Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

hanka_andrus 23:51, 10 maj 2012

Też je lubię,ale to w miastach dość rzadki ptaszek,o wiele ostrożniejszy od sikorki bogatki.A z wyglądu weselszy!
KasiaWB 23:52, 10 maj 2012

hania napisał(a)
Uważam,że powinien się przyjąć,...już kilkakrotnie przesadzałam duże okazy i jest ok.

Witaj Haniu, dzięki za słowa otuchy sporo już przy nim porobiliśmy, więc szkoda by było tych dni ... no i bukszpana ))
KasiaWB 23:57, 10 maj 2012

Bogdzia napisał(a)
Duże przedsięwziecie ale wszystko powinno byc dobrze.Powodzenia.

Witaj Bogdziu dzięki za wsparcie. Porwaliśmy się z motyką na słońce może i dobrze, że wcześniej nie do końca zdawałam sobie sprawę ile czasu i pracy będzie wymagał ) ale co tam, nowe doświadczenie ogrodnicze ) dzieciaki sąsiadów obserwowały mnie bacznie i pytały przez siatkę: "prosę pani, a co pani robi?", a ja na to, że strzygę bukszpana jak u fryzjera ) były wyraźnie zaskoczone i zainteresowane )
Pozdrawiam
KasiaWB 00:00, 11 maj 2012

Martek napisał(a)
Bukszpan zagarnięty z bryłą ,ostrzyżony w nowym ,lepszym miejscu ,wychuchany co ma facet nie odbić
Katarzyna ja pierwszy raz widzę sikorkę modraszkę U kogoś jeszcze była na wątku

Cześć Martuś muszę przyznać, że temu facetowi poświęciłam niemal całe ostatnie 2 dni )) powinien docenić ))

No właśnie ja też pierwszy raz widziałam tą sikorkę prześliczna jest dzięki Hani Andrus wiem, że to sikorka modraszka )
KasiaWB 00:03, 11 maj 2012

hanka_andrus napisał(a)
Też je lubię,ale to w miastach dość rzadki ptaszek,o wiele ostrożniejszy od sikorki bogatki.A z wyglądu weselszy!

zatem mieliśmy dzisiaj wielkie szczęście ale fajnie dobrze, że udało nam się ją uchwycić w obiektywie ) dobrze, że mamy już te serby, przynajmniej miała gdzie usiąść )
pewnie dziwiła się, co też te ludziska wyprawiają z tym bukszpanem, cudaki jedne ))
Gardenarium 00:55, 11 maj 2012

Bukszpan dobrze wyszedł i konstrukcja też

Instagram Ogrodowiska
KasiaWB 01:09, 11 maj 2012

Gardenarium napisał(a)
Bukszpan dobrze wyszedł i konstrukcja też

uffff....... troszkę mi ulżyło dzięki za spojrzenie fachowym okiem. Trochę bałam się ciachać na początku, bo nie wiadomo co to zrobić z takim egzemplarzem, ale potem jakoś poszło.., choć nie wiem czy jeszcze z góry nie powinnam bardziej ściąć? ale czy zdrewniałe kikuty nie będą sterczeć? chyba poczekam na rozwój sytuacji i ewentualnie jak się zagęści to go porządnie ostrzygę w przyszłym roku
konstrukcję wykonał mój M. spisał się bardzo
to teraz czekamy czy się ten bukszpan przyjmie czy nie
monteverde 01:44, 11 maj 2012

Kasiu mam opóźnienia lekkie, ale wszystko u Ciebie doczytałam , trzymam kciuki za bukszpan, popluj go na lewo i prawo przed urokiem i podlewaj to się przyjmie, będę zaglądała
Syla 09:35, 11 maj 2012

Gwóźdź programu o ekobordzie pozdrawiam Kasiu (dł 17cm)

Milka 17:35, 11 maj 2012

KasiaWB napisał(a)
Chyba w miarę dobrze nam poszło zadanie z bukszpanem, bo zawitał do nas taki oto gość, nigdy dotąd tutaj nie widziany przysiadł na świerku serbskim

Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających mój wątek

Kasiu, z bukszpanem poszło świetnie, wszyscy chwalą, ale taki gośc w ogrodzie to juz wyróżnienie, piękny