Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasz mały raj na ziemi :) 23:12, 06 kwi 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Święta już coraz bliżej więc pojawiają się odpowiednie dekoracje i chociaż jeszcze cieplutkie bo niedawno zrobione, i nie do końca zaaranżowane i tak się Wam pochwalę

Marzyły mi się takie ozdoby Proste i drewniane

Pojawi się jeszcze kurczaczek i inny zajączek Może jeszcze na baranka się skuszę

Tez lubie takie proste rzeczy
A te ozdoby to by ...???

Jolu witaj Te ozdoby to dzieło mojego M. Dzisiaj wycinał jeszcze trzy zające ale już nie takie stojące, będą świątecznymi podarunkami dla rodzinki, do tego zrobiłam jeszcze materiałowe kwiatuszki... Zdjęcia jutro

Artystyczna dusza Twój M.
Zajączki wesolutkie - lubie jak w domu sa rzeczy własnoręcznie zrobione Nadaje mu to indywidualny charakter
pozdrawiam - radosnych Świąt

Coś z Artysty ma Pomysł mój a jego wykonanie, chociaż jak mu powiedziałam to krzywo patrzył a teraz widzę że się mu spodobało Staramy się jak najwięcej zrobić samemu. Daje nam to wiele radości.
Dziękuję i również pozdrawiam
Życzenia z okazji Świąt Wielkanocnych 2012 23:10, 06 kwi 2012

Do góry
Wszystkim na tym forum dedykuję poniższe życzenia

Ogród Magdalenka 23:10, 06 kwi 2012

Do góry
Już nie będę Was męczyć w sprawie kulek, Marzenka mi wszystko wyjaśniła...tak wyglądają po cięciu...

na zdjęciu ok, gorzej w realu, ale nie będę więcej marudzić
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 23:09, 06 kwi 2012

Do góry
Zdrowych i Wesołych Świąt.
Biało-Fiolet 23:08, 06 kwi 2012

Do góry
Kasiu!

no to dobrych wieści się doczekałam
gratulacje !
odpoczywajcie a jak zima wiosenna minie to już ogrodu nie opuścicie
bo wszystko się zieleni

dla Ciebie i maluszka
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:06, 06 kwi 2012

Do góry
Wow Seba moje gratulacje !!! Mógłbyś podrzucić mi z jedne zero

Ogród Magdalenka 23:05, 06 kwi 2012

Do góry
Dzisiaj byłam u Marzenki, na chwilkę , po donicę w której posadziłam mojego bukszpana na pniu ... pasuje idealnie do pure round ... jeszcze raz dziękuję

po świętach dojdą hortensje

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:58, 06 kwi 2012

Do góry

Oj Sebek!
lecisz jak rakieta od jenego seta do drugiego seta
nadążyć nie idzie
serwuj zdjątka cudne bez ograniczenia
rzecznikuj i rad udzielaj
a na CHFS napstrykaj fot tyle by starczyło na rok cały
żeby stronki wytrzymały
gratulacje i pozdrowieńka

moja ulubiona dziewanna - panna nie panna taka dziewanna

no i oczywiście muzyczka dla Ciebie

4zHvSH3MFiU&feature=related
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:57, 06 kwi 2012

Do góry
Sebek gratulacje Tysiąc stron to nie mało ale jak rewolucje to rewolucje Idę zaglądnąć do nowego wątku. Tam pewnie już koło 100

Życzenia z okazji Świąt Wielkanocnych 2012 22:56, 06 kwi 2012

Do góry
Wszystkim Ogrodowiczanom
życzę
zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół.

Fotografowanie ogrodu 22:53, 06 kwi 2012

Do góry
A ja zainteresowałam się robieniem zdjęć, jak znalazłam się na forum. Mój aparacik to Kodak 863, mały zwykły cyfrowy. Myślę, że już fotografowanie idzie mi coraz lepiej.

Czekam, kiedy nareszcie będę mogła zrobić pierwsze zdjęcia z mojego wiosennego ogrodu.
Mój zielony świat malowany roślinami... 22:53, 06 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

i czy poznacie co to za roślina???
dostałam i nie wiem do dziś
czy to tawuła??? - nie kwitła jeszcze

Gałązki mi wygłądają na forsycje, ale pąki nie są żółte???? Poczekaj ze dwa dni.

Mnie się zdaje że to kalina, będzie miała lekko omszone liście. Tak wygląda. Pokaż więcej zdjęć.
Forsycja chyba by m iała już choć jeden kwiatek, no i pstrokate nieco gałązki. Zobaczymy jak puści liście.

