Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

Bogdzia 22:58, 13 maj 2012

To sztuka tak dobrac rosliny by kwitły cały sezon a Tobie sie to udaje. Podziwiam.
weronika77 23:11, 13 maj 2012

Z floksami czas się żegnać w tym roku...

Niebieskie żagwiny i różowe skalnice.

Kolorowych snów dla Odwiedzających !
Mala_Mi 23:22, 13 maj 2012

Wypatrzyłam tego aniołka na foto i chciałam o niego zapytać......a tu niespodzianka..na koniec jest i aniołek
Tobie mam przywieżć te białe floksy...... lewizji nie mam na podzial...... czy coś jeszcze.bo ostatnio mam taki młyn, że skleroza mnie chyba zabije... Muszę sobie zacząć zapisywać co komu mam wziąć i w wolnej chwili zacząć kopać..bo ja jak zwykle jadę na wariackich papierach i żałuję, że nie mam uprawnień do jeżdżenia z kogutem ..... dobranoc Weroniko Tobie i Kajtusiowi.
Joanka 23:24, 13 maj 2012

Boskie kolorki na dobranoc
weronika77 14:31, 14 maj 2012

Dziękuję Bogdziu. Staram się sadzić niższe przed wyższymi i pamiętać, żeby po przekwitających coś zakwitało.
Aniu asc, na sklerozę dobra lecytynka, Tobie jednak ona chyba nie potrzebna.
Prosiłam Ciebie o białe i niebieskie floksy oraz o różową (fioletową) delospermę, pod warunkiem, że masz nadwyżki. Moja różowa delosperma wymarzła, nabyłam żółtą na pocieszenie. Mam floksy różowe, wrzosowe i karminowe, białe i niebieskie zobaczyłam u Ciebie. Ja pamiętam o białym fiołku i kulistym dzwonku dla Ciebie, może być coś jeszcze, zadoniczkowałam trochę roślinek i podałam na wątku "Spotkanie u Bogdzi". W ostatniej chwili też mogę jeszcze coś wykopać.
Joanko, może coś zabrać dla Ciebie, bo chyba się spotkamy u Bogdzi?
Milka 14:54, 14 maj 2012

weronika77 napisał(a)

Z floksami czas się żegnać w tym roku...

Niebieskie żagwiny i różowe skalnice.

Kolorowych snów dla Odwiedzających !

Aniołek super i to na dobranoc
ale ja podziwiam nieskazitelność twojego ogrodu, kiedy ty to wszystko robisz? ślicznie!
EPODLAS 00:20, 15 maj 2012

Witaj Weronki. Pięknie wyglądają kulki bukszpanów otoczone poduchami floksów szydlastych. Popatrzyłam na śpiącego aniołka i też idę spać.
monteverde 01:04, 15 maj 2012

piękny widok a jak przekwitną co masz na ich miejscu?
weronika77 21:35, 15 maj 2012

Irenko, ogród jest moim małym rajem, ale idealny nie będzie, wiadomo, jak to ogród,trochę zależy od nas a trochę od "przymrozków" i nie tylko.
Bożenko, kolorowych snów!
Monteverde, kolorowe poduchy zamienią się w zielone, będą tłem dla irysów, róż, lilii, hortensji, chryzantem i kolorowych marcinków.
Uzupełniałam je dawniej drobnymi aksamitkami, niebieskimi żeniszkami, potem czerwonymi koleusami, w tym roku mam sadzonki białych aksamitek, ale chyba nie będzie ich w poduchach.

Skalnice nisko, i górą bzy, a w głębi warzywniak pod lasem.

Floksy przekwitną, a wtedy irysy, lilie, liliowce,róże...itd

Azalie i rododendrony dopiero zaczynają, a jak skończą kwitnienie, lilie, odętki, jeżówki,...i inne czekają.

Elfiki plotkują, że ten klonik wieloletni wciąż udaje młodzieniaszka, przemarza i odbija.
Mówią też, że jutro będzie ciepło.
DOBRANOC !
ircia 21:37, 15 maj 2012

Piękne widoki na dobranoc Weroniko - dobrej nocy!