Takie duże...pamiętasz jak śmiałaś się ze mnie, że za wcześnie posiałam..i co ja bedę z nimi robić ???? Stwierdziłam, ze w szklarni znicze zapalę i będe ogrzewać
Więc jak posiałam na początku marca, to i urosły
Drugi rzut siany koło 20 marca..i te są malutkie
Taaaaa, nawet posprzątałam, ale wszystkiego nie rozsadziłam...bo brakuje koncepcji gdzie ustawiać doniczki...... może sięociepli w końcu i da sieto wszytko eksmitować do szklarni. Boziu, jak ten mój pokój wygląda....na Święta jak ktoś przyjdzie to ręce załamie..nawet Wam foto nie pokazę....Suszarka na bieliznę zastawiona pojemnikami, dwa krzesła, pomiędzy nimi sztachety z płota...zastawione doniczkami...... Ależ ozdoba świąteczna
A tak zaczęłam grandzić...potem było coraz gorzej Nawet foto nie robiłam...bo pobojowisko....
Aniu u mnie przez święta też doniczki będą stały prawie w każdym pokoju na święta, ale trudno, takie zimno,że strach wysadzać, teraz mamy porywisty zimny wiatr, czy ja dobrze widzę,że masz takie duże pomidory?
Udało się! Stara rudera legła w gruzach! Nawet poszło szybciej niż myślałam. Ale fundament na razie jednak zostanie. Nie dalibyśmy rady. Zostanie usunięty w przyszłym roku, gdy będziemy robili nowy taras. A na razie posłuży jako placyk na donice oraz parking dla dmuchanego basenu mojego dziecka. I żeby nie być gołosłownym:
tak wyglądała w trakcie demolki
a tak tuż po
a tak po uporządkowaniu pobojowiska. W poniedziałek wszystko jedzie na wysypisko.
Nigdy bym nie wpadła na to, że niszczenie może być takie twórcze ! Kawał dobrej roboty! A ogrodowi na pewno wyjdzie to na dobre, bo na takiej powierzchni jak u Was szkoda marnować miejsce.
Mam nadzieję, że bukszpan-gigant szybko się zabuduje, a ta trawka pod spodem bardzo dodaje uroku, nawet bez liści derenia . Tulipanki cudne, no ale jakie miałyby być w Holandii !
Taaaaa, nawet posprzątałam, ale wszystkiego nie rozsadziłam...bo brakuje koncepcji gdzie ustawiać doniczki...... może sięociepli w końcu i da sieto wszytko eksmitować do szklarni. Boziu, jak ten mój pokój wygląda....na Święta jak ktoś przyjdzie to ręce załamie..nawet Wam foto nie pokazę....Suszarka na bieliznę zastawiona pojemnikami, dwa krzesła, pomiędzy nimi sztachety z płota...zastawione doniczkami...... Ależ ozdoba świąteczna
A tak zaczęłam grandzić...potem było coraz gorzej Nawet foto nie robiłam...bo pobojowisko....
Danusiu wianuszki cudne.
Sądzę, że będą dla mnie inspiracją, tym bardziej, że na działce mam 2 duże brzozy.
Skrzyneczki mnie urzekły najbardziej !!!
pogoda nie pozwala na pracę w ogrodzie więc.......może coś zdziałam jutro
wiem, że już dawno po Bożym Narodzeniu, ale pokażę mój pierwszy wianek..........bożonarodzeniowy
A dzis kończyłam "bazę" do mojego wianka. Normalnie pewnie bym nie robiła, bo nigdy nie rozbiłam, ale patrząc na to co dziewczyny tu wyczyniają to też postanowiłam sobie zrobić.
nie myślałam, że splatanie gałązek brzozowych jest tak pracochłonne. Moje były mało elastyczne ponieważ postanowiłam pobrać gałązki z padłego drzewa, żeby nie ranić rosnących. No wzięłam sobie za punkt honoru nie używanie nici, drucików itp. Także do tego momentu wianek pleciony gałązkami a wszystko co na nim mocowane również trzyma się za pomocą gałązek. Reszta musi poczekać na jutro ponieważ muszę poszukać białych jajek. Ciekawe jak je przymocuję. Pistolet do kleju mam, ale może sie"zabawię" i umocuję gałązkami?! Mam juz pewien pomysł
Trzeba wianek rozjaśnić. Planuję te białe skorupki i miniaturowe żonkile lub krokusy.
super Jagna całe jajka będziesz przyklejać czy połówki? bym Ci przysłała, bo mam b, dużo i białych i ciemniejszych żeby to było bliżej
Kochani, zaspałam rano, potem poszłam święcić palmę, potem przyszła Kasia, potem przyjechał Paweł, potem Witek zabrał mi komputer bo pisał ważny kosztorys i teraz dopiero dorwałam się do niego.
Normalnie skandaliczny skandal, aaa. Żeby było ciekawiej to o 14.30 wyłączyli prąd
Teraz zaczynam ciąg dalszy.
Wianek Eco robiony przez Kaisog
oooo. Kasiog mamy podobne upodobania. Mój wianek podobnie zrobiony. jajek mu jeszcze brakuje ale pojawią sie jutro. Teraz "bazę" można zobaczyć u mnie.
Jajeczka były doklejane
No ja po prostu nie dostałam białych jaj. Jutro poszukam i przymocuję
No ja tak jak Justi musiałam się cofnąć poczytałam, zmian sporo Alu u Ciebie ile lat maja te kulki na pierwszym planiemiędzy tawułkami
a co będzie we wgłębniku? samotnia?
kulki żywotnika mają 9 lat , ale co roku ciachane . jednak z powodu cienia jałowców rosną nie jednakowo.
tu jeszcze przed fryzjerem - i kulki i jałowce. teraz jałowce o połowę mniejsze.i muszę jeszcze teraz dołożyć drugi rząd tawuł . bo zrobiło się wreszcie miejsce na ich posadzenie
we wgłębniku ....tak samotnia i to nad oczkiem wodnym w kąciku ??????- zobaczymy czy fajnie wyjdzie ten zakątek
Piękny las z kokoryczą Piekne zdjęcia robisz Elu
A to mój najbliższy las ...... ok. 4km..... w środku jest kaplica i żródełko z wodą, po którą przyjeżdżaja tabuny ludzi z miasta ... niedługo zakwitną zawilce i będzie w nim biało
Kochani, zaspałam rano, potem poszłam święcić palmę, potem przyszła Kasia, potem przyjechał Paweł, potem Witek zabrał mi komputer bo pisał ważny kosztorys i teraz dopiero dorwałam się do niego.
Normalnie skandaliczny skandal, aaa. Żeby było ciekawiej to o 14.30 wyłączyli prąd
Teraz zaczynam ciąg dalszy.
Wianek Eco robiony przez Kaisog
oooo. Kasiog mamy podobne upodobania. Mój wianek podobnie zrobiony. jajek mu jeszcze brakuje ale pojawią sie jutro. Teraz "bazę" można zobaczyć u mnie.