Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Hirutkowy raj:)) 20:06, 23 mar 2016

Do góry
Padlam z wrazenia!!! Zakładasz hodowlę?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:05, 23 mar 2016

Do góry
Ojej dopiero do Ciebie wpadłam. Czytam że znakomicie się bawiliście. Super, ze tworzycie tak zgrana grupę!
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:00, 23 mar 2016

Do góry
I jaka temperatura była w nocy? Sprawdziły się prognozy?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:56, 23 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Nawet jej jakiś specjalnie nie nawozilam, cos do hortek na początku sezonu
Wydaje mi się ze najważniejsza jest woda. Późno i słabo kwitla mi hortka przy duzej brzozie

Ja mam tak samo z jedna limelight przy Pissardi. Ewidentnie niedobory wody decydują o ich urodzie, ale nawozenie również. Podobno moje karmię kiełbasa, ale to nie prawda trzeba je intensywnie nawozić aby miały wielkie kwiaty
Hortensjada 19:54, 23 mar 2016

Do góry
Bożenko zaszczepiłaś w nas miłośc do dereni

Czy masz horetnsje passion you & me. Mam je 3 sezon i mam spore wątpliwosci czy powinny blokować miesce innym pieknotkom....
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:51, 23 mar 2016

Do góry
Jak sie skończą święta poprosze o fotki ogrodu jajek juz mam dosć
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:47, 23 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
ups

Nie ups, tylko nie ma co kusić losu Wytrzymaja do wtorku. W swięta obmyślę gdzie posadzić (????) i wkopię we wtorek po pracy. Przestawiamy zegarki jeszcze do 19 będzie jasno!!!! Huuura!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:45, 23 mar 2016

Do góry
Karabela napisał(a)

róże dzisiaj pocięłam intuicyjnie i z fantazją, zobaczymy co wyjdzie tylko historycznych nie tknęłam

a moje FP w trzecim roku wyglądają na całkiem suche, ciachnęłam bez litości na amerykańskiego rekruta bo mnie takie suche dziady denerwowały. FC tak samo. Okrutnam w tym roku...

Kochana daj znac co z Jamesem

Amerykańskiego rekruta maja i moje PF
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:42, 23 mar 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Ja czekam na róże ,dostanę po swiętach
Będzie sadzenie i cięcie za jednym zamachem

Ja po wczorajszym wpisie Siaki chyba ńie będe sadzić w piątek...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:41, 23 mar 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Uprzejmie proszę o usprawiedliwienie mojej nieobecności na pikniku z powodu pracy

Usprawiedliwienie wystawione, moze sie jszcze uda coś Ci zmienic? Jeszcze zostały trzy tygodnie?
Niestey ja ani 2 ani 16 nie mogę...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:40, 23 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Zapisuję.
No u mnie jakoś bez chorób...coś tam w ziemi zawsze jest, coś podgryza, ale idzie wytrzymać.

Irenko mysle ze im bardziej dojrzaly ogród, tym mniej sie przejmujemy startą pojedynczych roślin. Jak to Danusia pisze w dekalogu - będzie miejsce na nowe roślinki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:38, 23 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)
slicznei te rzeczki krokusowe wyglądają u Ciebie

Pokazałas jakies nowinki u siebie? Zaraz polecę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:37, 23 mar 2016

Do góry
lorka napisał(a)
heh a ja się ze swoimi rózami pospieszyłam( okrywowe i nowa novalis) i pocielam ze wszystkim..( licząc ,że gdzies forsycje przeciez kwitnął haha) i teraz juz normalnie cale różowe od tych oczek są, zaraz eksplodują chyba:/
no nic czlowiek się uczy cale życie
nie lubie, tfuj nie lubiłam krokusów..dopoki nie zobaczyłam tych Twoich tutaj..aaaaa

Lorka kup jesienia krokusy wielkokwiatowe, pokochasz je

Okrywowe to terminatorki, nic im nie bedzie. Mam nadzieję, ze nie miałaś mrozów.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:35, 23 mar 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Teraz się zaczynam zastanawiać, jak ciąć swoje róże i dobrze, że mam na to trochę czasu bo za cięcie zabiorę się po świętach. Coraz ich więcej, znaczy się róż, a zasady szczegółowe. No nic, trzeba poczytać.

Ja za pomocą nicieni walczę z pędrakami i nie mam za innego pomysłu, jak je definitywnie wyprosić z ogródka. Chyba musiałabym cały wybetonować.

Napia pytanie gdzie masz pedraki? Na rabatach czy na trawniku. M od kilku lat stosuję areację tarwnika walcem z kolcami.... To taka naturalna metoda na larwy pędraków i komarnic w trawniku. Rabaty warto hakać ,... Walka mechaniczna jest bardzo skuteczna z tymi wielkimi larwami. Aczkolwiek gdy kiedyś zobaczyłam larwę guniaka czerwczyka mało nie umarłam... Pędraki to małe pikusie ..
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:32, 23 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
A ja w tym roku zamówiłam sobie Pana fachowca do cięcia róż
Może przy okazji nauczę się czegoś nowego

Madżenko grad okropny padał i zniszczył moje krokusy Większość leży

U nas tez pada i obawiam sie ze lasek niwych krokusów wielkokwiatowych nie doczeka do Swiat. A wylazły niemla wszystkie Joannay i staryją Flower Redord. Oby przetrwały te opady

Zazdroszcze Pana do róz, bo ja wygladam zawsze jak po walce z kotami po cięciu roz. Mam wprawdzie świetne rekawice ze sklepu Szefowej ale mam poszarpane całe nogi...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:30, 23 mar 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ja Comte de Chambord tnę jak wielkokwiatowe. Kwitnie obficie bez problemu. Alinka wszystkie ciacha nisko i też jej pięknie kwitną. Ciekawe...

