Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

monteverde 20:17, 29 maj 2012

bociek napisał(a)
Aniu, przyszlam sie poskarzyc na moja jagode kamczacka Kwitla, pokazaly sie zawiazki owocow, ale wszystkie obumarly Czy ja cos zrobilam nie tak? A moze to dlatego, ze pszczol w tym roku u nas nie ma (dwa ule wyginely u tescia, a u naszego przyjaciela - zawodowego pszczelarza z kilkoma pasiekami ponad 50% rodzin pszczelich padlo )

Piekne powojniki

Boćku jak nie pszczoły to trzmiele lub osy latają to nie to może przedobrzyłaś , jagoda nie lubi przelania, lubi sucho, ubogo, nie na darmo się mówi,że na kamieniu będzie rosła
andziulka 20:18, 29 maj 2012

Aniu, pięknie wszystko u Ciebie kwitnie Doniczki faktycznie takie same
EPODLAS 20:19, 29 maj 2012

Aniu, powojnik ma wyjątkowo ładnie kwiaty. Wszyscy narzekają na borówkę amerykańską, a chwalą jagodę kamczacką że taka bezproblemowa. A okazuje si,ę że też niektórzy mają z nią problemy. Ja posadziłam jesienią dwie borówki i cieszę się że przeżyły tą paskudną zimy. Nie mam żalu, że nie mają owoców bo - małe. To są dwie różne odmiany. Kupię jeszcze jedną. jak na razie znam tylko jedną osobę która ma duże plony borówki amerykańskiej.
ana_art 20:23, 29 maj 2012

monteverde napisał(a)

Aniu będziesz u Danusi?

Będę
Cieszę się bo wkońcu się spotkamy
bociek 20:27, 29 maj 2012

monteverde napisał(a)

Aniu, przyszlam sie poskarzyc na moja jagode kamczacka Kwitla, pokazaly sie zawiazki owocow, ale wszystkie obumarly Czy ja cos zrobilam nie tak? A moze to dlatego, ze pszczol w tym roku u nas nie ma (dwa ule wyginely u tescia, a u naszego przyjaciela - zawodowego pszczelarza z kilkoma pasiekami ponad 50% rodzin pszczelich padlo )

Piekne powojniki

Boćku jak nie pszczoły to trzmiele lub osy latają to nie to może przedobrzyłaś , jagoda nie lubi przelania, lubi sucho, ubogo, nie na darmo się mówi,że na kamieniu będzie rosła

No to wszystko jasne. Nadmiar opieki mojego tescia Moze w przyszlym roku sie uda Dzieki za rade
monteverde 23:08, 29 maj 2012

EPODLAS napisał(a)
Aniu, powojnik ma wyjątkowo ładnie kwiaty. Wszyscy narzekają na borówkę amerykańską, a chwalą jagodę kamczacką że taka bezproblemowa. A okazuje si,ę że też niektórzy mają z nią problemy. Ja posadziłam jesienią dwie borówki i cieszę się że przeżyły tą paskudną zimy. Nie mam żalu, że nie mają owoców bo - małe. To są dwie różne odmiany. Kupię jeszcze jedną. jak na razie znam tylko jedną osobę która ma duże plony borówki amerykańskiej.

BOŻENKO U MNIE TO SAMO SIEDZĄ 2 BORÓWKI , DOSTAŁY DOŁY 1M X 1M I 3 ROK TAKIE SPICZNIAŁE A JAGODY ROSNĄ ,ŻE HEJ
EPODLAS 23:18, 29 maj 2012

A ja już widzę te granatowe owoce na borówkowych krzewach. Pomarzyć warto.
barbara_kraj... 23:19, 29 maj 2012

A moje borówki kwitły obficie i zapowiada się spory zbiór. Już się zastanawiam co z tym zrobię?
monteverde 23:32, 29 maj 2012

dżemik Basiu, trochę zamroź do deserów zaraz będą maliny u mnie dzisiaj moja pomocnica zjadła już 5 czerwoniutkich poziomek, też z nimi można mieszać truskawka też niedługo i najważniejsze na świeżo jedz
barbara_kraj... 23:47, 29 maj 2012

Pewnie, ze na świeżo najlepiej smakują!
Pierwsze poziomki skubałam dokładnie w dzień matki, truskawek mam co kot napłakał Zachowałam kilka krzaczków bardzo starej odmiany, dość wczesnej, tzw. malinowej. Ot tak, aby było co skubać