U mnie od dwóch dni przepięknie słowik śpiewa, ale nie mogę go wyczaić, aby zrobić zdjęcie jest przecież szary
super aniołeczek, nie wiem czemu skojarzył mi się ze Snem Nocy Letniej
Może przez to, że gra?
Aniołki bardzo lubię, daję je pod róże, dodają romantyczności ogrodowi
Aniu, pięknie u Ciebie wszystko kwitnie
Moje posadzine w kwietniu róże mogłyby szybciej rosnąć jedne zaczynają sie ładnie rozwijać, a częsć bardzo słabo. Kosmos trochę przymarzł, ale odbija z jednej gałązki. Mam nadzieję, że nie pójdzie w kosmos i zakwitnie w tym roku Zaraz pstryknę trochę zdjęć nowych róż.Rzuć na nie okiem
Zaraz rzucę .
U mnie też róże w różnej fazie, część już ma spore, nabrzmiałe pąki kwiatowe, inne z ledwością dopiero rozwijają pierwsze liście.
Od razu widać, które z nich lepiej zniosły zimę a które potrzebują czasu na regenerację.
Aniu zauważyłam poidełko podobne do mojego. Obserwowałam u siebie jak kos zaleca się do metalowego ptaszka na brzegu Biedaczek tak się starał, tak machał skrzydełkami a tu żadnej reakcji na takie zaloty, odleciał rozczarowany
To musiał być widok , u mnie poidełkiem ptaki się nie interesują wcale, jeśli już wpadną to na przekąskę wśród róż (gąsienice już robią swoje i liście niektórych odmian mam w dziurki).