taras uroczo z nimi wygląda, na warzywka jakoś nie mogę się odważyć. Ale co z Ciebie za dziewczyna, pracuje, ciastka piecze, pizzę robi nie dość że ma wzorowy ogród, zielnik to i jeszcze warzywka uprawia i to wszystko sama , no no no
Dzięki Anulka Ziółka Twoje mnie zainspirowały do założenia zielnika a taras uroczo z nimi wygląda, na warzywka jakoś nie mogę się odważyć. Ale co z Ciebie za dziewczyna, pracuje, ciastka piecze, pizzę robi nie dość że ma wzorowy ogród, zielnik to i jeszcze warzywka uprawia i to wszystko sama , no no no
Anuś,
tylko kobieta tak mogła docenic ! jakże mi miło nie rumienię się tylko puchnę z dumy ! dziękuję po stokroc
ziółka zrób koniecznie - mięta i myk do wody (lub mochito), bazylia - cyk do pomidorków, oregano - ciach do pizzy i sosiku..... itd ! pod ręka, pachnące i ładne.
Z warzywek zobaczymy co będzie ale rzodkiewka chyba się już nadaje na kanapeczki
niestety na sałatę i pomidorki poczekam....mam nadzieję, że się doczekam !