Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

jotka 13:43, 14 maj 2012

Plan na jutro:
- spożytkować resztę kompostownika pod ogórki, które trzeba wysiać
- wysadzić dalie, które wykiełkowały w szklarni
- \wysiać fasolkę szparagową
- ogłowić resztę tulipanów i narcyzów
- podlać wszystko, bo wbrew obietnicom prognostyków nie padało, a wietr wywiewa reszte wilgoci z gruntu
- wysadzać astry, cynie, zatrwiany, aksamitki, ... z doniczek w szklarni na rabatki
- kolejna rundę pielenia rozpocząć (która to juz z kolei???)
- podwiązać piwonie, bo mam je prawie tak jak AniaASC po zderzaki, tylko zderzaki wyżej
- ...
- ....
- ...
jotka 13:48, 14 maj 2012

MilenaP napisał(a)
Jolu zadziwiłaś mnie, ze już Ci kwitnie wiciokrzew. W takim razie u mnie znów nic nie będzie z tego w tym roku. W sumie to nie dziwne, bo pies prawie zamęczył obydwa. Musiałam je przenieść w inne miejsce. Piękne rododendrony widziałam, no i te dzieciaczki słodkie Mój 6-cio latek też jest nastawiany w stronę roślinek Podlewa, dogląda, a parę dni temu zasiał w piaskownicy rzodkiewkę

Milena, sama nie wiem co mi będzie kwitło jak następnym razem będę na działce.... Czasami nie ma tego czego się spodziewałam, czasami juZ po, a czasami planowo. Teraz myślę, żeby już było po ogrodnikach - rzekomo złych chłopakach dla ogrodnika
Zimna Zośka może nie będzie tym razem taka groźna jak czasami bywa. A potem to już poleci i będą same słoneczne, ciepłe dni a w nocy będzie popadywał majowy deszczyk ... ale się rozmarzyłam
Joku 14:08, 14 maj 2012

jotka napisał(a)
Witam w chłodny słoneczny poranek )

Nie wiem czy już ktoś zidentyfikował, bo nadrabiam zaległości - to lak (pszonak to chyba to samo, albo podobne).
Piękna wiosna u ciebie. Oglądając zdjęcia zawsze staram się je przyporządkować do miejsca w waszym ogrodzie. Trzymaj się zdrowo.
Milka 15:42, 14 maj 2012

jotka napisał(a)
Kokoryczka, to fajna roślina Kupiłam na jesieni młodziutka i juz kwitnie - polecam

Też ją mam i myliłam kiedyś z konwalią ona jest trująca, w podobny sposób jak złotokap

fajne roślinki, widzę, że bez twojego dozoru krzywda im się nie stała, a to spojrzenie z pozycji mrówki przezabawne i piękne i potężny kwiat widać
Milka 15:43, 14 maj 2012

Ha, ha, jaka długa lista!! też takową pokazywałam i tylko 2 punkty zaliczyłam, oby u ciebie lepiej poszło
jotka 16:33, 14 maj 2012

Joku napisał(a)

Witam w chłodny słoneczny poranek )

Nie wiem czy już ktoś zidentyfikował, bo nadrabiam zaległości - to lak (pszonak to chyba to samo, albo podobne).
Piękna wiosna u ciebie. Oglądając zdjęcia zawsze staram się je przyporządkować do miejsca w waszym ogrodzie. Trzymaj się zdrowo.

Dzięki Jolu za wizytę i podpowiedź Mam wątpliwości, czy to faktycznie lak, bo to u mnie to jest bylina, która rośnie od wielu lat w tym samym miejscu, a laki z tego co wiem są jednoroczne i dwuletnie. I nie jest taka wysoka. bo kwiatki od ziemi mają około 15 cm ... jest niższa od niezapominajek . Myślę Jolu, ze wielu miejsc u mnie byś nie poznała, bo wiele zmieniło się od Waszej wizyty
pozdrawiam
jotka 16:45, 14 maj 2012

irena_milek napisał(a)
Ha, ha, jaka długa lista!! też takową pokazywałam i tylko 2 punkty zaliczyłam, oby u ciebie lepiej poszło

Irenko, zawsze szybciej dopisuję nowe rzeczy do zrobienia, niż realizuje już zaplanowane

Dlatego moje listy zawsze się wydłużają a nie skracają...

A tutaj zdjęcie czosnku ozdobnego, który pomyliłaś z zawciągiem

Milka 17:00, 14 maj 2012

To ten czosnek też mam i kwitnie
z listami tak jest
marzena 21:39, 14 maj 2012

Jola, niezły plan...
czasem też tak cos planuję...
ale najczęściej wychodze do ogrodu i jedna praca za drugą, trzecią ...i dziesiątą...
... zaraz widze co robić, zaraz coś nieprzewidzianego wcześniej musze wykonać...
ale oprysków kilku drzew owocowych do tej pory nie zrobiłam...
Przetacznik 22:01, 14 maj 2012

No plan dobry i przypomniał mi, ze moje fasolki i ogórki i cukinie też już czekają na zasadzenie : )