Aga zidentyfikowała go jako Cheer, mnie też się tak wydaje więc i Twój może nim też byc ale czasem rh różnia się bardzo niezauważalnie i już maja inna nazwę tak że 100% pewności nie ma.Może to też byc którys z rh tzw fińskich np Helsinki Uniwersity lub Haaga.Bardziej na Helsinki Uniwersity mi wyglada.
Zbyszku,Tobie również miłego dnia! U mnie tylko wysokie chmury,z lekkim wiatrem.A co w ciągu dnia będzie?Na dwoje babka wróżyła: Albo słońce,albo deszcz?Wolałabym i to, i to.
Na tym zdjęciu: połączenie cegły nowej z kostką granitową i starą cegłą rozbiórkową.
Nie widać zbyt rewelacyjnie ponieważ prace jeszcze trwają...
Więc wybaczcie również mały bałaganik.
Na koniec troszkę jeszcze zeszlifujemy całość dla wyrównania. Ja w między czsie tworzę listę roślinek i dzięki lekturze nieustającej ogrodów Beth Chatto stwierdzam że jest dla mnie wzór i włąśnie mój styl ogrodu.
Dziękuję serdecznie
Staramy się dorowadzić działkę do względnego użytkowania. Planów jest wiele lecz tylko cztery ręce do pracy i baaardzo ograniczony czas. W związku z tym wybieramy priorytety i czasem robimy kilka rzeczy na raz.
Jeden z punktów zostanie zrealizowany w ten długi weekend a mianowicie część podstawowa tarasu
Najpierw taczkowanie kilku ton piachu-> zagęszczenie:
Następnie troszkę podsypanie na bieżąco lepszego piasku i układanie i dobijanie, układanie i dobijanie...itd (z nowej cegły pozostałej po budowie)
Następnie pas z kostki granitowej i stara rozbiórkowa kostka...
Obrzeże będzie z kostki granitowej i ekobordu, a taras praktycznie równy z poziomem trawy.