Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

ocia79 10:41, 06 maj 2012

Wieloszka napisał(a)
Przepraszam Ocia, zajrzałam dopiero dziś, ale widzę, że inni nie dali plamy jak ja i doradzili

Nie ma sprawy.Latalam po watkach.Nie wiedzialam czy ktos z rana bedzie na forum.A tu takie mile zaskoczenie.

U mnie rowniez Gracillimus i rozplenice,Yakushima Drawf i Carex Little Midge wychodza
Tylko Kleine Fontane nic a nic nie wypuscil.Pewnie przemarzl.
majkel0326 11:11, 06 maj 2012

Agnieszka,widzę,że miskanty u Ciebie się już obudziły.Mój pewnie już na straty muszę spisać,ani śladu życia
bociek 18:27, 06 maj 2012

Aniu, ja pamietam te mieszanke na grzyba Topsin + Mirage. Tylko tego Mirage nie moglam dzisiaj nigdzie dostac Moze w internecie gdzies maja...

Aga, sliczne fotki. Bukszpany sa powalajace, chyba bede Ci marudzic

Co do traw to super, ze u Was wychodza miskanty - moje chyba mroz trafil
Sebek 18:43, 06 maj 2012

Aga - no super ta wiosna u Ciebie - trzmieliny rzeczywiście szaleńcze
Wieloszka 21:50, 06 maj 2012

Maja poczekaj jeszcze z tym miskantem, a nuż zaspał i jeszcze się obudzi

Boćku dzięki, że czuwasz - już sprawdziłam ten Mirage 450EC - to środek grzybobójczy, do stosowania zapobiegawczo i interwencyjnie. Mnie najbardziej interesuje to "zapobiegawczo"

A wszystkim dziękuję za pochwały - aż urosłam o parę centymetrów
Domi 05:57, 07 maj 2012

Wieloszka napisał(a)
Domi, nie wymyśliłam nic nadzwyczajnego - jak zwykle coś przerabiam Przy tarasie rośnie morwa pendula (wybrana przez M.) i próbuję go namówić na przesadzenie jej, a w to miejsce pójdzie wiśnia umbraculifera, za nią będzie żywopłocik bukszpanowy, ona sama w skarpecie z żurawek lime, a przed nimi pas konwalnika. Muszę stamtąd przesadzić lawendę i hosty:

A druga rabatka to taka mała z czerwonym klonikiem: od strony tarasu też będzie bukszpan potem pas lawendy a przed nią carex evergold. Stąd na szczęście nic nie muszę przesadzać :

I wszystko byłoby fajnie, gdyby nie brak funduszy na realizację... Może jak pomysły trochę poleżą w szufladzie, to pojawią się inne, lepsze .

Jak wprowadzisz te zmiany w życie, będzie bardzo ogrodowiskowy klimat. Ta rabatka z klonikiem dużo zyska. A sam klonik jest przepięknie uformowany. Mój wygląda jak rażony piorunem: każda gałązka w inną stronę. Tniesz go, czy takiego kupiłaś?
Wieloszka 09:39, 07 maj 2012

Domi, udało mi się kupić takiego ładnie ufromowanego w kulkę, a ponieważ w ubiegłym sezonie dużo podrósł, wiosną mocno go przycięłam. Ale Ty masz kloniki palmowe, a to taki zwykły
Dzięki, ze zaglądasz do mnie
Domi 10:10, 07 maj 2012

Bardzo ładny ten Twój klonik. Ja też mam zwykłego "Royal Red" i to o nim mówię. W tym roku został przycięty, ale daleko mu do kulki.
ana_art 10:12, 07 maj 2012

Domi napisał(a)
Bardzo ładny ten Twój klonik. Ja też mam zwykłego "Royal Red" i to o nim mówię. W tym roku został przycięty, ale daleko mu do kulki.

Dominika zerknij czy Royal Red to taki jak u mnie rośnie przy bramce? Twój jest fajny wysoki mój dużo niższy.
Jak patrze na to zdjęcie to jestem ciekawa jak masz przed obwódką bukszpanową bo widać tam coś tylko nie wiem co
Wieloszka 10:19, 07 maj 2012

Mój Royal Red padł Nie odbił wiosną, a jak szukaliśmy przyczyny, to okazało się, że firma posadziła go ponad 20cm niżej, niż trzeba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I tak że 2 sezony przeżył...
A ta mała kuleczka to dokładnie nie wiem jaka odmiana - w szkółce sprzedawca powiedział, że Crimson Sentry szczepiony, ale sam nie był pewien, a przecież one mają kolumnowy pokrój... Nieważna odmiana - ładny jest . A Royal Red ma pokrój szerokostożkowy i nieregularny - więc z Twoim wszystko w normie, chociaż na pewno cięciem można jakoś skorygować jego rozcapierzenie . No ale kulki to chyba z niego nie zrobisz To nie w jego naturze .