Troszkę się namęczyłam żeby zrobić mu zdjęcie Co prawda nie bardzo się ruszał ale wiało strasznie, a mój zoom nie bardzo zbliża... ale udało się Boćka widać I wiosnę chyba też Dzisiaj było piękne słoneczko i 20stopni, a po południu pierwsza wiosenna burza
Wróciłam z działeczki i pędzę ,żeby opisać co mi się dzisiaj trafiło!!
Oporządzam rabatę i kątem oka widzę ,że sąsiad -vide ten od płotu str.8 mojego poletka- coś się dziwnie zachowuje.Rozgląda się po moje działce ,ale czuję ,że mnie nie widzi! No to gapię się na faceta bo coś mi nie pasi ,nagle patrzę a on fru i śmieci ,które zebrał u siebie wrzuca na mój ogródek!!!
Podchodzę do kolesia i mówię grzecznie aczkolwiek głosem nie znoszącym sprzeciwu;
Proszę nie wrzucać śmieci do mojego ogródka!
A on na to :dobrze..eee.ale tego było mało!!!!!!!
Nic tylko użyć tego emotikona..ale prawdziwego....... BUC!
Wkopany został też jaśminowiec, śliwa wiśniowa 'Pissardi' - nie uwidocznione na zdjęciach (ale w projekcie widać, gdzie, co - odsyłam do drugiego wątku)
Tu przesadzone migdałki z przodu ogrodu, lilak 'Krasavitsa Moskwy' (przesadzony już chyba 4-ty raz... mam nadzieje, że przeżyje, widać mu już pączki ) i malutki buk 'Purple Fountain'
Tu dosadzony jeszcze bukszpan dla spostrzegawczych
Następna setka i powód do otworzenia barku Gratuluję Bogdziu! Jak tak dalej będzie odwiedzajcie mnie na odwyku koniecznie z wami wszędzie raźniej i weselej
Jeśli pójdziemy na odwyk to wszyscy razem.Ale ja nie chcę się odzwyczaic.
600 stron...a ja jeszcze nie przeczytałm tych ze środka, bo tak szybko tu sieleci ze stronkami....wybacz
Ale obiecuję, że doczytam . I od dawna jestem na bieżąco.. no prawie na bieżąco, bo o jedną stronkę przespałam
A ja Ci życzę z tej okazji , by na spotkanie w maju zakwitły wszystkei rh, które powinne planowo zakwitnąć
A w prezencie moich część patyczaków i ten co mi powtarza kwitnienie gigant.... (albo ja kurdupel????)
Dopiero co pisałam u Ciebie że ze względu na pogodę chyba sie spakuję i pojadę do Ciebie a tu dzięki temu zdjeciu Twojej kuchni juz jestem u Ciebie. Patyczaki masz rzeczywiscie imponujące. A ten wielki nie przewraca się?A jakie ładne podusie na siedzeniach. Już się rozsiadłam wygodnie.
no, z tą namnażarką to się okaże po świętach, teraz jeszcze nie zabieram się za sadzenie tych bukszpaników...
dzisiaj posiałam trochę roślin w moim kółku... ale jeszcze muszę kupić różne rozsady...
a tu centrum kółka warzywnego
i jeszcze takie obrazki