Tawuła na pewno nie jest

Czekam z ciekawością na pierwsze listki!
Ogrodnik mimo woli 22:44, 06 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Jolu - psy upodobniają się do właścicieli.....niereformowalne.... jedno i drugie

Bogdzia - - napewno jest to coś co lubi kwasną ziemię Wyglada jak z pierisowatych...ale mi nie kwitł..ale też i nic mu przez te 3 zimy nie umarzło..moze tylko ma mieć zielone liscie....liści nie zrzuca, nie przebarwiają się...taki zielony krzak. Ale że rośnie i zielony na okrągło to go przesadziłam ze starej rabaty na nową.... tak jak i kalmie (w tym roku trochę podmarzła i nie bedzie tylu kwiatów).
Kiedyś nie zapisywałąm co sadzę..kupiłam, sprawdziłam do jakeigo stanowiska, posadziłam i miało cieszyć oko, a nie zasmiecać partycje w mózgu

No zrozumiałam Twoje tłumaczenie ale jak bys w wolnej chwili zdjecie temu zrobiła to moze by było wiadomo co to.

Dlatego ta kdługo odpisywałam, bo szukałam jakiegoś zdjęcia z bliska....ale mam tylko takie ... więc nawet nie wstawiałam...... na dziś to co znalazłam, a jutro postaram się o lepsze... Ten krzak to jest na końcu za wrzosami....
ogrodoweimpresjejolki 22:40, 06 kwi 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Marysiu, Celinko, dziękuję za życzenia i je oczywiście odwzajemniam.

Piątkowe popołudnie bardzo intensywne, bo M. przyjechał po tygodniu nieobecności. Ale wcisnęłam na listę spraw do załatwienia wizytę na działkę po świeży bukszpan i ewentualne kwiatki. Czasu było mało, ale pstryknęłam kilka fotek komórką dla utrwalenia chwili. W tym roku bukszpan nie został podkoszony przez żadne obce ręce. Natomiast strata ewidentna była, bo kolejny raz ktoś wykopał moją borówkę amerykańska. Tym razem jedną, ale być może ktoś go spłoszył, więc liczę sie z tym, że następnym razem mogę nie mieć kolejnych....
Jakiś zły człowiek szykuje sobie zapewne plantację borówkową - ode mnie ma już 4 i 3 od córki
Nie mogę przestać o tym myśleć - nienawidzę takich zachowań ....

Ale żeby zatrzeć to nie miłe wrażenie, kilka fotek z dzisiaj

Bardzo dużo już u Was kwitnie - cudne te tulipany. A kradzieży roślin nie znoszę - gałązkę, sadzonkę to jeszcze, ale cały krzak to przesada.
Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 22:37, 06 kwi 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Jutro jest juz Wielkanoc, babki w piec wsadzone,,
gotują się kiełbasy i mieć będziemy święcone.
Rano obrus bialutki mama na stół położy,
a na środku stać będzie ten Baranek, ten Boży.

Rano ksiądz dobrodziej Rezurekcję ogłosi,
a potem mama wszystkich do stołu zaprosi.
Każdemu przypadnie sól, kawałek chleba,
i cząstka jajka z pieprzem i więcej nic nie trzeba.

To na wróżbę starą, na to nowe latko,
na znak, że już słońce coraz wyżej nad chatką.
Żeby nam nie brakło ni chleba, ni soli,
ani też niczego co mamy ze swej roli.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:37, 06 kwi 2012

Do góry
Agnieszko pięknie już u ciebie i bardzo świątecznie. Zdrowych i wesołych Świąt Wielkanocnych.
Rododendronowy ogród. 22:37, 06 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
Bożenko...umiem zrobić mielone, schabowego, żurek, gulasz (za każdym razem wychodzi inny...), ogórkową i szczawiową..... ziemniaczankę, fasolkę bo bretońsku (tez za każdym razem inna).... bitki, zrazy zawijane...kobieto!!!!!!! przez tydzień możesz być napewno, na tyle uda mi się pokucharzyć z gowy ...a potem przeskoczę z ogrodowiska na kucharzowisko i sie dokształcę

Aniu już jadę jak tyle mi obiecujesz. Jesteś super kucharką.
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 22:34, 06 kwi 2012

Do góry
Wspaniałych,pełnych radości,słońca Świąt Wielkiejnocy
oraz wszelkich łask od Zmartwychwstałego Chrystusa dla Ciebie i Twoich Bliskich Andziulka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:33, 06 kwi 2012

Do góry
Zdrowych i Wesołych Świąt, tobie i całej twojej rodzinie, oraz twoim zwierzakom,
życzy Bożena

Rododendronowy ogród. 22:33, 06 kwi 2012

Do góry
Bożenko...umiem zrobić mielone, schabowego, żurek, gulasz (za każdym razem wychodzi inny...), ogórkową i szczawiową..... ziemniaczankę, fasolkę bo bretońsku (tez za każdym razem inna).... bitki, zrazy zawijane...kobieto!!!!!!! przez tydzień możesz być napewno, na tyle uda mi się pokucharzyć z gowy ...a potem przeskoczę z ogrodowiska na kucharzowisko i sie dokształcę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies