Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:52, 05 mar 2012

Do góry
Danusiu,
W realizacji "Ogród z lustrem" znalazłam takie zdjęcie świerków.
Chciałabym posadzić 4 lub 5 obok siebie. Jakie dokładnie to są świerki i w jakich odległościach powinnam je sadzić, jezeli chcę zupełnie się zasłonić, oraz czy mogę sadzić takie duże na przełomie kwietnia i maja?

ogrodoweimpresjejolki 17:52, 05 mar 2012

Do góry
Tak mi potrzeba koloru, ze ratuję się kwitnącymi doniczkowymi

Ogrodnik mimo woli 17:48, 05 mar 2012

Do góry
Dziewczyny u Eli konicznie trzeba zobaczyć fotki misia...... naprawdę udało im się złapać super zdjęcie A i przygoda, że hej........ osobiście wolałabym takiej nie mieć, ale misie chodzą jak chcą, najczęsciej też po szlaku Oj, nie raz zwiewaliśmy ....... i nie raz trzeba było zmienić kierunek marszu....
To są zdjęcia ze zdjeć, wiec jakość kiepska
Miśka oświtlaliśmy latarką by zdjęcie wyszło lepsze

A tu kolega miś przyszedł na darmowe piwo ..... tylko musi sobie drzwi do baru otworzyć... jak rozlał się olej ...to rozebrał kontener i kostkę brukową...

A to na szczycie Rysów ..taki zapalony turysta

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 17:26, 05 mar 2012

Do góry
Moje kolejne hobby
A co tam - znam Was wszystkich tak długo, że pokażę kilka fotek.

Rododendronowy ogród. 17:26, 05 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Witaj,
nadrabiam zaległości i przechadzam się po Waszych ogrodach i moją uwagę zwrócił ten ptaszek. Jak się nazywa? ornitolog ze mnie marny a u mnie też jest częstym gościem w karmniku
pozdrawiam

To jest grubodziub. Bardzo je lubię i jak tylko sa u mnie to stoję i się gapię.

mnie ten ptaszek bardzo przypadł do gustu, tyle jest pięknych, ale on jakoś tak mi do serca przypadł

Ja w nich jestem zakochana. Jak jedzą to nie odejdę od okna.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:24, 05 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
i cyprysy na tej rabacie, są prześliczne ich kolor tak pięknie rozświetla, a wiatr tak pięknie tarmosi ich czupryny. Lubię na nie patrzeć Na tej rabacie według planu mam żółtą trzmielinę ale zastanawiam się czy nie zamienić właśnie na ten cyprys, taka gęsta żółta czuprynka

Ania, to nie cyprysy tylko cyprysiki (o ile dobrze pamiętam wskazówkę EwyG dla Sebcia).

Podziwiam Cię, ja bym wymiękła przy takim projekcie. A te brązowe to chyba właśnie podmarznięte. W nocy nadal minusy a w dzień koło 0 - nie mają się jak żurawki na razie zregenerować. Moje cisy też takie. Nie wszystkie na szczęście.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:20, 05 mar 2012

Do góry
a to ostatnio jeden z moich ulubionych obrazów chyba nie muszę mówić dlaczego.. szkoda tylko że wszystkie zasadzone nie wzeszły...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:11, 05 mar 2012

Do góry
i cyprysy na tej rabacie, są przesliczne ich kolor tak pięknie rożświetla, a wiatr tak pięknie tarmosi ich czupryny. Lubię na nie patrzeć Na tej rabacie według planu mam żółtą trzmielinę ale zastanawiam się czy nie zamienić właśnie na ten cyprys, taka gęsta żółta czuprynka

Rododendronowy ogród. 17:07, 05 mar 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Witaj,
nadrabiam zaległości i przechadzam się po Waszych ogrodach i moją uwagę zwrócił ten ptaszek. Jak się nazywa? ornitolog ze mnie marny a u mnie też jest częstym gościem w karmniku
pozdrawiam

To jest grubodziub. Bardzo je lubię i jak tylko sa u mnie to stoję i się gapię.

mnie ten ptaszek bardzo przypadł do gustu, tyle jest pięknych, ale on jakoś tak mi do serca przypadł
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:07, 05 mar 2012

Do góry
i ta rabata z ceramicznymi kulami.. żurawki aż proszą się o pomoc... ale u nas jeszcze strasznie zimno dzisiaj o 6 było -7, a w dzien -1/1 do tego strasznie przeszywający wiatr

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:00, 05 mar 2012

Do góry
ale na pocieszenie wrzosy śliczne chyba trzeba je przyciąć?

Kolorowy ogród na piasku 16:59, 05 mar 2012

Do góry
viva napisał(a)
GabiK, Sebku, Wando, Aniu,.. dziękuję

Tym czasem jesień tej wiosny

ale pięknie

wszystko u ciebie fajnie skomponowane i urzeka mnie dobór kolorów
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:57, 05 mar 2012

Do góry
trzmielina na pniu też podejrzanie wygląda...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:56, 05 mar 2012

Do góry
cisowe kule też zmieniły kolor ale to raczej normalne, dzisiaj je potarmosiłam i o jakie piękna zieleń

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:55, 05 mar 2012

Do góry
Nurkujemy codziennie. Żałuję że od początku tego nie robiłam... wystarczy maska, rurka i płetwy i niedaleko brzegu kolory są przecudne. Mnóstwo kolorowych rybek, dużo ładniejsze niż akwariowe. I spore! Ich wielkość mnie przestraszyła na początku...Woda chłodna - trudno zanurzyć rozgrzane ciało, ale warto - zdecydowanie

Dzisiaj widziałam skrzydlicę, taką jak ta (zdjęcia z google, nie mam aparatu do robienia fotek pod wodą):

A mój M. z większym doświadczeniem pływa dłużej i dalej, dzisiaj pływał z żółwiami - spotkał je na środku zatoki. Podobno pasą się tam na trawie morskiej codziennie. Niesamowite miejsce. Nic dziwnego że do tej zatoki (Abu Dabab) organizowane są wycieczki - wysypuje się codzienni kilka autokarów turystów... ciekawe kiedy te cuda znikną :/ dzisiaj rozmawiałam z Polakami, wychodzili na brzeg niosąc w ręku korale :/ rozumiem znaleźć martwego na brzegu, ale niszczyć rafę... :/ twierdzili że znaleźli na dnie, oderwane...

Kusi mnie żeby takie malutkie korale (kilka), znalezione na plaży przywieźć sobie, ale nie wolno. I dobrze, jakby każdy wziął kawałek stąd, za parę lat nic by nie zostało...
Pozdrawiam Was serdecznie.

PS Myślałam że po powrocie zabiorę się za sianie warzyw, a tu minus 6 w nocy dzisiejszej nocy... brr
Ogród przy rzeczce 16:55, 05 mar 2012

Do góry
Co to za cudo?

Z daleka podobna do Heritage, ale jakaś jaśniejsza..
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:52, 05 mar 2012

Do góry
justi napisał(a)
Cis podetniesz i się zregeneruje, świerk tez powinien. Aniu a to wszystko co robiłaś w tym miejscu gdzie kulki ceramiczne to też do zmiany? (jakoś nie wiem które to miejsce na projekcie)

Tak na projekcie teraz wygląda tak
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:50, 05 mar 2012

Do góry
i jodła bidula

Moje roślinki 16:44, 05 mar 2012

Do góry
Dziś chciałam pstryknąć parę zdjęć jak moje roślinki wyglądają po zimie.Niestety,psy i kot skutecznie mi to utrudniły.Koniecznie chciały być na pierwszym planie Oto one:

A to reszta:

Zdjęcia nie oddają tego co na prawdę dzieje się na rabatach.Chociaż ziemia trochę przemarzła po ostatnich mroźnych nocach,to na prawdę wiele roślin już się budzi
A ja będąc dziś w sklepie nie mogłam sobie odmówić kupienia kilku następnych cebulek mieczyków w pięknym odcieniu ciemnego różu.Dokupiłam też nasiona grochu i cukinii.To już chyba choroba.Jak by to nazwać?Może ogrodoholizm?
Ania i róże i cała reszta :) 16:43, 05 mar 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

.

Aniu, co to za róża?
Świetnie, że mogłaś już podziałać w swoim ogródku....ładnie już wygląda, przygotowany do wiosny..... u mnie ziemia zamarznięta i nic się nie da jeszcze robić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies