Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Cały rok w ogrodzie 10:29, 02 lut 2012

Do góry
Zrobiło sie bardzo mrożnie,zaklinaliśmy zimę ,więc przyszła,obawiam sie o niektóre rośliny,wawrzynek Daphne Burkwoodi to jedna z nich

Rajski ogród Ani 10:17, 02 lut 2012

Do góry
produkty na rozgrzewkę masz świetne Aniu gratuluję okrągłej rocznicy, też sypnę Ci kwieciem. Nie wiem co to za drzewo, urzekło mnie gdzieś tam za naszą granicą

Krokosmia - Crocosmia 10:15, 02 lut 2012

Do góry
Moją, to nie wiem jak nazwać, ale rośnie już kilka lat bez wykopywania.

Nasze storczyki 10:10, 02 lut 2012

Do góry
i nowy kwiatek na moim storczyku, drugi pączek gotowy też do kwitnięcia

Ania i róże i cała reszta :) 10:10, 02 lut 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Oj będzie co podziwiac Aniu, jak blisko siebie sadzisz roże ? Ze zdjecia wydaje się, że dość blisko, jeśli tak, to więcej róż można zmieśćić w ogrodzie, wygląda to ładnie i chyba też zastosuję u siebie .
Zygokaktus, grudnik (Schlumbergera), kaktus bożonarodzeniowy 10:08, 02 lut 2012

Do góry
mój ponownie zakwitł:

Ania i róże i cała reszta :) 10:08, 02 lut 2012

Do góry

Aniu witaj, piękne są te róże jak i oczywiście wszystkie inne jakie pokazałaś. śliczniutki, zadbany ogródek. Pokaż więcej fotek
O....! 01:48, 02 lut 2012

Do góry
a to mój ulubiony zapach....
Ania i róże i cała reszta :) 00:32, 02 lut 2012

Do góry
Cześć Aniu, ciesze się ,że następna moja imienniczka zaszczyciła swoją osobą grono Ogrodowiska i będziemy mogli korzystać z Twojej wiedzy w sprawie róż jak i innych roślin, przywitałabym Ciebie Chopinem, bo wiem,że go nie masz, ale jestem na wyjeździe i nie dysponuję tu zdjęciami, ale jak zajrzysz do mojego wątku on tam na Ciebie będzie czekał oglądając początek Twojej historii, śmieje mi sie twarz na tak piękne róże, które już mogę oglądaćWita Cię mieczyk z mojego ogrodu
Pszczelarnia 00:30, 02 lut 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Na następny dzień wróciła do swojego korytka. Na zdjęciu jeszcze nieco rozhukana. Czułam się jak biblijny Noe po potopie - "a następnego dnia Pan Bóg zesłał słońce" (jakoś tak to było).

wierzyć się nie chce, że to ta sama woda ( no wiem, nie ta sama...) ale potok ten sam...
ten widok wraz z odbiciem nieba w wodzie - zupełnie inny... zresztą bardzo ładny... a kamienie... super
Ania i róże i cała reszta :) 00:21, 02 lut 2012

Do góry
Aniu DS - witaj
To twoje artykuły zachęciły mnie do zakupu kilku krzewów różanych. Na razie nie są to róże ani angielskie, ani kordesowe, ino marketowe. Ale i tak cieszą, a będzie to ich pierwsze zimowanie u mnie.
Twój watek będzie u mnie na jednym z pierwszych miejsc obowiązkowego czytania. Będę oglądać i podziwiać! Może z czasem i u mnie znajdą się takie perełki jak u ciebie.

Rajski ogród Ani 00:20, 02 lut 2012

Do góry
Gratulacje z powodu 1 urodzin

A o wisionkach i czereśniach prosze nie wspominać przd spaniem, bo potem trudno zasnać z tęsknoty ....uwielbiam jedno i drugie ......i te trzecie wzmocnione też......
Ania i róże i cała reszta :) 00:18, 02 lut 2012

Do góry
Witaj Aniu ...Chciałam się przywitać w tym wątku...Piękności ...

