Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w budowie - nieustającej 22:17, 23 lut 2012

Do góry
Celina, widzę że masz też hortensje, wszyscy je tu kochają.

Ewa, znalazłam dla Ciebie zdjęcie kwiatów mojej Goldfassade z czerwca 2011 r.

We wrześniu kwiaty były już mniejsze i było ich niedużo:

A ja jednak wolę bardziej nieżółte róże, np. Eden Rose 85:

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:09, 23 lut 2012

Do góry
Planuję po dwóch stronach cisy na pniu z bukszpanowym zawijasku idącym aż do schodów (3,5 metra) i po dwie hortensje silver dollar - miskantów nie będę dawać - chyba, że z hortensjami będzie zbyt pusto.

Na tym planiku jest bukszpanowy zawijas na zewnątrz - jednak będzie przy ścieżce tak jak na pierwszym

Niedawno wymyśliłem jeszcze, że zawijasek będzie się kończyć kulką z bukszpanu na niskim pniu - mam takie.
Ogródek Hanusi po zimie 22:07, 23 lut 2012

Do góry
Ewo,Aniu,Marto,Alinko,Irciu Agnieszko-za miłe słowa zawsze dziękuję!
Jesteście super!
Mam astygmatyzm,więc moje rządki,jak są robione nie przy sznurku,to są jakie są! Ważne ,że coś rośnie.
A bałagan zawsze miałam na bylinowych rabatkach,Tnie można było wideł wsadzić,bo albo cebule pod spodem,albo coś posiane i ma wykiełkować, A mój małżonek lubił mieć wszystko przekopane.....Wolał10
razy przesadzać,niż coś miałoby być nie odwrócone na zimę.Dlatego co wiosnę musiałam wymyślać,coby tu posadzić,żeby szybko zakwitło.
Teraz .....szefa nie ma.A ja robię co chcę i jak chcę.
Dziś trochę podeschło,jeszcze jest wiatr,i zapowiadają na jutro bez zmian.Oj,czuję ,że któregoś dnia mnie po- nie-sie!

Poznajemy ptaki 22:05, 23 lut 2012

Do góry
Młody paszkot

Ogródek Hanusi po zimie 21:53, 23 lut 2012

Do góry
O,O, Dajana!śpiewało się kiedyś! Miło mi,że do mnie zaglądasz,Wiek ....cóż,jestem z pierwszej połowy ubiegłego wieku,Ale to mnie tylko mobilizuje.Bo nie mogę być gorsza od młodzieży.Lepsza już nie będę,ale staram się nie wypaść z koleiny,którą tu ktoś zaznaczył.
Masz rację,wkoło sami życzliwi ludzie,a ja szczególnie tej serdeczności doświadczam.Takie przynajmniej odnoszę wrażenie.A i na spotkaniu u Ani Monteverde też nie czułam .się ,,zgredem"
Ogród będziesz miała piękny, tylko musisz być cierpliwa.Nawet jak nie ze wszystkim zdążysz na czas......nic to! Cóż to znaczy na przeciw wieczności.Grunt to się nie załamywać,A u Ciebie już róże kwitną!
Chcałabym je zobaczyć ,Zakładaj swój wątek,będę pierwsza z wizytą.I się nie przejmuj,że coś nie tak masz,Wszyscy tak mamy.Ale ocena czytelników i odwiedzających zawsze podnosi na duchu.
A może już założyłaś? Byłam z psem, teraz już mam ,,zbyte" i mogę posiedzieć z Wami.
Miłego wieczoru!
Po prostu ogród... 21:48, 23 lut 2012

Do góry
Witaj Sylwio
Wpadłaś do mnie na chwilunię,dziękuję
To co zobaczyłam u Ciebie...Kolorowy zawrót głowy Ja mam takie mizeraki w sztuce sześciu
Ale dam im szansę,Jak któraś roślinka mnie nie słucha i kaprysi to jej przemawiam do rozsądku że wyląduje na kompostowniku.i to skutkuje,hehe. Mąż sie ze mnie śmieje, że czarownica jestem.
Też sie wzięłam za pelargonie,ale nie sieję ,tylko rozmnożyłam z matecznej i ukorzeniająsię.Zobaczymy ile z nich załapie.
Ogródek Hanusi po zimie 21:45, 23 lut 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Za to skorpiony są albo porządnickie,albo bałaganiary.Ja,niestety ,do tej drugiej grupy się zaliczam.....
Proszę,jaki równy rządek!hihihi

To jest krzywo??????? Swego nawet nie pokażę...bo się wstydzę
U siebie mówię, że u mnie wszystko w łuczki ; Pod styl ogrodu
Mexico City 21:30, 23 lut 2012

Do góry
W przydomowym ogródku -gdzieś...po drodze....
Ogródek Hanusi po zimie 21:27, 23 lut 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Za to skorpiony są albo porządnickie,albo bałaganiary.Ja,niestety ,do tej drugiej grupy się zaliczam.....
Proszę,jaki równy rządek!hihihi

Haniu kocham cię za te fotki . już myślałam że tylko dla mnie równo , to pojęcie względne . moje grządki zawsze wyglądają tak samo
Ogród w budowie - nieustającej 21:27, 23 lut 2012

Do góry
Hmm. czy dużo? jesienią wysadziłam w jednym rządku ,pod piwoniami chyba 7.Wszystkie w tej samej odmianie. polska nazwa to ,jak mi się zdaje "Ogień i Lód",ale nie jestem pewna
Co do innych odmian dużych to jest ich chyba z dziesięć,.Ale nazw nie pamiętam Muszę to uporządkować Miniatury, to jakaś 5.To co widzisz na fotce już w takiej postaci nie istnieje.Hosty dostały nowe miejsce nie są już tak ściśnięte,jak szprotkinauka..nauka

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:19, 23 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebek - nie nadążam za Twoim wątkiem A co to będzie, jak wszystko zacznie kwitnąć????
Kwiatów masz moc i w pięknych kolorach. Czy Twój ogród jest taki wielki, czy Ty jesteś takim mistrzem, ze tyle cudów pomieścisz?

Ogród sam w sobie jest malutki - w początkach wątku jest planik - raz mierzyłem tak na oko i ma około 300 mkw

No ale tu widać jaki był w nim bałagan latem

I pomyśleć, że nic z tego tutaj nie będzie już w tym roku - znikną gazony, róże, wszystkie byliny

Sebku, mam nadzieję, że uda mi się kiedyś stworzyć taki uroczy bałagan
Rzeczywiście masz nieduży ogród i mnóstwo roślin jak na taką powierzchnię. Pięknie się wszystko komponuje
Ech, u mnie może też kiedyś tak będzie
A co nowego planujesz w to miejsce? Mnie sie podoba jak jest....

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:04, 23 lut 2012

Do góry
ircia napisał(a)
Sebek - nie nadążam za Twoim wątkiem A co to będzie, jak wszystko zacznie kwitnąć????
Kwiatów masz moc i w pięknych kolorach. Czy Twój ogród jest taki wielki, czy Ty jesteś takim mistrzem, ze tyle cudów pomieścisz?

Ogród sam w sobie jest malutki - w początkach wątku jest planik - raz mierzyłem tak na oko i ma około 300 mkw

No ale tu widać jaki był w nim bałagan latem

I pomyśleć, że nic z tego tutaj nie będzie już w tym roku - znikną gazony, róże, wszystkie byliny
Chlebek. 20:39, 23 lut 2012

Do góry
A ja dziś zrobiłam z przepisu Any

Ogród pełen motyli...... 20:29, 23 lut 2012

Do góry
Przeczytałam od pierwszej do ostatniej strony.Piękne kwiaty, na nich nie mniej piękne motyle.
Przepiękny rozwar....ale wybrałam sobie to zdjęcie...
Moje poletko 20:20, 23 lut 2012

Do góry
Celinko,witam Cię serdecznie na naszym zakręconym Ogrodowisku.Przeczytałam Twoją historię i myślę,że jak tylko chęci i siły Was nie opuszczą to za wskazówkami i poradami forumowiczów (a są tu naprawdę eksperci!!) doprowadzicie ogród do perfekcji.
Dobrze się stało,ze nie sprzedaliście działki,bo zobaczysz co daje taka ciężka praca w ogrodzie-jeszcze więcej nowej energii do działania!!!,a ile radości z kolejnego rozwijającego się kwiatka,ile planów zimowych na nowo rozpoczynający się sezon...to po prostu wkręca bez opamiętania i daje szczęście....
Życzę Wam wielu ogrodowych sukcesów i zadowolenia

Kolorowy ogród na piasku 20:16, 23 lut 2012

Do góry
Mnie też się podoba ta częśc ogrodu z berberysem i różami ,może u mnie też to zastosuję
Ogród u stóp klasztoru 20:15, 23 lut 2012

Do góry
Alinko ale piekne kokoryczki
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:08, 23 lut 2012

Do góry
Poluję na obeliski - pergole. Pod fasolę tyczną. Takie:

lub takie:

potrzebuję 6-8 sztuk. Wychodzi ok 300 zł Będą stać tuż przy frontowym ogrodzenia, mogłyby być tańsze - w ub roku znikały mi stamtąd słoneczniki... a panowie od skupowania złomu raz w miesiącu objeżdżają ulicę...
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 19:58, 23 lut 2012

Do góry
Rabata będzie fajna
Widzę Andziulko, że podobnie jak ja , na dobre rozkochałaś się w różach I to w takich cieplutkich kolorach Mysle, ze spodobałaby Ci się moja Dronning Ingrid

W cieniu - zacieniona 19:54, 23 lut 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
a to dlatego

Coś na uspokojenie i buzka do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies