Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

hanka_andrus 20:35, 04 maj 2012

Irenko,rób zdjęcia na tej wycieczce!T będzie tak,jakbyś naszymi oczyma patrzyła!
majkel0326 20:37, 04 maj 2012

Bogdziu,ja tez dziś narzekałam na ciśnienie. Pozdrawiam serdecznie
ircia 21:07, 04 maj 2012

hanka_andrus napisał(a)
Irenko,rób zdjęcia na tej wycieczce!T będzie tak,jakbyś naszymi oczyma patrzyła!

Hanuś - obiecuję Po niedzieli będą fotki Zapraszam!!
Bogdzia 08:29, 05 maj 2012

ircia napisał(a)

Ach, jak chciałabym zobaczyć na własne oczy Twój ogród Bogdziu..... Jestem pewna, że to niezapomniany widok!

Irenko Ty w tej swojej Danii masz nie takie widoki ale jak zechcesz to przyjedz zapraszam.

Dzięki Bogdziu Może się trafi kiedyś okazja Zapraszam również do siebie, choć ogród jeszcze potrzebuje czasu i pracy. Ale pogaduszki zapewniam Ogrodowe i nie tylko
A co do widoków, to jutro czeka nas mała weekendowa wyprawa i planowane m.in. zwiedzanie ogrodu rododendronowego Już się cieszę!!!

Pogaduszki są bezcenne. Czekam z wielką ciekawościa na zdjęcia już wiem że będą cudowne.
Bogdzia 08:37, 05 maj 2012

ircia napisał(a)
Bogdziu - czy coś Co mówi zdjęcie mojego NN?

Irenko oczyma laika wydaje mi się że jest zupełnie podobny do rh Agnieszki

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1184-wszedzie-pieknie-ale-u-siebie-nalepiej?page=121

Aga zidentyfikowała go jako Cheer, mnie też się tak wydaje więc i Twój może nim też byc ale czasem rh różnia się bardzo niezauważalnie i już maja inna nazwę tak że 100% pewności nie ma.Może to też byc którys z rh tzw fińskich np Helsinki Uniwersity lub Haaga.Bardziej na Helsinki Uniwersity mi wyglada.
Bogdzia 08:47, 05 maj 2012

majkel0326 napisał(a)
Bogdziu,ja tez dziś narzekałam na ciśnienie. Pozdrawiam serdecznie

Mam nadzieje ze dziś czujesz się już lepiej bo ja tak.No te zmiany pogody czasem wyłączają mnie z życia.Również serdecznie pozdrawiam.
hania 09:22, 05 maj 2012

Bogdziu,dlaczego jeszcze żadnych rhodod. nie pokazujesz?....u mnie już zakwitają
Bogdzia 14:17, 05 maj 2012

hania napisał(a)
Bogdziu,dlaczego jeszcze żadnych rhodod. nie pokazujesz?....u mnie już zakwitają

Dotąd kwitły tylko dwa Elite i Cuninkhams white ale obydwa miały mnóstwo przemrożonych pąków i maleńko kwiatów , nie było co pokazywac. W tej chwili kwitną Elviry ale mam tylko dwa i tez nie wszystkie pączki się rozwinęły. zaczyna kwitnąc Nowa Zembla ale ze zdjęciami jeszcze poczekam niech bardziej sie rozwinie. Byłam zobaczyc Twoje ale tylko jeden widziałam , pokaż jak już zakwitają.
Mala_Mi 17:37, 05 maj 2012

A ja mierzyłam dziś ph gleby.... i pod jednym rh mam 7...grrrrrrr szybki i skuteczny patent na zakwaszenie gleby???????
Kielichoweic jest niewymagajacy i nic z nim nie trzeba robić..u mnie rośnie na przeciagu, bedzie zahartowany... w glebie co nie jest glebą i t oppowód, że też muszę bo wysadzić, bo niedługo to odczuje... Oglądałam na internecie kielichowce u Pana w lubelskim..tam też ostre zimy i ma wielkie krzaczory.... Mój od kupienia nie był osłaniany, zabezpeiczany.....tak posadzony i tak siedzi
Mala_Mi 21:23, 05 maj 2012

A Bożenki dzisiaj nie ma ????