By

To moja pachnąca dla Ciebie..
Pogaduchy skowronków 00:16, 02 lut 2012

Do góry
Biały hiacynt wiosny nie uczyni ,ale trochę zapachu owszem
Krokosmia - Crocosmia 00:14, 02 lut 2012

Do góry
Lucifer...zimował w gruncie pod korą
Ogrodnik mimo woli 00:02, 02 lut 2012

Do góry
Tego kupiłam dużego, pierwszy rok ładnie, następny gorzej (ale przy południowej ścianie dziwię sie, że wogle przeżył), przesadzilismy go i chyba po przeprwadzce zrobiło musię nie najlepei, bo w tym roku byl kiepściutki... wiosną , podsadzenie wyżej , florowit i na wszelki wypadek coś na grzyba.... to już jego widok kiepściutkiego:

Ten też z roku na rok coraz gorzej...... ale on się nie poddaje, to ja też....kuracja na wiosnę jak wyżej:

Tego kupiłam w promocji jadąc gdzieś w Polsce , teraz jest to jego pierwsza zima u mnie..i zobaczymy co będzie wiosną, prezentował sie dobrze. Podsadzony byle jak, ale w kwaśną ziemie z podsypką z piasku, ale nie było czasu powiększyć rabaty, więc biedny siedzi sobie jak wyrzut sumienia, gdzie mu kazałam. Wiem, że to barbarzyństwo z mojej strony.

I tyle z dużych różaneczników, reszta to z tych niskich.... niestety niskie to nie były dobre zakupy...wymarzaja, nawet przykryte agro..... To co było w śniegu to kwitnie, a co powyżej wymarza....
i wyglada potem jak wyrzut sumienia.... szkoda wyrzucić, wstyd trzymać...
Ania i róże i cała reszta :) 00:00, 02 lut 2012

Do góry
Aniu, witaj w naszym gronie zapaleńców ogrodowych. Pamiętam początki Twojego ogrodu i nasze kontakty. Ogród dużo się zmienił na lepsze, dojrzał, wydoroślał i roślin przybyło, że ho ho.

Cieszę się, że będziemy mogli podziwiać Twoje cudowne róże, a muszę także przypomnieć, że Ania od dawna jest u nas autorem "od róż". Znacie zapewne jej pomocne artykuły.

Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy tej historii.

Witam Cię różami od Kordesa Norma Jeane

Ania i róże i cała reszta :) 23:54, 01 lut 2012

Do góry

Ogrodnik mimo woli 23:49, 01 lut 2012

Do góry
I z azali to tyle....dosadziłam późnym latem jeszcze dwie, ale kwiatki dopiero zobaczę wiosną.
Mój stan posiadania różaneczników jest niezbyt imponujący i niezbyt imponujące okazy...jak już pisałam wyglądaja nie za zdrowo.... Wiosną będzeimy z M. je przesadzać, czyli więcej kwaśnej ziemi, wyżej, z uwagi na glinę i opryski florowitem. jeszcze się nie poddaje.
Ten rózanecznik Elite jest okazem zdrowia..kwitnie jako pierwszy, ładnie zimuje, pięknie się przebarwia..i jest miodzio, tu jeszcze nie do końca rozkwitnięty.

Nie znam nazwy, drobniutkie kwiatuszki i też nic mu nie jest. Zakupiony promocyjnie z resztek szkółkowych gdzieś po drodze, gdzie już napewno nie trafię po raz drugi.... ale rośnie i zimę przetrwał bez uszczerbku

Kolejny bezimienny, i też przezimował i zakwitł ładnie

A to Pan Alfred, przezimował ,ale przyznaję sie, że go zimą zapisałam do bractwa ku-klux-klan..... i miał gustowny kapturek.... też nic mu nie jest....
Ania i róże i cała reszta :) 23:44, 01 lut 2012

Do góry
Tutaj odbędzie się tegoroczna walka o 'tak jak ma być' , to część ogrodu biegnąca wzdłuż uliczki. Zamierzamy w tym sezonie zmienić ogrodzenie, zmienić obrzeże rabaty, wyrównując je i zmienić nasadzone tam rośliny.

Wiem, że to i tak nie będzie spójne, dopóki nie położymy kostki, ale nie wiem, kiedy aż na takie szaleństwo pozwolą nam finanse.

To zdjęcie jest z wiosny, jeszcze przed kwitnieniem róż, a tu rabata w pełni kwitnienia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies