Arcobaleno, magos dziękuję Wam za odwiedzinki. Dzisiaj popracowałam trochę "więcej" i wszystko mnie boli, nie muszę już chodzić z kijkami przez ten ruch w ogrodzie. Nowości z mojego ogrodu są takie, że niestety biedna nektarynka w sadzie zachorowała i trzeba było ją wyciąć:
W zamian posadziłam śliwkę, zobaczymy jak się będzie sprawowała, bo nektaryna przez 7 lat była chora na okrągło i urodziła owoce tylko raz (pyszne były).
Wiosna u mnie jakoś powolna jest.
Tawułka przycięta odwdzięcza się jak może:
I berberys cały krzywy także:
Kocur nudzi się:
A to moja wiosenna kompozycja w nowym korytku dla Was:
Kurde balans oleju do tarasu szarego nie będzie. Może dojedzie po 10 maja a w ten weekend będzie 20 stopni ale by się olejowało....
Dzwoniłam jeszcze do leroy merlin bo w necie niby było, że w ofercie mają i też usłyszałam, że tylko w kolorze drewna!!!
To na pociechę wczorajsze zdjecie ściany
Dzisiaj listwę na wodę zamontował Pan Złota Rączka , izolacja pokrył ścianę a jutro zaczyna kostkę po bokach okładać . Obiecał że w długi weekend wodę w fontannie puszczę!!! Tylko jeszcze musi prąd przez pół ogrodu pociągnąć bo w projecie nie było i się nie zrobiło...
witaj Andziulko
wszystko pomalutku budzi się do życia....
deszczyk jest potrzebny i to bardzo w ogrodzie.....
z dnia na dzień widać zachodzące zmiany w przyrodzie....
ma być cieplej więc sądzę, że jeszcze bardziej wszystko ruszy
wydaje mi się, że u mnie odrobinę szybciej przyszła wiosna....
z mojego ogródka.... dla Ciebie PRACUSIU
No skandaliczny skandal, jak mawia Joanka, tak sie spoznic z gratulacjami.
Marzenko, milionow stron, niech Ci roslinki rosna jak na drozdzach i nie sprawiaja klopotow a sciana wodna gra i buczy
Superowo, ze jestes z nami
Witaj Bogusiu.
Jakiej wielkości będzie ta hortensja w sezonie kwitnienia?
Czy urośnie do rozmiarów krzaczka czy krzaka?
Zaraz zamawiam sadzonki ale nie wiem jak je posadzić na rabacie.
Wszystko zależy od cięcia,może być niska albo wysoka jak u Danusi.To są patyki Limeligha,ukorzeniałam jeszcze Pinky Winky i Vanille Fraise.Najbardziej udają mi się mnożenia przez odkłady.Szybko wypuszczają korzonki,w ubiegłym roku wiosenne odkłady pięknie się ukorzeniły do jesieni i przesadzałam na miejsce stałe jeszcze przed zimą.
Witam mojego pierwszego gościa !!!!
I dziękuję za pierwsze rady
Kładę dzieciaki spać i zaraz skrobnę o moich planach działkowych.
Mam jeszcze pytanko techniczne o samo menu pisania postów - gdzie są emotikonki, zmiana koloru tekstu i powiększania tekstu?.Nie mam ich na pasku i nie wiem gdzie szukać
dzisiejsza przesyłka od Pietrzykowskiego tak wyglądają po rozpakowaniu były pięknie zapakowane, nawodnione wszystko musiałam rozpakować a było tego 3 warstwy i wszystkie są w b. dobrym stanie, teraz muszę to wszystko wsadzić do ziemi
Widać staranność i sumienność sprzedawcy.Roślinki śliczne,ale ile będziesz miała pracy żeby to posadzić.
Nie martw się ,nie będziesz w tym odosobniona,bo mnie tez czeka ostre sadzenie.Moja córka chyba obrabowała sklep ogrodniczy.Jutro zrobie zdjęcia.Pozdrawiam Aniu i życzę,aby roślinki pięknie i zdrowo rosły
Ale pokażę za to kilka fotek.
Odwiedzając ogrodnictwo trafiłam na świeżutką dostawę pelargonii.
Jej kolor spowodował chwilowa niepoczytalność, zaćmienie umysłu i wyłączenie genu oszczędności.
Oczywiście skończyło się zakupem kolejnej partii roślin.
Na swoje usprawiedliwienie mogę dodać jedynie, że to kolor moich marzeń:
Czy powinnam dać im kwitnąć, czy raczej je jeszcze uszczykiwać?