Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ewy :)

Ogród Ewy :)

Eve 12:22, 22 maj 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Pięknie naturalna.
Prawda? Natury nie ma potrzeby poprawiać
Milka 12:24, 22 maj 2012

Eve napisał(a)
Ale mam już kwitnącą różę To Adam Chodun, polska róża, kupłam ją w Rosarium u pana Choduna

Cudownie pachnie!!!!

I po takiej informacji stwierdzam, że jednak u ciebie ogród stylowy, śródziemnomorski i może coś tam krajowego jednak się doszukamy
Milka 12:27, 22 maj 2012

Eve napisał(a)

Pięknie naturalna.
Prawda? Natury nie ma potrzeby poprawiać

A ja się cieszę, że Pszczółka, znając tak wiele zachwyca się naszymi roślinami i chce uprawiać u siebie tam będzie raj!
popcorn 12:30, 22 maj 2012

Eve przepieknie u Ciebie!
A ile agapantow! Uwielbiam! Moje ladnie przezimowaly, ale chyba nie zakwitna - nic po nich nie widac jeszcze, jakies drobne sa...
A roza Chodun podobna do mojej zwyklej Rosa Rugosa, ale ma zdecydowanie wiecej kwiatow - uwielbiam je

pozdrawiam serdecznie!
Karolina
Eve 12:39, 22 maj 2012

Irenko, u mnie takie pomieszanie stylów
Najbardziej śródziemnomorsko na tarasie na razie i trochę przed domem

viva 13:43, 22 maj 2012

Ewo, już pisałam o tym jak jestem zakochana w Twoich różach .
W mojej obecnej sytuacji będę u Ciebie bardzo częstym gościem, by móc je podziwiać .
Na mnie bardzo duże wrażenie robi Twoja Laguna, mam jej cztery krzaki, (cudowny zapach starych róż, kształt i kolor kwiatów !!!!!) ale cóż z tego, kiedy zima kosi je do kopczyków.

Cały Twój ogród jest piękny , gratulacje
Eve 13:16, 25 maj 2012

Viva, dziękuję za odwiedziny. Szkoda, że Twoja Laguna tak przemarza U Ciebie zimniejsza strefa, może powinnaś solidnie zabezpieczać ją na zimę?
Eve 13:32, 25 maj 2012

Pogoda sprzyja szybkiemu kwitnieniu, a nawet można powiedzieć przekwitaniu Gorąco, brak opadów, kwiaty się pieką, mszyce szaleją.
Kwiaty RH nie przepadają za taką pogodą, a to czas ich kwitnienia, niektóre krzewy wyglądają jak bukiety, daleko im do krzewów Bogdzi, ale też cieszą
Wszystkie przesadzone wiosną tego roku, świetnie się zaadaptowały, jest mnóstwo świeżych przyrostów, wręcz wymieniają wszystkie liście. Nic dziwnego, dużo torfu dostały, dopieszczane florowitem odwdzięczają się pięknie

Eve 13:38, 25 maj 2012

A to rabata, która powstała wiosną tego roku, dużo jej jeszcze brakuje do świetności a może po prostu do tego abym była z niej zadowolona, no ale wszystko przed nami.

W narożniku kącik hortensjowy, kiedyś był dużo większy, są tam hortensje ogrodowe, mam nadzieję na kwiaty w tym roku, choć liście dość powoli się rozwijają..

Milka 14:18, 25 maj 2012

I jestem na bieżąco
bardzo radośnie, kolorowo i nawet wirtualnie czuć zapach;

ciekawa jestem hortensji, bo u mnie podobnie
nowa rabata jest śwież, potzrebuje trochę czasu, ale kompozycja ładna