Moja rok temu po radyklanym cięciu słabo kwitła, w tym roku przytnę ją literaturowo o 1/3
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:29, 23 mar 2016

Do góry
Mysza napisał(a)

Mysza mój buldog bardzo długo nie polował na koty, bo nikt go na ni nie szczuł... Az do pieknego lata gdy pojechaliśmy na urlop i był pod opieką teściów.... Wg mnie pies nie jest naturalnym wrogiem kotów, to wynik zachowań ludzkich wiec jeśli kupisz szczeniaczka i będa życ w symbiozie - dozgonna miłośc zwierzaków gwarantowana. Oglądałam wiele takich przypadków w domach przyjaciół. Na forum tez jest sporo domów z kotami i psami jednocześnie. Wiec chyba to co piszę odzwierciedla stan faktyczny
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:21, 23 mar 2016

Do góry
Ha widze, że wielkie cięcie róż sie w całej Polsce zbliza

U mnie znów leje... Jedyna pociecha że nawoz sie wreszcie rozpuści... Bo w niedziele w ciemnosciach egipskich, przy wiejącym wietrze i mocnym deszczu sypałam.... Na drugi dzien gdy rano zobaczyłam efekt to struchlalam....na szczęscie od niedzieli deszcz padał i ropusćil nawóz na lisciach roslin...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 14:38, 23 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Bociuś...

Co do mnie to trzeci wątek już pół roku ciągnę - ostatnio wianek machnąłem i pół forum przyszło go oglądać, już trzeci tydzień się nim jarają Pokazałem koleżankom na studiach i też cmokały - nad wiankiem, nie nade mną rzecz jasna

W ogrodzie Danusi perfekcja do potęgi entej - szał ciemiernikowy, nowy dywan rozłożony - perfekcyjne królestwo w najlepszej formie - tam mus nadrobić zaległości

U cioci Gosi storotkowe szaleństwo - w ogrodzie nie ma już miejsca to w domu posadziła - mus jej o ścianach wertykalnych podpowiedzieć

Kindzia robi zlot w czerwcu - liczymy, że skrzydła Cię zaniosą do Pszczyny w tym roku

Nawigatorka szaleje z wątkiem, że tu nawet najzdolniejsi czytacze forum nie nadążąją. Teraz profanacji kul dokonała i powstanie żywopłot bukszpanowy - oprawa ciurkadełka.

W Miłkowie odsłoniły się łuki po winogronach Będą róże, powojniki i rzygacze lub sikające putto (I hope so!)

Ana art zaczeła działać w ogrodzie - jeśli chodzi o liczbę wykonanych prac to nie wiem czy nie jest na prowadzeniu. Mus dogonić

Polinka jaja robi... 55 sztuk - co jak co, ale wg mnie powinna zrobić jeszcze jedno - co by parzyście było, jak to Pan Bóg w zamyśle miał

Madżenka tak obsadza donice, ze wszyscy dooopościsku dostają - a ja to już na pewno Musi nam coś na rozluźnienie polecić z H.

Mała Mi muminkuje - rozumiem, że doczytałaś, że teraz są muminki do kwadratu?

Ola leon wszystkich doprowadza do depresji swoją perfekcją - o ogrodzie nie wspominam

Juzia jedzie na południe, z zaproszeń nie chce skorzystać - a my tacy gościnni

Ewa004 planuje intensywne kopanie - ale do tej pory nie wiem czy tuje zostają czy jednak będzie widoczny mur

Karolina popcorn takie cuda wysiała, że jak to wzejdzie i zacznie owocować to będziemy się pewnie wszyscy zastanawiać czy to marchewka czy jednak pomidor... Aha - z Tajlandii wróciła - wspólne Filipiny w 2017 już planuje z nią całe forum

Nicol 21 ma pieska... Nadpobudliwego - suczka albo pies, więc nie wiem czy jestem wujkiem czy ciocią tego maleństwa

Marta Zielona nabawiła się łokcia tenisisty i się rehabilituje... Ale w Katarze mógłbym leczyć każdą dolegliwość

KAcha123 drzewa nakupiła - dasz wiarę? Jakby mało miała

Iwk4 kupiła kule bukszpanowe przecenione na 75% - a wystarczyło rozbić doniczkę Już szykuję chytry plan

MAD jajo robiła - i kuchnię ufafluniła... Ale za to teraz lśni jak psu... futro

Jazzy będzie zbijać trumny warzywne - całe forum czeka na zdjęcie surowych dech

Kuba Ewa doniczki obsadziła - ale same doniczki takie ładne, że pokrzywa wyglądałaby w niej szlachetnie

MArgarete spotkanie grupy łódzkiej ostatnio zorganizowała

Eee tam też trumny warzywne zbija Będzie też powstawać przedogródek w tym roku

Gosia malkul wróciła z wywczasów i za robotę się wzięła Ale zapuściła ogród okropnie, bo nie dość, że drzewo na schodach jej wyrosło to jeszcze mchem zdążyło się pokryć i kwiaty stokrotek wydać

Ewakatowice coś nas ostatnio mniej kocha... Ale kwiatkami pochwaliła się na szczęście

To taki przegląd pierwszych 7 stron Resztę niech zrobi ktoś inny - bo ja w końcu student dzienny - na dodatek ciężko pracujący

Ooo, a o mnie nie wspomniał
Czyli mało ważnam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:08, 23 mar 2016

Do góry
Melduje że u mnie +4 drugą noc z rzędu, zatem do Ciebie ciepelko wysyłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies