cieszę się, że sie podobało cięcie sprawdza sie doskonale, nic nie schnie, tylko jeszcze lepiej buja!
a po spodem mam juz przygotowane miejsce na rh i w końcu będzie to o czym marzę
ja też pozdrawiam i odwiedzam
i kolejne roslinki; wiciokrzewy, 2 odmiany i winobluszcz pstry
Witam u mas jest zimno ale mrozu w nocy nie było czasami pokazuje się słoneczko na przemian z deszczem.
Wczoraj zakupione bratki kolorki rozgrzewające, jak tylko je zobaczyła byłam zdecydowana jakie kupić
Kupiłam też małą doniczusię z miniaturowymi żonkilami
A oto jak wygląda Limelight od Ani po 2 dniach
Może coś z tego będzie.
Naprawdę uda się rozmnożyć?
Marzeno sądzę, że tak.
Kraania tak ukorzeniła swoje Anabelle. Więc i ja popróbuję. Danusia podpowiedziała jak przyciąć i wsadzić.
Jak widzisz nad pąkiem skos żeby kropla swobodnie spływała. Pod drugim pąkiem prostopadle i w ukorzeniacz.
Będę próbować.
Tak mój aktualny problem wyglądał kiedyś a tak dzisiaj po odsłonięciu betonowej płyty...
Tak sobie myślę i myślę i takie mnie naszły pomysły:
1. przesadzić wiąz za płytę, a na jego miejsce dać morwę.
2.przesadzić wiąz przed aktualnie rosnącą morwę i otoczyć bukszpanami a morwę usunąć w inne miejsce. Rabatę obok płyty wyrównać do pozostałych.Po lewej i prawej stronie posadzić bukszpanowe stożki i posadzić ekranik z bukszpanu?
I to chyba najbardziej mi odpowiada...
Tylko nie wiem czy wsadzony rok temu wiąz można przesadzić ?
U mnie dobrze przezimowały BERGENIE. Mają zielone liście i ruszyły z wegetacją.
Uwielbiam bergenie,ostatnio pojawiły się różne odmiany,kupiłam trochę,ale widzę,że one jakby trochę słabsze i musza sie zadomowić no więc czekam aż się rozrosną ,Wandziu ,jaką role spełniają te gary ?,bardzo mnie zaciekawiły ,lubię takie duże kamienie
Tak mają się moje hortensje. Na święta będzie bukiet.różowości. Co Wy na to?
I brateczki w nowej doniczce.
Oraz w starym korytku.
Poza tym leje, wieje, do ogrodu nie można.
Cuuudowne te Hortensje i Bratki oczywiście też.Pozdrawiam