Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Joku 20:33, 31 sty 2026

W 58ym miałam 3 lata , urodziła się moja siostra i wieś zelektryfikowali. Dawno minione czasy. Natomiast jak poszłam do szkoły, dziewczyny z 8. klasy wydawały mi się strasznie stare .
Ja lubiłam słuchać Matysiaków, W Jezioranach i Podwieczorek przy mikrofonie. W tym ostatnim chyba sołtys Kierdziołek występował.
hankaandrus_44 21:34, 31 sty 2026

Cie, choroba!
Cała wieś mi się tu zebrała.
Fajnie wspominać to, co nas do dalszego życia zachęca. W moim życiu, zawsze czekałam na coś innego, czego nie miałam codziennie pod ręką, Taką byłam pogodną realistką, i chyba dalej taka jestem, tyle, że siły nie chcą ze mną współpracować.
Kordina 21:55, 31 sty 2026

O! Zbyszku dopiero doczytałam, że szanowna Mama setkę zaliczyła (jakkolwiek to zabrzmiało ) moja teściowa w tym roku 93, ale 90-tkę też obchodziliśmy szumnie w knajpie. Kupiłam jej złotą koronę z napisem - Królowa Matka
Trzyma się bardzo dobrze. W rodzinie męża było wiele setek, najstarsza miała 112.
Śpiewam sobie - Hu hu ha, hu hu ha, nasza zima złe.... Aby do wiosny!
Teraz za oknem -12°C ma dociągnąć do -19°C