Pwl, mam rojniki, ale obawiałam się, że mają zbyt mało czepne korzonki. Może się mylę
Dzisiaj światło było piękne i już miałam popstrykać co mi zakwitło, kiedy OO zaczęła się śnieżyca!!!
To zdjecia z wieczora
Brrr mam nadzieję, że nic nie ucierpiało. Przy okazji widać skończone schody. Teraz czas na koła.
Nie wiem czy pokazywałam wam moje wiśnie. Ponieważ przetrwały wspaniale największe wichury i wiatry postanowałam dokupić ich jescze troszkę W dodatku jako jedyne z robinami nie zachorowały. Już nie mogę się doczekać wycieczki do szkółki!
Dałam za nie tylko 40 zł za sztukę.
TaZnalazłam zdjecie zrobione w mglisty dzień
A na koniec mój owies w skorupce Miałam też rzeżuchę, ale już została skonsumowana przez moje dziecko
Haniu na kruche ciasto daje
pół kg mąki
proszek do pieczenia (mały)
1 op. kwasnej śmietany
kostke kasi
5 żółtek utartych z cukrem
i 3 łyżki duże cukru
ciasto po wyrobieniu dziele na 3/4 i 1/4
z 3/4 robie spód a z 1/4 paski na wierzch
osobno ucieram 8 żółtek z 1/2 szkl. cukru dodaje pół kostki małsa jak ładnie sie połączy dodaje całe wiaderko sera( w Lidlu jest dobry)
z białek ubijam na sztywno dodaje do masy serowej delikatnie mieszam (można dodac łyżkę serniksa albo budyniu waniliowego) wylewam na ciasto na blache na wierzch paski pieke w 170 st ok godz.
Fantastyczne artykuły, dziękuję za przekierowanie.
nie jestem zwolenniczką równych żywopłotów z tuj. Chciałabym mieć tak jakby jedną wielką rabatę za żywopłot. Niepowtarzalną aranżację z roślin, które mieniłyby się kolorami i "fakturami"
Naprędce skleciłam taki oto przykład, żeby zobrazować o co mi chodzi:
Gdyby udało mi się w tym stylu obsadzić cały ogród dookoła, byłabym przeszczęśliwa. Ładny trawnik dopełniłby dzieła.
Nie śpieszę się z sadzeniem, nawet mi to nie w głowie na tym etapie, chociaż bardzo bym chciała
Może się będziecie śmiały, ale myślałam o przygotowywaniu kompostu na przyszły rok. A co! będę sobie robiła zapsy, ha ha. No bo skąd później wziąć duże ilości potrzebne na rozruch ogrodu?
będziemy się wspierać ogrodowo i być może spotkamy się na forach związanych z budową?
Dziękuję za miłe słowa, niesamowicie SYMPATYCZNA atmosfera tu panuje, hallelujah