Ta wiśnia kolumnowa to pewnie amanogawa mam 3 szt ale maluuuuutkie. Wczoraj widzialam 4 obok siebie - piękny szpaler kwitnący był
Ja ci drzewa nie polecę, o monotmetyczna jestem, mam 2 wiśnie umbra coś tam , grabów nie policze, wiśnie pissardi, złotokap, wiśnie kiku-shidare. Ania asc ma piękne klony, wieloszka ma wiśnie i wiązy.
Mi się pieruńsko podobają buki pendula czerowone - takie jak u Danusi, myślę gdzie by sobie takiego wcisnać????
Polecam klona Crimson Sentry..wysokośś jego reguluję cięciem. .jest obłedny.... tak wygląda teraz...a wiesz co bedzie za tydzień..on sie składa z samych liści..czerwone cały sezon. jesienią wpadaja w pomarańcz.. a teraz takie bardzo ciemne..... Fotkę mogę zabrać.... i sorki że bokiem, ale zapomniałam obrócić....
Świerczki pachruszcze pomału odpadają....całkiem wyszły już 2 sztuki, a parę innych jest słabej kondycji... Teraz żałuję, że zostawiłam sobie tylko 6 awaryjnych.
Jeden bukszpan zagrzybiony - dziś robię oprysk, a jeden jakiś żółto-brązowy bez plam....dziwny i pewnie padnie.
Jedna z trzech tujek wschodnich Aure Nana też brązowa....reszta ładna, żółciutka...
Justyna,
na Twoje potrzeby zraszacz statyczny całkowicie wystarczy. Dysza MP Rotator 3000 ma zasięg od 6,5 do 9m mniej więcej. Czyli średnicę 13-18m. Pewnie bęziesz musiała zrobić 3 albo 4 sekcje - oddzielnie małe zraszacze, oddzielnie duże i oddzielnie linie kroplujące, a być może duże zraszacze też lepiej będzie podzielić na dwie sekcje, ale to zależy od źródła wody - jakie ciśnienie i wydatek wody. To Ci na pewno w sklepie podpowiedzą.
Nie wiem co masz posadzone pod płotem, ale jeśli to są np. tuje, to odradzałabym je podlewać linią kroplującą. One się od tego rozleniwiają, mają płytko korzenie i jak podrosną to może być problem, bo te płytkie korzenie mogą ich nie utrzymać podczas jakiejś wichury na przykład. Tak radzili fachowcy więc powtarzam. A poza tym bardzo dobrze! No widzisz - wszystko da się zrobić, tylko trzeba zacząć. Musisz jeszcze narysować sobie rury doprowadzające i wszystkie zmiany kierunku, bo tam muszą być złaczki różne. Wtedy będziesz wiedziała ile czego zamówić.
Dobrze????? Wow! Jestem w szoku
Pod płotem... zależy gdzie Ale tuje mam tylko od frontu i tam będę sama wszystko podlewała, Musi mi coś zostać dla przyjemności
Ale z rurami i kierunkami to już chyba nie dam rady
miałam takiego klona i mój pieszczuch rudzielec mi odgryz szczepienie, wypuszcza z podkładki, zasadzę w lesie na przeciw domu, wisnię piłkowaną amanogawa mam, jest śliczna, wiąz camperdowni również ( chyba dobrze napisałam ) zasadziłam dzisiaj pięknego tulipanowca, nie mogę się napatrzeć na niego z jadalni, przez taras, piękny jest głóg dwuszyjkowy paulu s scarlet, surmia pomimo krytyk na forum, też jest piękna, mam dwie..