Byłam dziś w ogródku i planowałam z moim M roboty, które nas czekają w tym roku. Plan gotowy, i z nim wyznaczyliśmy plan rabatki. Na razie smutno to wygląda, ale oczami wyobraźni widzę mój ogródek. Oglądanie waszych poczynań zeszłorocznych, dał mi obraz i styl jaki chcę przenieść z domu, na zewnątrz.
Przeczytałam u Ani o wypadzie w Tatry i przypomniałam sobie naszą wycieczkę. Szliśmy szlakiem z Rusinowej Polany na Gęsią Szyję z małym Sławkiem.
Andrzej szedł może 10 m przed nami i nagle kazał mi się nie ruszać.
Bezpośrednio przed nami z góry szedł niedźwiedź w od Andrzeja może 10m. Przeszedł przez szlak w dół w stronę rzeki. Nogi trzęsły mi się jeszcze przez dobre 10 min.
Nigdy nie dostałam piekniejszego prezentu. Są cudne , przepiękne. Bardzo Ci dziękuję. Bardzo, bardzo...A dziś imieniny Łucji ,ale jak pamiętam juz obchodziłas albo my na Tobie wymusiliśmy wcześniejsze obchodzenie. Na wszelki wypadek: Wszystkiego najlepszego..............
Bogusiu pięknie u ciebie ,wszytkie chmury odpływają ...Niebieski to też mój kolor, bardzo lubię
Mam pytanie bo tak ładnie pokazałaś "skrzyneczkę"z cebulkami ,których nie okryłaś .
Chciałabym zapytać o jaskry ,dawno ich nie pędziłam jak już wspomniałam w watku o nich .Jak głęboko je wkładasz ??? Ja moczyłam je dziś kilka godzin teraz włożyłam do doniczek i na razie nie podlewam boję się pleśni .Dobrze robię ?
Serduszkę białą chciałam kupić w Obi ,ale się wstrzymałam bo jeszcze nie daje się nic zrobić w ziemi ,a tak jak twoja te mają już widoczne łodyżki .
Zakupy masz fajne ja się obawiam tych egzotycznych kwiatów ,ale również zwróciły moją uwagę ...
Jaskry moczyłam i włożyłam do szerokiej donicy.Dzisiaj wywiozłam do domku,zaczęły szybko rosnąć.tam chłodno to poczekają.Serduszki zaczęły wypuszczać kwiaty,to za wcześnie-tez wywiozłam,u mnie jeszcze śnieg na rabatach....
kwitną hipki...
Witaj Bogdziu Miło mi, że do mnie zaglądasz Ja u Ciebie też codziennie jestem, bardzo żal mi strat jakie masz w ogrodzie
Zrobiłam dzisiaj rekonesans u siebie, nie jest źle jeżeli chodzi o RH, pierisy kalmie, azalie wymarzły, co do róż, wyglądają fatalne, zobaczymy jednak później co się będzie działo.