To jedynie zarys rabat, nie wszystkie jeszcze ale skupiam się na razie na część "wjazdowej", czyli tam gdzie samotnia i włochata będzie... muszę to obsadzić i boję się, że polegnę na tym polu..... Osobę, która wpadła na ten pomysł zainspirował zawijas w samotni czyli jakby łezka.....
Zdrowia,szczęścia i radości
niech wam uśmiech w sercach gości
a zajączek piękny, biały
niech przyniesie koszyk cały
jajek złotych, kolorowych
i miłości cały worek.
........ i na osłodę babeczka zrobiona wczoraj przez mojego męża
po łuku koło tych świerków mają być między innymi cunninghams white i dzisiaj kupiłam 3 sztuki w BIEDRONCE !!!
niestety miejsce kompletnie nie jest przygotowane więc rodendrony włożyłam na chwilę do donic, tzn nie wsadzalam tylko potraktowałam donice jak osłonki będą zdobily schody przez święta, a po powędumą na swoje miejsce
Dostałam pierwszą roślinną paczkę w tym sezonie. TRAWKI. Poustawiałam sobie wszystkie doniczki i teraz będę się zastanawiać, gdzie to wszystko posadzić. Trochę traw będzie rosło w gruncie, a trochę w donicach. Trawami zauroczyłam się dopiero w zeszłym roku. I już sobie myślę, jak ładnie będą wyglądały jesienią.
Marto trochę tej wiosny jeszcze mało u mnie,więc jak tylko jest okazja to troszkę dokupuję.np.żonkile z "Biedronki".....,chodniczek u mnie już zrobiony a za ścieżką pewnie jeszcze poczekamy.....bo podobno jakieś unijne przepisy ....,ale jak tylko będzie to wsiadaj na rower i pędż do mnie
Z okazji Wielkanocy życzę Wam Wszystkim, Kochani Ogrodowiskowi... Śpiewających skowronków,
pękających pąków,
krokusów i przebiśniegów,
topniejących śniegów,
ziemi, która zaczyna pachnieć,
słońca, które nie tylko świeci ale wreszcie i grzeje,
wiosny w sercu i w przyrodzie,
a śniadania wielkanocnego – oczywiście w ogrodzie!
Chciałam skubaniutką przyciąć jak co roku, ale cały czas kwitnie, taka prawie łysa, listki stare pozrzucała i nowe wypuszcza i szkoda mi tych kwiatów, ma cały czas pąki Joanko, a czerwona mi się zmarnowała, musiała być pod mrożona w sklepie
a może poprostu masz jakiegos anty wirusa który blokuje ruch w sieci, kreciolek kreci sie jak zdjecia sa za wielkie, jak są takie male to sie wgrywa w 1 sek.
Do galerii fotograficznych wgrywa się bez problemu, mam też swój blog i wszystko jest ok. Sorry przepraszam, że Was absorbuję napisałam prywatną wiadomość do tego Ronina - może coś mi pomoże
A to dla Ronina za pomoc mój roztrzepaniec mam je w kilku kolorach,