Danusiu,nieujarzmiona siła przyrody! Na szczęście u nas ma gdzie się rozlewać nie ma domów bezpośrednio nad wodą.
Aniu,to pewnie maja dużo witaminki C te owoce pigwowca
Miro,chociaż mieszkam 25 kilometrów od wielkiego miasta jakim jest Poznań to moja okolica jest piękna i zielona.Dużo u nas lasów i jezior
Maju ładnie złapałaś tę wielką wodę, elektryzujące fotki. Powiem Ci że pigwowce japońskie mam w doniczkach możemy trzasnąć wymiankę jeśli chcesz. Herbatka wyborna, jestem smakoszem herbacianym, kawy nie pijam. Mam też malutkie sadzoneczki pigwy właściwej (gruszkowej)
Dziś piękna słoneczna pogoda.Przymrozku nie było,rano za to była gęsta mgła.Oglądałam wczoraj prognozę pogody,idzie ku lepszemu,za parę dni ma być cieplej Na porannym obchodzie zauważyłam,że wschodzi dosiana trawa.Kupiłam nawóz do trawników z mchem,będę dokarmiać
Maju, kupiłam petunie i już sobie wyobrażałam wiszące kaskady, do momentu kiedy moja siostra mnie sprowadziła na ziemię. Zapytała mnie czy się dowiedziałam od sprzedawcy czy to wiszące czy stojące. Ja nawet nie wiedziałam, że są stojące!! Jak jej powiedziałam, że kupiłam je po 1zł. za szt. to powiedziała, że to na pewno stojące Pytanie więc do Ciebie- czy są petunie stojące? Łudzę się, że większość sprzedaje jednak wiszące, więc jest nadzieja. Czy może nie ma?
Milenko,z tego co wiem to petunie są stojące,a wiszące są surfinie.Petunie chyba rzeczywiście są ciut tańsze.Ale nie martw się,ja miałam rok temu petunie i były piękne.W tym roku też kupię,wolę je nawet od wiszących surfinii
Witaj Maju
widok tej wody przyprawia mnie o dreszcze juz 3 razy nam woda narobila szkod , raz oberwala most przez ponad miesiac przechodzilismy do domu przez kladke.. nie chce nawet tego wspominac bo od razu sie martwie co przyniesie ten rok mam nadzieje ze nie bedzie takich ulewnych deszczy ..
pigwowca tez chcialabym miec moze jak gdzies spotkam to zakupimy bo w tamtym roku dostalismy i byly pyszne do herbaty i nalewka swietna wiec warto je miec
pozdrawiam
Po swoich doświadczeniach takich widoków boję się jak ognia, brrr
pigwowiec można ciąć i formować, jak się tego nie robi, wyrosną jak moje berberysy wyspowe