Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 08:55, 14 maj 2012

monteverde napisał(a)
Śpisz "akrobatko"? ja to bym na dziób poleciała a nie żurawia na jednej nodze zrobiła Cuda masz Pani w ogrodzie lewizje przepiękne, kamasje i orliki ja takich nie mam podziwiam za te wszystkie Aniu nasadzenia oczopląs totalny

Nie spałam Aniu tylko pracowałam i by nie rozpraszać się ogrodowiskiem wyłanczam sie z niego by nie kusiło Też tak twierdzę, że zrobiłam totalny oczopląs Chę to uporządkować...ale jakoś nie mam serca wyrzucać roślin, a przesadzać nie mam już gdzie...... i tak odkładam moje porządki na potem
Mala_Mi 09:04, 14 maj 2012

jotka napisał(a)
Ty masz dobrze
Zamiast porannej kawy możesz wyskoczyć w piżamce do pięknego ogrodu i rosę spijać

Taaaaaaaa, to jest zaleta swojego ogrodu. Dziś już po kawce w ogrodzie, bo wróżbici się machnęli i to na każdej stronie z pogodą...świeci słońce i jest nawet ciepło ,w cieniu +8, ale w słoneczku +20. Rosy może nie spijam, ale jak zwykle lecę i wydzieram co wyższe chwasty... a tak wogle to w moim bylinowym oprócz wydarcia kilku większych chwastów to nic nie robiłam..... I całe szczęscie, bo mam tyle różnych siewek ...część nawet już ustaliłam co to.... Jakbym pieliłą, spulchniałą rabaty, to bym zniszczyłą..a tak rosną sobie Za to nacziłam kilka slimaków....trzeba by je nakarmić bo mi zjedzą krwawnika i złocienia...... w zeszłym roku przeprowadziły zmasowany atak tylko na te dwie rośliny..... z całej wioski się zlazły na ucztę..... wlazły aż na sam czubek....

Kasiu, Sebek...dzięki, że ogladacie.... jak patrzyłam na moją rabatę wczoraj, to od razu pomyślałam o Kasi
Pszczelarnia 10:16, 14 maj 2012

monteverde napisał(a)
Śpisz "akrobatko"? ja to bym na dziób poleciała a nie żurawia na jednej nodze zrobiła Cuda masz Pani w ogrodzie lewizje przepiękne, kamasje i orliki ja takich nie mam podziwiam za te wszystkie Aniu nasadzenia oczopląs totalny

I tu muszę się wtrącić. Anie, Wy to już tak macie. Niby skromnie a okazuje się, że rozmach roślinny i wystawność ogrodowa aż razi oczy.
Martek 11:02, 14 maj 2012

Bogdzia napisał(a)
Witaj w poniedziałkowy poranek. Miłego dnia.

I ja witam serdecznie Obie Dziewczyny
Asc napisałam u Justyny
Pszczelarnia 12:27, 14 maj 2012

Ania, dorwę. Nie ma problemu. Nie skanuj, za dużo roboty a się nie pali.
Milka 13:30, 14 maj 2012

asc napisał(a)
Wysokość czosnkó...to już prawie ja

Wielkość maków..jak zakwitną to bedzie widok

Orliki (pełne są niskie) a te sięgają mi powyżej pasa

Piwonie, trzmam dłoń na wysokości paków...

Najlepsza sesja ogrodnicza, jaką widziałam super nawet kolorki dopasowałaś
Milka 13:39, 14 maj 2012

Jestem na bieżąco
masz tych kwiatów zatrzęsienie i wszystko kwitnie jak na zamówienie!
cudnie, nie dziwię się, ze do pracy trudno się zebrać, jak taki raj za oknem
weronika77 15:31, 14 maj 2012

Aniu, poszukiwałaś mojego aniołka. O co chciałaś dopytać? Kupiłam go na kiermaszu w Kutnie, z okazji Święta Róży.
Odpowiedziałam u mnie, jakich sadzonek oczekiwałam od Ciebie. Floks biały i niebieski (szydlasty) i delosperma różowa (fioletowa). Oczywiście, tylko z nadwyżek.
Aniolka Ci zostawiam, żeby przyjmował z Tobą "500-tkowe" gratulacje. Pozdrawiam.
Mala_Mi 16:06, 14 maj 2012

weronika77 napisał(a)
Aniu, poszukiwałaś mojego aniołka. O co chciałaś dopytać? Kupiłam go na kiermaszu w Kutnie, z okazji Święta Róży.
Odpowiedziałam u mnie, jakich sadzonek oczekiwałam od Ciebie. Floks biały i niebieski (szydlasty) i delosperma różowa (fioletowa). Oczywiście, tylko z nadwyżek.
Aniolka Ci zostawiam, żeby przyjmował z Tobą "500-tkowe" gratulacje. Pozdrawiam.

Fajny ten aniołek Dzieki wielkie

Nie jest ze mna tak źle..... wiedziałam, że jeszcze coś miałam Ci ukopac, a to niebieski floks
Delospermy i lewizji nie ruszam ..... ale jak kiedy się rozrośnie bedziesz pierwsza do nadwyżek Lewizje zauważyłam, że wystrczy wziąć jedną rozetkę i ona sie korzeni sama.....a delospermy nei mam pojęcia jak się to rozmnaża.. poduczę się ...

Dziś po raz pierwszy zakwitła u mnie kalina japońska Watanabe.. zobaczymy czy będzei taki C-M-M
i kwitła przez 180dni.. reklama dzwignią handlu..zaryzykowałam... liście ma jak leszczyna i oczar..bardzo podobne.. tylko rośnie w szerokość.. oj będzie wykopywania sąsiadów ...
Milka 16:11, 14 maj 2012

Piękna, ale zupełnie inne kwiaty, delikatne