Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 10:07, 28 lut 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Już za chwileczkę, już za momencik, zacznie się kręcić!

Moje poletko 09:59, 28 lut 2012

Do góry
Ciąg dalszy
moich nieporadnych prób"kompozycji" Śmiesznie to wygląda ale tak zaczynałam

Ktoś coś dał,coś kupiłam i ciach do ziemi,bez ładu i składu,ale zaczynałam czuć,że to już moje naprawdę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:57, 28 lut 2012

Do góry
Agnieszko, w ubiegłym roku w Auchan podobno było to wszystko co na zdjęciu, a nawet więcej. Miałam jechać na rekonesans, sprawdzić co jest w tym roku i w jakich cenach.

ola napisał(a)
Jeśli pozwolisz to odpowiem Ci fotką. To część zeszłorocznych zakupów (nie mam wszystkich etykiet z opakowań). Ale oferta była duuuużo bogatsza i atrakcyjna cenowo.

Ogródek Hanusi po zimie 09:49, 28 lut 2012

Do góry
Ile tu miłych wpisów! Witajcie dziewczyny!
Co do kuchni ...unikam przetworzonych przemysłowo wyrobów,zwłaszcza konserw i wędlin.
Poza tym jem wszystko oprócz ryb i śledzi.Ryby jeżeli już,to tylko dorsz,wszystko inne jest dla mnie za tłuste.
No i z tej racji..... potrawy są ,,,,jakie są.....
Weroniko,Basiu,Marto,Sposób na życie ukształtowało....samo życie.
Na działkę się nie wybrałam, dziś deszcz...... wiec znów odpuszczam! I prawdopodobnie będzie tak,jak
już kiedyś pisałam....sezon rozpocznę 1 marca.
Irenko,pierwsze prace w ogrodzie są bardzo przyjemne,ale bardzo męczące.....uruchamiamy mięśnie,które przez 4miesiące spały.Nic dziwnego,że byłaś ,,.wypompowana"
Dajano-foliak musi mieć przewiew,żeby się rośliny nie ugotowały.....czyli robisz wejście z przodu ,i wyjście z tyłu, tylko zasłaniane.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.Dziś u mnie domowe dreptanie. Pelargonia już rwie się do słońca

Ogrodnik mimo woli 09:15, 28 lut 2012

Do góry
Za oknem piękna zima....widoczki jak z bajki ..... i przynam się szczerze, że wolę ten snieg niż pluchę i ciaparę wczesnowiosenną..... temperaturka rano była -10. W końcu to jeszcze luty.....

Bożenko mój M mówi, że nie fotogeniczny.....

Wypatrzył kolejny gatunek ptaków....mamy jeszcze szpaki....własnie robi im foty. I nadleciał jastrząb...z powodu sniegu gości w barach mamy dziś co nie miara. Więc i jastrzębie chcą coś upolować.

I dialog z rana:
Ja: Patrz jakiś inny ptak
M. To kwiczoł
Ja. Jakis mniejszy i chudszy
M. Bo nie nasz!!!

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 08:52, 28 lut 2012

Do góry
AgnieszkoBK, chyba jednak aż tak blisko nie mieszkamy, skro pogoda u nas tak różna Wyobrażam sobie, że też już chcesz wyjść w koncu do ogródka, a tu śnieg i mróz na razie na to nie pozwala. Moje prace też są raczej porządkowe. Bo o uprawie mowy nawet nie ma. Ale nic, czekajmy jeszcze...

Moniko, ja ma to samo z powojnikami. Próbowałam już wielokrotnie. Teraz kupię same viticella i sprawdzę, czy one rzeczywiście są mniej kapryśne. Z tych, które wymieniłaś, mam od zeszlego roku Ramonę, ale jest to powojnik wielkokwiatowy, a one właśnie są wymagające. No nic, podsypię im niedługo dolomitu, może będzie lepiej.

Magdala, ja też miałam wiele wpadek ogrodniczych. Na przykład myślałam, że lilie i liliowce to to samo albo dziwiłam się, że można w ogóle uprawiać trawę, bo przecież ona nadaje się tylko na trawniki No i pewnie do tej pory nie mamy o tym czy owym zielonego pojęcia;D

Andziulka, całe szczęście, że nie jestem odosobniona w kwestii ognika, bo już myślałam, że spotkam się z ogólnym potępieniem, że go wywaliłam. Muszę ten fakt jeszcze jakoś zamaskować przed moim M, bo on nie lubi, jak się wyrzuca jeszcze żywe rośliny, obojętnie jakie.

Irciu, ja na twoim miejscu postąpiłabym z irysami tak, jak zrobilam to w tamtym roku z liliami i liliowcami. Otóż w tej chwili wsadź te kłącza do ziemi do doniczek w domu i normalnie ustaw na parapecie. Podlewaj od czasu do czasu, tak jakby rosły w gruncie. Jeśli masz w domu chłodniejsze miejsce, to tam postaw, ale nie do piwnicy. A w połowie kwietnia wysadź z tych doniczek na miejsce docelowe. Jeśli chodzi o lilie, to można je wysadzić dopiero po 15 maja, chociaż może w Danii nie występują w maju przygruntowe przymrozki, "zimni ogrodnicy". Nie wiem tego. Jeżeli nie ma takiego zjawiska, to można wszystko wysadzać, jak się tylko na wiosnę ociepli.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:33, 28 lut 2012

Do góry
Syla z rysowaniem u mnie, to nie chodzi o "chcenie" tylko o brak umiejętności, ale spróbuję
Marzenko bukszpany kulki kupowałam u Mykity koło Brzegu, ale one nie były ich produkcji. Niestety nie były to idealne kulki, jakie kupuje Danusia, ale tanie 30zł za średnicę 35-40cm. Duże bukszpany na żywopłociki kupowałam w takiej mało znanej szkółce w Kamieniu. Tak wyglądały po posadzeniu i przycięciu. Mogłam je sadzić ciaśniej, ale poniewczasie dowiedziałam się, że bryłę korzeniową można trochę ugnieść.

Noemi pomysł na ognisko - oprócz targów - znalazłam też tu (3 zdjęcie od góry):
http://www.houzz.com/photos/landscape/p/336
Kamienie na pewno muszą być ciemne w tym, tylko chyba grafitowe. Na zdjęciu są dołem deski tarasowe, u mnie będzie żwir, no i w tle za donicą serby, choć marzą mi się graby z koronami formowanymi w kształcie skrzynek (niestety baaardzo drogie).
Na tej stronce są też ogniska w kształcie misy, nawet u Ciebie Noemi by się takie zmieściło. Można kupić gotowe.
Pogaduchy skowronków 08:30, 28 lut 2012

Do góry
Witajcie!Dziś poranny spacer z parasolem,mgła po horyzont! Temperatura +4Czyli ....byle jak,ale się nie poddajemy!Kawkę pijemy,na doprowadzenie do stanu właściwej koncentracji i jakiej
takiej egzystencji!
Jak ja nie cierpię deszczu!

hortensjowa sadzonka
O....! 00:41, 28 lut 2012

Do góry
no, ok dziewczyny niech tak będzie...
a na dobranoc widok na 'stawek' z ulubionym przeze mnie kosaćcem syberyjskim - tę jego barwę lubię
Ogród Marty 00:30, 28 lut 2012

Do góry
i na koniec parę zdjęć sikorek

Ogród Marty 00:28, 28 lut 2012

Do góry
Kwiczoł

Ogród Marty 00:27, 28 lut 2012

Do góry
RANIUSZEK

Ogród Marty 00:24, 28 lut 2012

Do góry
i jeszcze gołąb- sierpówka

Ogród Marty 00:23, 28 lut 2012

Do góry
Dziewczyny, dzieki za odwiedziny

Udało mi się uchwycić sójkę! O mało się nie zabiłam biegnąc po aparat Wogóle pierwszy raz widziałam na żywo takiego ptaka

a u kos

Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 23:55, 27 lut 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
NIE,Nie,NIE!-zimy już nie chcemy!
My już chętnie kwiatki oglądniemy!
Ale z przyrodą nikt jeszcze nie wygrał,
nawet jakby znaczone karty miał!
Wichry powstają gdzieś na antypodach,
gnają nad oceanem ,ziębią się gdzieś w lodach,
potem chcąc się ogrzać prą znów na południe!
A nam zostaje czekać,aż zrobi się cudnie!
A póki się nie wyrówna i tu, i tam,
otulam się szalem gdy na spacer gnam!
Do słońca twarz wystawiam,
zmarszczek się nie obawiam ,
bo już je mam.

zbigniew_gazda napisał(a)
Też się nie martwię zmiennymi aurami
Bo kto to wie co jeszcze przed nami ?
Miałem dość w pracy wiatru w oczy
Wrzuciłem luzik i niech się życie toczy.

A i tak nie ma czasu się poskrobać
Bo z Barim trzeba długo maszerować,
Lubię także audycji posłuchać radiowych
Wyczytać wszystkich porad ogrodowych.

Muszę jeszcze z rabatką pokombinować
Nabić a dopiero palnąć - aby nie żałować.
W moim przypadku nie pilno mi do nieba
Niech się żywot wolno turla a będzie jak trzeba.

Początki w Kruklandii 23:54, 27 lut 2012

Do góry
Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 23:54, 27 lut 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Żeby Ci się nie nudziło
tak mi sie wymyśliło
że mały wierszyk "wykroję"
i poprawię Asi nastroje ...

Ale czasu i weny brak,
więc Ci powiem tylko tak:
leż mała leż,
leki łykaj też !

hanka_andrus napisał(a)
E! tak źle nie jest!
O masażystach się marzy!
I uśmiech widzę na twarzy!?
Kurację odbyć trzeba,
a potem windą do nieba!
I Justka i Joanka
leżąc w betach od trzech ranków,
szamotania pępka dostają...
bez ustanku!
Wysyłam więc grajków
dla uspokojenia i ...
szybkiego wyzdrowienia!

Celina napisał(a)
Witaj Joasiu.

Moja Mama powtarzała ;
na choroby okład z młodego ciała
Ale mi się zrymowało
i do Hani dopasowało

A potem to już siurczkiem leciały przeróżne rymy w każdym poście
https://www.ogrodowisko.pl/watek/268-ogrodowy-zawrot-glowy-czyli-poczatki-przygody-mojego-zycia?page=143
Ogrodnik mimo woli 23:37, 27 lut 2012

Do góry
Bardzo proszę o niecytowanie postu!!!!!!!!!!!!!

Dla stałych bywalczyń zrobię jak Bożenka...przedstawie się
A różnca wagi pomiędzy moim psem, a mną wynosi 9 kg... rok temu było tylko 5....
Bez upiekszania.... łatwiej będzie rozpoznać przy spotkaniu

Ogrodnik mimo woli 23:14, 27 lut 2012

Do góry
Najczęsciej podrózujemy wesołym autobusem..a tylna kanapa Everesta Na czołg odebrali nam prawo jazdy.

A trochę podróżowaliśmy...teraz już naszego staruszka nie chemy męczyć, na zdjęciu moja mamusia i chrzesniaczka .... o oczywiście Misiek zapatrzony w.....napewno nie widoki....a w batonika

Aster - astry bylinowe 22:46, 27 lut 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies