A moje orliki zżerają w tym roku, małe zielone robale. Jednemu obżarły liski doszczętnie, kwiaty zostawiły, widocznie im nie smakowały. Nigdy przedtem tego nie zauważyłam.
I na dodatek muszę się podszkolić czym się różni kermesina od azali, czy to odmiana... Wstyd ale zawsze twierdzę, że uczyć się trzeba całe życie. Lecę czytać...
Doczytałam ... I nawet tę różowo- białą mam w ogrodzie
Przychodzę z rewizytą ale czytanie muszę rozłożyć na raty a może i mini ratki bo jak oglądam te zdjęcia to się zawieszam takie śliczne a zakupy oj jak ja te widoki lubię . Widziałam u mnie zdjęcie Twojego pieska fajny jest pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny.
posadziłam według reguł jakie mi podała Goniak ona ma taka ładną i nawet szybka były przykryte i pod skosem, ale chyba ziemia im tam nie służy, a może sadzonki były do (_,_)
Bo czasami tak jest, że i ksiązkowo nie pomoże..... u mnie nie chcą rosnąć wisterie..... za nic.
Padła mi karagana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niby niemożłiwe, a jednak ....
Aniu... sałata z tej pomidorlandii hicior sezonu , dzięki za namiar. Do tej pory sałata też mi nie chciałą rosnąc jak trzeba..... z 10 sadzonek..sałaty mam od dawna duuuuuużo..i jaka smaczna Teraz pora na pomidory.......
Aniu , te Twoje orliki takie niskie???? Czy tylko na foto tak wyszły? Piękniusie..takich nie mam
Czytałą mu Bogdzi, że lewizje ci padły..posadz je w inne miejsce , by woda w rozetkach nie stała, pod skosem..i bedą rosły na stówkę
posadziłam według reguł jakie mi podała Goniak ona ma taka ładną i nawet szybka były przykryte i pod skosem, ale chyba ziemia im tam nie służy, a może sadzonki były do (_,_)
Co się kiedyś ogłowiłam jakie znaczki piszesz, aby wstawić ten fajny symbol.....
Ja nie daję, żadnych szybek! To rośłina zimozielona i musi mieć wodę do zycia. Poza tym lub nieco kwaśną ziemię.... Jak po zimie mi czasami któraś jest gorsza i widzę, że coś siez niądzieje to faktem jest że zdazyło mi się ze 2 razy podlac na grzyba.... Kilka mi też wypadło...... ale ja nie dbam o nie..... rosną bo rosną..... zimą przykrywam agro i tyle. Robią mi na złość za brak opieki ????
A moje orliki zżerają w tym roku, małe zielone robale. Jednemu obżarły liski doszczętnie, kwiaty zostawiły, widocznie im nie smakowały. Nigdy przedtem tego nie zauważyłam.
dzisiaj zauważyłam ,że jednemu liście też wszystkie pożarło cosik zostawiając kwiaty, na szczęście oddzielnie rośnie
Aniu szybkę dałam im na zimę może przedobrzyłam nie wiem cieszę się,że sałatka smakuje a te orliki to miniaturowe są takie niziutkie z pomidorów też powinnaś być zadowolona chociaż nie wiem jakie kupiłaś odmiany?