Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik mimo woli 00:19, 27 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu - cudnie u Ciebie

Dzięki Sebuś...ale ten syf co mam . to tez mój

A to foto wyszło zajefajne Taki śmieszny pająk na nim siedzi Musze zrobić zbliżenie, bo na stawianych zdjciach słąbo widać.. ma seledynowy kuper i takie śmeiszne pary odnóży, ale wcale nei jak u pajaka....

Psie zęby w tym roku wybitnie wysokie..... jezszcze takie nigdy nie były.

Coś co kompletnie mi się nei podoba...czyli wizytowa część ogrodu - przedogródek....... to maskara... i brak pomysłów...... ale i na neigo przyjdzie pora...
Mój jesienny ogród 00:19, 27 kwi 2012

Do góry
doorenbosy lubię odkąd je poznałam za ta jednolita biel pnia widzę,że lubisz ładować się pozytywna energia od nich super zdjęcie
Ogrodnik mimo woli 00:14, 27 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
A wiesz Aniu u mnie tej Elite jednak przemarzły pączki i zamiast kilku kwiatów ma po jednym najwyzej po dwa w pęczku.Jak to samo bedzie z innymi rh to nie będzie co ogladac. Ja tez ide spac. Dobrej nocy.

U mnie ma zaciszne miejsce ...... ale w mojeje sisni przemarzły kwaty i w tym roku szału też nie bedzie.... nic nie bedzei , kilka pojedyńczych kwatków

I taki zapomniany kącik.... dorzucułam obok moja jabłonkę jabłonka rośnie w poziomie , tak miniaturowa, ale jabłak ma wymiarowe i bardzo dobre

Migdałek... prawie ,prawie

Szachownica...w zeszłym roku prawie jej nei było ..

Zakwitł omieg...to juz wiosna na 100%...500 metrów nizej kwitły już od tygodnia.....
Ogrodnik mimo woli 00:10, 27 kwi 2012

Do góry
I inne jeszcze nie prezentowane....

I różne tutaj..... marcyze już przekwitają... upsss na tym prawie nic niewidać
Ogrodnik mimo woli 00:07, 27 kwi 2012

Do góry
Tulipki żółte

Ogrodnik mimo woli 00:05, 27 kwi 2012

Do góry
Na skalniaku kory nie mam Ale tam tak gęsto wszytko rośnie, że chwasty muszą się rozpychać ...

Miniaturowe iryski
Ogrodnik mimo woli 00:03, 27 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
A dlaczego nie napisałaś że na pierwszym zdjęciu oprócz Miśka ktoś jeszcze jest? co do drugiego zdjęcia to ja mam taka porazkę w całym ogrodzie bo u mnie ani grama kory nie ma i własnie całymi dniami przez cały rok tylko pielę i piele i piele.

Ja się odbijam w szybie
I przeciwnicy kory mogą krzyczeć..ale ja w puste miejsca dam ją, bo ja nie mam czasu na pielenie..ja pracuję najczęsciej po 12-15 godzin.. i mój wolny czas już się skończył.... miałam trochę luzów od zimy..... Takich chwaściorów to mam kilka arów W tych chwaściorach jest mnustwo pięknych rośłin, które nie opielone wygladają...... wogle nie wyglądają, bo ich nie widać....
ładnych zdjeć do pokazania wybrałam chyba ponad 50...ale pora iść spać.. Muszę wstac o 5......
Kilka na dobranoc... tych ładnych.....

Jeszcze w pąkach, ale oko cieszy i taka....
Mój jesienny ogród 23:58, 26 kwi 2012

Do góry
Aniu, lubię sobie popatrzeć nawet dalej niż księżyc, teraz wieczorem na zachodzie świeci wenus, wczoraj świeciła obok łysego. Oj , brzózek ci u mnie troszku jest. Youngi mam dwie, mam wielką pendule i 4 doorenbosy są wiecznie śnieżno białe nigdy nie pękają, mają wielkie liście które przebarwiają się prawie na pomarańcz.

Ogrodnik mimo woli 23:57, 26 kwi 2012

Do góry
A to moje dzisiejsze małe pole bitwy.... i kilka innych był otez ale za dużo psiania i wstawiania fotek.. zresztą fotek roboty nei mam, bo szkoda czasu na pstrykanie..
Tak było......

Zdjęłam darń i wyłągodziła mluki na rabatach, będzie łatwiej kosić a wygospodarowane meisce pozwoli na przesadzenie kaliny ......

Ułozenie kostki na podsypce z piasku.... zakopanie kabla do oswietlenia (to tez wszędzie leży na wierzchu i pasuje uporządkować.......

Efekt końcowy , po przesadzeniu i posadzeniu .... najwazniejsze , że trawnika nie zniszczyłam przy robocie kalina i bukszpany przesadzone, ziemia urobiona, trzmielinki posadzone...... taka mała rzecz, a pół dnia.... Kamienie do posprzątania po skalniaku....i taki inne drobiazgi się zostały.... czeka na lepszy czas...
Moje miejsce na ziemi ;) 23:52, 26 kwi 2012

Do góry
Kolejny jałowiec po "renowacji" ...

...
Ogrodnik mimo woli 23:47, 26 kwi 2012

Do góry
Dalszy bałagan.... a takiego bałągany mam naprawdę dużo...

Moja jedna z rabat z rh.....druga dopiero zaczęta.... to trzeba skończyć i przesadzić wszytko po lewej stronie, ułożyć kostkewzdłuż kamieni, bo ianczej tego nie da sie skosić..

I tak dalej i tak dalej...... dziś przesadziliśmy ...duzego lilaka, kaliną zza rh, kulki bukszpanowe, jabłonkę, trzmielinę oskrzydloną (chyba nic z niej nei bedzie bo zimą grasoawał karczownik...zjadł dwa drzewka owocoe i trzmielinę..i chyba podgryzł koreankę..... i juz sam nie pamiętam co jeszcze.... oczary obkopane, ale nie zdążyliśmy..... Trawnik do regeneracji, po psie to tylko same plamy, żadnym oprysków i podlewania Aliette wrzosowatych nie było czasu..... nawóz pod cebulwoe, zaczęliśmy wkopywac rury do nawadniania, wszędzie trawa do podsiania, przekopaliśmy inastalację do projektowwnego ciurkadełka, a to oznaczało że dziś przeryliśmy kawała tranika i rozwaliliśmy kawała sklaniaka i ściezki... itd itp..... WIęc naprawdę nie ma co robić w ogrodzie Lista pilnych rzeczy jest bardzo długa...
Rododendronowy ogród. 23:43, 26 kwi 2012

Do góry
c.d.

a na dokładkę jeden różowy.

Ogród Marty 23:43, 26 kwi 2012

Do góry

Mój kawałek raju 23:42, 26 kwi 2012

Do góry
aldonaz napisał(a)
Aniu spóźnione, lecz szczere życzenia urodzinowe i hiacyncik jako załącznik. Pozdrawiam
gdzie ten załącznik, bo nie widzę
sangokaku ma czerwone łodyżki http://www.futuregardens.pl/klon-palmowy-sango-kaku-acer-palmatum.html ale faktycznie ma drobniejsze listki niż Orange Dream
Ogród Marty 23:41, 26 kwi 2012

Do góry
i moje ostatnie ogrodowe poczynania

a było tak

Rododendronowy ogród. 23:39, 26 kwi 2012

Do góry
To pokazę moje żólteczka z ogródka.

Ogród Marty 23:35, 26 kwi 2012

Do góry
ruszyły żurawki

Ogrodnik mimo woli 23:33, 26 kwi 2012

Do góry
Z kosmosem to tak jak naparstnica..raz wpuszczona do ogrodu..już w nim jest
Dziś odświtu do ciemnej nocy walczyłam z ogrodem... próbujuę jakoś go z grubsza uporzadkować..... te z grubasza zamie mi jeszcze całe lato..... ale tak to jest jak sie sadzi i kupuje rośliny jak popadnie.... Znam tę swoją wadę, ale nawet nie liczę, że coś się zmieni w tej materii..... po prostu ten typ już tak ma.
Pokażę Wam co mam z grubasza do zrobienia na ogrodzie.... krótko mówiąc mam jeden wielki bałagan i rozgardziasz...... zwykle się chwalimy pięknymi rzeczami , wiec w drodze wyjątku pokażę trochę moich Bab Jag......
Misiek dzielnie nadzorował wszyskie prace w ogrodzie.... i jak uważnie....

A to moje baby jagi...czyli grządki bez kory wyglądaja tak.... porażka..... jedn człowiek na pełny etat tylko do pielenia..

Miejsce po basenie..kopalnia ziemi i zbiórka darni..... trawnik do robienia i to cały..bo nigdy go tu nie było...., basen do rpzestawienai..czyli wybrukowac wszystko na nowo i podciągnąc instalacje...

W szkalrni mam wszystko..z wyjątkiem tego co potrzeba
Ogród Marty 23:32, 26 kwi 2012

Do góry

Ogród Marty 23:30, 26 kwi 2012

Do góry
Witam. Wiosna nareszcie zawitała

kwitnąca czereśnia

brzoskwinia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies