Dzięki Irenko choć to plac budowy, jednak zapraszam przy okazji na ławeczkę pod sosną były dwie, ale wiosną musieliśmy jedną wyciąć bo nam wchodziła do domu ))
Witaj Aniu prawdę mówiąc chciałabym już siedzieć na tarasie, pić kawkę i spoglądać na gotowy ogród ) masz w zupełności rację, te prace wykonywane teraz dają wiele do myślenia, duuużo się uczę, oczywiście przesadzam rośliny - nawet kilka razy obmyślam co i jak kiedyś zrobię już robi się u mnie lepiej, więc myślę, że kiedyś nie będzie tak źle )
Serdecznie pozdrawiam
Ja znowu po cichutku, po malutku....,żeby kogoś nie obudzić pod pergolą, na ławeczce.....
...a ta rabata pod drzewem...
z hostami, żurawkami, bukszpanem.....
zachwyca !!!
Pozdrawiam Kasiu
Dzisiaj miałam wyjazd zawodowy, ale wracając już na spokojnie po drodze zajechałam do szkółki kwiatowej przy drodze, którą często mijałam ale nigdy nie byłam. Na pusto nie wróciłam i nawet już posadziłam
Pastelowe, różowo-zielone lewkonie a jak pachną mmmm
w jednej donicy posadziłam z bakopą,
a w drugiej też te same lewkonie ale z białymi niskimi goździkami i "zielonymi listkami" (zapomniałam nazwy, ale coś tam było o ziemniaku) )
i kremowe surfinie - ostatnie 2 sztuki podobno mają wielkie powodzenie
wiem wiem, plastikowa doniczka piękna nie jest, ale za to mieści się w stojak metalowy z odzysku jak dobrze pójdzie to zarośnie )
Lewkonie bardzo ładne, delikatne. A ja dziś posiałam lewkonie, ciekawe czy coś urośnie. Będąc w sklepie przypomniałam sobie te wielkie z targów i wzięłam nasionka Tak mnie poniosło
Justynko, witam w klubie ja w międzyczasie też wysiałam lewkonie, właśnie zainspirowana tymi lewkoniami z targów nie ma jednak pewności czy wzejdą, więc kupiłam te, bo uwielbiam te pastelowe kolorki mnie też poniosło ale za to ładnie pachnie zobaczymy zatem czy coś będzie z tych siewów )
Pozdrowionka