Tu od platana do ostatniego graba planuję zmiany. Róże i tawuła van Houttea pójdą na skarpę a resztę poprzesadzam i dołożę bylin
I jeszcze frontowa po deszczu
Dziś zakwitł kolejny liliowiec, kwitną pojedynczymi kwiatami.
W wazonie tak samo.
Trochę spamu z ogródka, fasolka szparagowa karłowa jest bardzo kapryśna. Myślę, że to przez mrówki na grządce. Ferrari nigdzie nie wykiełkował a siałam w kilku miejscach.
Ta część kiedyś będzie rabatą. Na początku niewielką z uwagi na konieczność posiadania boiska, a potem pewnie będę powiększać
Przepiękna języczka od Bożenki. W tym roku wyjątkowo okazała dzięki deszczom
Anabelki pełzną do przodu
Bramowa. Śnieguliczki mnie zawiodły. Tylko jedna jest ładna. Chyba muszę je zapoznać z sekatorem.
Do przetaczników na frontowej dołączyły tawuły japońskie
Wiązówki błotne
A na pstrokatej hortensje coraz ładniejsze. Kwitną też tawuły japońskie.
Hehe, zdarza się coś przeoczyć. U siebie 10 razy odpisywałam ludziom że róża którą pokazałam to Robin Hood i śmiałam się sama do siebie
Że niby to ta sama lilia?
Na bieżącym zdjęciu wygląda inaczej.
Ma mnóstwo kwiatków a na tamtym wygląda jak zwykła lilia.
Widocznie inne ujęcie zrobiłaś i wprowadziło mnie w błąd. Sorki
Fajnie że się podoba
Mało mam teraz zdjęć,
-jedynie liliowcowa szaleje
- w jagodniku dosypywałam torf pod borówkami i tu przewiduję jesienne spektakle na czerwono, narazie nic się nie dzieje
-generalnie muszę zreorganizować niektóre miejsca na rabatach zarówno na przodach jak i tyłach, to takie niekończące się przessdzanki
- po raz 10 chyba siedzę w przedogródku głowiąc się nad nasadzeniami i plewiąc po raz n-ty trawsko. Gdybym założyła w miejscu spływania wody trawnik byłby zieloniutki i angielski. A mi się zachciało roślin i przesłony od sąsiada, wiec mam robotę. Coraz bardziej jednak zmierzam w kierunku wyższych pięter oraz niższych uproszczonych, zimozielonych, czyli część mało obsługowa.
Zrobiłaś niesamowitą robotę, mając na dodatek małe dzieci. Możesz być tylko z siebie dumna!!!! Refleksje człowieka nachodzą, to normalne, czasem lepsze a czasem gorsze Wtedy radzę patrzeć na lata wstecz i sobie porównywać
Ostatnio pokazałaś tak piękną fotę że szczęka opada
A że zawsze może być lepiej to wiadomo, czego Ci życzę na kolejne sezony