Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród. 22:33, 06 kwi 2012

Do góry
Bożenko...umiem zrobić mielone, schabowego, żurek, gulasz (za każdym razem wychodzi inny...), ogórkową i szczawiową..... ziemniaczankę, fasolkę bo bretońsku (tez za każdym razem inna).... bitki, zrazy zawijane...kobieto!!!!!!! przez tydzień możesz być napewno, na tyle uda mi się pokucharzyć z gowy ...a potem przeskoczę z ogrodowiska na kucharzowisko i sie dokształcę
ogrodoweimpresjejolki 22:29, 06 kwi 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jolu,jakoś agrestu nie chce,ani porzeczki,a na borówkę zagiął parol!
Zaklęłaś,mam nadzieję siarczyście!
A ja chciałam Tobie Wesołych Świąt życzyć,zdrowia, pogody ducha mimo wszystko,no i doczekania kolejnych latorośli w rodzinie.../niekoniecznie bliźniaków/.
Pozdrowienia dla M.

Haniu, dziękuję za życzenia, zaraz przekaże też M.
Z tej złości ścięłam też tulipany i zabrałam do domu, żeby jakaś wredna rączka mnie nie uprzedziła ...

Ręce opadają z bezsilności i brzydkie słowa cisną się na język ...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:27, 06 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
dzisiaj moje krokusy postanowiły zrobić mi niespodziankę i otworzyły się na słońcu Piękny dziś dzień był u nas. w innym miejscu pomimo tego że juz od dawna są listeczki jeszcze nie widać pączków, jestem ich ciekawa

A jeszcze niedawno martwiłaś się, że możesz nie ujrzeć swoich krokusów w pełnym rozkwicie. Śliczne krokusiki i fajnie, że miałaś dzisiaj słoneczno, u mnie ponuro i zimno dzisiaj było.
Rododendronowy ogród. 22:26, 06 kwi 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Bożenko,Ogólne życzenia już składałam wszystkim,ale dla Ciebie muszę osobiste słowa skierować.
Chcę Tobie życzyć oczywiście zdrowia,a potem kwitnących ulubieńców w odpowiednim czasie,
no i udanego spotkania w Twoim ogrodzie.
Wesołych Świąt!

Dzięki Haniu. Takie piekne jajo w pierwiosnkach dostałam od Ciebie to muszę i Tobie cos wkleic.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:26, 06 kwi 2012

Do góry
Sie doczekał co ...?
Gratuluję Sebek
ogrodoweimpresjejolki 22:24, 06 kwi 2012

Do góry
Jolu,jakoś agrestu nie chce,ani porzeczki,a na borówkę zagiął parol!
Zaklęłaś,mam nadzieję siarczyście!
A ja chciałam Tobie Wesołych Świąt życzyć,zdrowia, pogody ducha mimo wszystko,no i doczekania kolejnych latorośli w rodzinie.../niekoniecznie bliźniaków/.
Pozdrowienia dla M.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:21, 06 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A teraz nowina Magda NOEMI u mnie była przez 3 minuty !!! Wpadła dostała stare i brudne donice, ja za to bukiet pięknych tulipanów i wypadała nawet kawy nie chciała wypić.....
I odjechała w siną dal z moim Panem Złotą Rączką swoim cudnym czerwonym samochodzikiem
Pewnie go chciała porwać tylko się nie przyznała
A ja taka nieuczesna i ubrana do fotek, bo w trakcie prac ogrodwych byłam ....

Fajne zdjęcie
Rododendronowy ogród. 22:17, 06 kwi 2012

Do góry
Bożenko,Ogólne życzenia już składałam wszystkim,ale dla Ciebie muszę osobiste słowa skierować.
Chcę Tobie życzyć oczywiście zdrowia,a potem kwitnących ulubieńców w odpowiednim czasie,
no i udanego spotkania w Twoim ogrodzie.
Wesołych Świąt!

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:17, 06 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wygrałeś w wyścigu do 1000 !!!!
( Matka Założycielka została zdyskwalifikowana - powód: twórca gnającego forum zwariowanych ogrodników )

O rany ale wpadka - Danusia wyczuła, że coś się u Ciebie święci.

Ale jak to zdyskwalifikowana?

Post został edytowany, także pędzisz dalej z nami
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 22:12, 06 kwi 2012

Do góry
Danusi, tak będzie tylko cały czas myślę jak podsadzić i czy róże czy mogą być wrzośce cz może jednak coś innego, róże to będzie Chopin, od strony drzewa tu gdzie patyki wbite, a Graham Tomas dalej po stronie lewej
Ogrodnik mimo woli 22:11, 06 kwi 2012

Do góry
Na skalniaku pierwsze żagwiny... (chyba żagwiny)

Podmarznięty żywopłot z cyprysów Lawsona..mam nadzieję ,że odbije .....

A tak wyglada moja Limelight..obiecałam , że pokaże jaka duża....

I koniec fotek na dzisiaj......
ogrodoweimpresjejolki 22:09, 06 kwi 2012

Do góry
Marysiu, Celinko, dziękuję za życzenia i je oczywiście odwzajemniam.

Piątkowe popołudnie bardzo intensywne, bo M. przyjechał po tygodniu nieobecności. Ale wcisnęłam na listę spraw do załatwienia wizytę na działkę po świeży bukszpan i ewentualne kwiatki. Czasu było mało, ale pstryknęłam kilka fotek komórką dla utrwalenia chwili. W tym roku bukszpan nie został podkoszony przez żadne obce ręce. Natomiast strata ewidentna była, bo kolejny raz ktoś wykopał moją borówkę amerykańska. Tym razem jedną, ale być może ktoś go spłoszył, więc liczę sie z tym, że następnym razem mogę nie mieć kolejnych....
Jakiś zły człowiek szykuje sobie zapewne plantację borówkową - ode mnie ma już 4 i 3 od córki
Nie mogę przestać o tym myśleć - nienawidzę takich zachowań ....

Ale żeby zatrzeć to nie miłe wrażenie, kilka fotek z dzisiaj

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:07, 06 kwi 2012

Do góry
ell napisał(a)
Wygrałeś w wyścigu do 1000 !!!!
( Matka Założycielka została zdyskwalifikowana - powód: twórca gnającego forum zwariowanych ogrodników )

O rany ale wpadka - Danusia wyczuła, że coś się u Ciebie święci.

Ale jak to zdyskwalifikowana?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:05, 06 kwi 2012

Do góry
dzisiaj moje krokusy postanowiły zrobić mi niespodziankę i otworzyły się na słońcu Piękny dziś dzień był u nas. w innym miejscu pomimo tego że juz od dawna są listeczki jeszcze nie widać pączków, jestem ich ciekawa

Ogrodnik mimo woli 22:05, 06 kwi 2012

Do góry
A to mi zakwitło, pomimo zimna...... kwatuszki ppowolutku sie rozwijają, ale w tych temperaturach będą za to kwitły dłużej
We wsiowym pierwsze narcyzki..

Wrzosowisko (wszystkie narcyzki sadzone po każdych świetach do ziemi...) te z tyłu to chyba maja5 cm wysokości...

W cebulkowie zaczyna się szał .....

Życzenia z okazji Świąt Wielkanocnych 2012 22:04, 06 kwi 2012

Do góry
Wesołych i pogodnych świąt dla wszystkich zielono zakręconych

W oczekiwaniu na wiosnę - Ogród Marty 22:02, 06 kwi 2012

Do góry

Wesołych Świąt,Marto!
Ogródek Hanusi po zimie 22:02, 06 kwi 2012

Do góry
Widzę Haniu że święta już przygotowałaś i jesteś po robocie.Teraz będziesz się pewnie spodziewac dzieci i wnuków żeby z radością to wszystko zjedli i trochę pohałasowali u Ciebie.
Zdrowych i wesołych Swiat Ci życzę.

Ogrodnik mimo woli 21:59, 06 kwi 2012

Do góry
A to moje dzieło z dzisiaj.... (z przerzucania kompostu niestety nei mam foto....lało jak z cebra)
Początek rabaty z rh..... miałam nie sadzić, ale zlitowałam sie nad okazami z poprzedniej rabty i znwo napstrokaciłam

A tu jest antyreklama sklepu Wrzosik..... nazwa zobowiązuje...gdyby był "Wrzos" to okazy były by większe, a że to Wrzosik..to okazy maleńkie... Po prawej za 3,19zł wrzoseic z Wrzosika (dobrze się wpatrzyć, bo ledwo go widać), a po lewej okaz mizerniutki, ale za 2 zł ze szkółki. Nie chciałam kupowac wrzosców pięknych po 6 zł, bo rh się rozrosną..i wtedy wrzośce wytnę jak im bedzie za ciasno..... Teraz by nie było pustej ziemi to posadziłam.... Zanim to urosnie, to rh się rozrośnie...głupi pomysł.... miałam tego wogle nie sadzić.....

A to przygotowana z grubsza szklarnia, w workach zdobyczna ziemia kompostowa Pozostawiłam troche na podsypanie w dołki pomidorów i ogróków.
Ogród u stóp klasztoru 21:59, 06 kwi 2012

Do góry
Alinko ! Radosnych Świątecznych dni życzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies