Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:57, 23 kwi 2015

Do góry
Odnośnie dyskusji o tulipanach w drugim sezonie u mnie wyłążą . Tylko strasznie sucho, wiec moga byc kwiaty mniejsze a ja ogrodu z premedytacją nie podlewam.... Tylko trawnik, który spaliłam nawozem raz w tygodniu podlewam

i tegoroczne pomieszane z ubiegłorocznymi

Stipa zaczyna

Co z tym ogródeczkiem począć 20:05, 23 kwi 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Dać w tych kulkach kocimiętkę ,można dać za i pomiędzy tak aby te kulki się zatopiły
Czy żurawka i za kulkami stipa ?

Nie za gęsto tego wszystkiego będzie, na tej wąskiej rabatce?
Słaba cyrkulacja powietrza,może wywoływać choroby grzybowe róż.

Co z tym ogródeczkiem począć 19:33, 23 kwi 2015

Do góry
Dać w tych kulkach kocimiętkę ,można dać za i pomiędzy tak aby te kulki się zatopiły
Czy żurawka i za kulkami stipa ?
Mirkowy ogród (początki) 23:57, 22 kwi 2015

Do góry
O kurcze jak ta stipa pięknie już wygląda! Zaczynają się robić niezłe kępki.
Melduję, że Twoja werbena żyje! Nawet ma się super! Niedługo pokażę Ci zdjęcia werbenowych dzieci
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:01, 22 kwi 2015

Do góry
Jolu, trawy ledwo kiełkujące. Turzyce były takie do wyczesania, stipa też ładnie u nich przezimowała.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 22:25, 21 kwi 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Piękne te Twoje drzewa... I jeszcze zdjęcia na tel błekitu nieba. Miodzio. Też ukorzeniam i dzielę wszystko na potęgę. Z 2 dużych sadzonek evergolda kupionych w zeszłym roku mam w tym roku chyba z 15 sadzonek. Mam nadzieję, że beda ładnie przyrastały.
O stipie słyszałam, że nie lubi być dzielona ale ile w tym prawdy - nie wiem. To stipa Twojej produkcji czy kupiona?

Pozdrowienia słoneczne zostawiam i zmykam dalej!

Stipa kupiona. Hmmm... nie wiedziałam, że nie lubi dzielenia... Może jakoś się uda, tylko na 2 ją podzieliłam Evergoldy napewno będą ładnie przyrastały.
Ogród wśród pól i wiatrów 21:18, 21 kwi 2015

Do góry
WOW - taki luby to jest to! Się chłop nakopał że hoho! A myślałaś nad Morning Light zamiast gracków?
Przed dałabym kulki bukszpanowe albo cisowe.

ale tak sobie myślę.. przy takiej długości to zrobi Ci się mur, wczesną wiosną będzie łyso [trawy wycięte i hortki też przycięte.].
Nie wiem jaki masz budżet,ale jeśli masz czas to może warto posadzić coś zimo zielonego w plecach - nie mówie o murzę, ale to tu, to tam - np kuka na patyku, czy też stożek. Coś co odciągnie wzrok od pustki w okresie wiosennym.
a w nóżkach, pomiędzy kulkami, może kilka róż np bonica czy inne, małe, pokładające się i do nich stipa i ewentualnie szałwia to tu to tam? Choć może to wszystko by się gryzło - róże i szałwia to rabata bardziej angielska, a tu hortki...
Ale wiesz- moja propozycja to tkaie gdybanie. Ciężko u mnie z wyobraźnią.
Moja działka. 20:17, 21 kwi 2015

Do góry
Bogusiu stipa elegancko z bukszpanami wygląda, sadź.
Ogród z łezką II 20:13, 21 kwi 2015

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Ja myślę wsadzić stipę czy będzie pasować?
Moja rabata jest wąska,narosło tulipanów,muszę to uporządkować

Stipa bardzo ładnie z buksikami wygląda. Ja też miałam zamiar stipę pod pagodą z kulkami posadzić, ale mnie powstrzymało to, że praktycznie jednoroczne. Zwykle nie zimują. Ale Ty masz rękę do siania, najwyżej co roku będziesz sobie nowe sadzić.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:16, 21 kwi 2015

Do góry
Ana jak przycinasz praire fire, nie wiem, czy nie za wysoko zostawiłam. Ucięłam jakieś 5cm z czubka. Wstawisz zdjęcia? Ta trawa z szafirkami to stipa?
Cudne te szafirki, mogłyby kwitnąć cały rok
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:55, 20 kwi 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Ślicznie jest u Ciebie zwłaszcza mariage bukszpanów i tulipanów
A jaka jest trawka między nimi?

Stipa a na brzegu carex ptasie łapki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:06, 20 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Może być Ice Dance, może być stipa.

Ice dance podoba mi się bardzo i to jest jeden z moich typów A jakie kwiaty (na lato/jesień) proponujesz między bukszpany i trawki?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:01, 20 kwi 2015

Do góry
Może być Ice Dance, może być stipa.
Ogrodowe przygody 20:53, 20 kwi 2015

Do góry
Piękne wiosenne kosze zrobiłaś Kolorystyka w moim stylu Uwielbiam bratki a te żółte to już wogóle Ze stipa trochę ryzykujesz ale może nie będzie źle
Ogród w cieniu brzozy 15:16, 20 kwi 2015

Do góry
Karolu, dziękuję, lubię fotkować, chciałabym mieć więcej czasu na to.

Przemku przydatna więc ta Twoja sunia, u mnie pełno kotów sąsiedzkich ale nie dają rady.
Twoje trawki widziałam, ogromne.
Na fotkach akurat załapała się czubatka ale kosmos pełny mam też, już się hartuje. Szałwia omączona jest sprawdzona, fajna jest, siałam ale białą w tym roku, nie wzeszła, dosiałam nawet w piątek ale nie wiem czy coś będzie z niej. Wogóle ten rok to przeznaczony na eksperymenty z różnymi kwiatami jednorocznymi ale co z tego zostanie i jaki będzie efekt to się okaże, czy będą to tylko smakołyki dla ślimaków. Wszystkiego mam tak po trochu: lewkonie, lwie paszcze, scabiosa wdówka i kaukaska, agastache, dzielżan, przetacznik, penstemon, szałwia trójbarwna, żeniszek, werbena i lobelia zwisająca - nie rośnie tak łatwo jak ta zwykła. Plus oczywiście stipa, werbena, jakieś warzywka. Totalna mieszanka. Niektóre już hartuję ale wynoszę i wnoszę.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 09:29, 20 kwi 2015

Do góry
Piękne te Twoje drzewa... I jeszcze zdjęcia na tel błekitu nieba. Miodzio. Też ukorzeniam i dzielę wszystko na potęgę. Z 2 dużych sadzonek evergolda kupionych w zeszłym roku mam w tym roku chyba z 15 sadzonek. Mam nadzieję, że beda ładnie przyrastały.
O stipie słyszałam, że nie lubi być dzielona ale ile w tym prawdy - nie wiem. To stipa Twojej produkcji czy kupiona?

Pozdrowienia słoneczne zostawiam i zmykam dalej!
Prawie - jak ogród 21:59, 19 kwi 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Nie spiesz się z wynoszeniem pelargonii na dwór. Ja stwierdziłam, że pogoda jest odpowiednia i wysadziłam moje rozsady do grunty. Stipę umarnowała pogoda, a resztę latam i nakrywam doniczkami na noc.

Dzięki Dorotko za rady
Do takich wniosków też doszlam, bo przecież te sadzonki ze szklarni pochodzą, więc taka niska pogoda to raczej nie dla nich.

Stipa może jeszcze się zbierze? Moja przezimowała w gruncie, więc może nie jest tak źle? Latania z doniczkami nie zazdroszczę...
U mnie zacznie się dopiero hartowanie roślinek, więc też zacznę latać z dniczkami
Życie w wiejskim ogrodzie 20:34, 19 kwi 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Stpia cudna Moja taka, ze jej chyba nigdy nie sfotografuję
Hortensje też ładne. Planujesz już kompozycje na lato?

Stipa nie była pikowana tylko posadzona w kępka dlatego taka bujna

Owszem plan na kompozycje w donicach już mam Będzie królować lawenda francuska z dodatkiem traw w słonecznych miejscach a w tych bardziej zacienionych hortensje ogrodowe Nie mam tylko pomysłu na moje skrzynki na płocie
Życie w wiejskim ogrodzie 15:16, 19 kwi 2015

Do góry
Dużo trawska u mnie w tym roku Dmuszek jajowaty

Stipa Ostnica mocna Lubię ją czasem pogłaskać

Rozplenica jednoroczna Najpóźniej wysiana dlatego taki liliput

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:16, 19 kwi 2015

Do góry
Stipa i echinacea. Biała bardzo marnie wzeszła - w ogóle marnie wzeszła.
Stipa musi być twarda - nie była pikowana ale pójdzie prosto do ogródka. Jest mocna, i ma ok 15-20cm Te co były pikowane od jakiś 10 dni stoją w ogródku przez cały czas.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies