Aniu, dzięki za nadanie imienia moim tulipankom Zapamiętam
Mają miejsce gdzie rosną w grupie, ale te jeszcze nie zakwitły.
Niewiele prac zrobiłam na swojej działeczce, ale zdążyłam pomalować pozostałym borówkom łodygi w biało-czerwone paski. Mam nadzieję, że to odstraszy potencjalnego złodzieja od kolejnej kradzieży, bo lakier do paznokci powinien sie przez jakiś czas utrzymać.
Jutro planuję rowerowy wypad na działkę do pracy - mam nadzieję, ze pogoda będzie sprzyjająca.
Mam pytanie - mój posadzony do gruntu czosnek olbrzymi ma chyba paka kwiatowego. Nie wiem tylko czy to dobrze, ze ma taki kolor (może podmarzł?)
Witam WSZYSTKICH SERDECZNIE !
Nie spodziewałam się tak licznych odwiedzin, myślałam, że to trochę trwa,nim wypatrzy się kogoś nowego.Nie doceniłam WAS
Wybaczcie ,że nie witam się z każdym imiennie,ale wpadłam na chwilkę.
Dziękuję za miłe słowa.
Wieczorkiem posiedzę dłużej...
Skoro tu taki ruch jak w ulu...To zdjęcia dzisiejsze będą pasować
Załączam zdjęcie - robię Danusiu koło trawnikowe, wokół będą nasadzenia. Trochę tej trawy do usunięcia jest, ziemia zbita - trawnik ma 3 lata, więc darń zwarta, że szpadel nie wchodzi, ledwie pozaznaczałam te krawędzie rabaty.
M miał dzisiaj jeszcze wolne to kupiliśmy nowe podpory dla róż i clematisów na działkę. M, rozładowywał słupki, kratki, ... a ja pstryknęłam kilka zdjęć na zachętę, żeby jutro wsiąść na rower i do pracy
botaniczne tulipanki "rozlazły mi się po całej działce - podejrzewam, ze z nasion
Szafirki już pokazały kolor
Sasanka fioletowa rozkwitnie za dzień lub dwa
W zeszłym roku jesienią dostałam od koleżanki omiega kaukaskiego - gotowy do kwitnięcia