Marzenko, właśnie przeczytałam SUPER informację u mnie.
Kochana, gdybyś mogła....oj skaczę z radości..., gdybyś mogła to cztery pstre i cztery zwykle.A jak to za dużo..., to tylko 4 pstre. Ja będę u Noemi w wtorek lub środę, to bym odebrała. Będziesz też u niej?, bo wiem, że zapraszała...
Aniu ok, zatem zapisuję, zadzwonię i się dowiem jakie mają. Jak potwierdzę to dam I znac. U Madzi będę chyba, że cos mi w pracy nieprzewidzianego zaserwują.... Ale bukszpany na pewno do Magdy będą dostarcze.
Aga w nowym ogrodzie jeszcze nie mam. W starym rzeczywiście wymierały. Posadzę je jesienią na podniesionej rabacie przy tarasie kuchennym obok trytomy. Ae dopiero jesienią bo teraz i tak na pustynniki już za późno
Marzenko mam pytanie odnośnie trytomy, czy ja sie po zimie obcina? bo mam jedna i jakos narazie nic sie z nia nie dzieje i nie wiem bo moze cos ominelam i powinnam przyciac?
Marzenko, widziałam, że szukasz Clematisów ja z moich dotychczasowych doświadczeń polecam egzemplarz o nazwie "Błękitny Anioł", kwiaty raczej mniejsze, ale przepięknie puścił się po tej zimie na ponad 2 metry - dosłownie z pół metra wystaje ponad siatkę i nie ma po czym dalej się wspinać, w ubiegłym roku było podobnie. Trochę Clematisów mi padło, a ten jak burza i wkrótce zakwitnie i kwitnie długo. Wkleję Ci zdjęcia z ubiegłego roku, choć nie chcę zaśmiecać wątku, to jak trzeba wykasuję.
Zapytaj jeszcze Anię monteverde,bo ona ma sporo fajnych odmian Doświadczenie ma również Richie
Marzenko przepięknie - normalnie fantastyczny ogród
Czytałam że planujesz Trytomę?
Miałam ją parę lat temu ale tak mi się rozpanoszył jej system korzeniowy że miałam jej szczerze dość...
Korzenie są ogromne z każdym rokiem . Na zimę warto związać liście co chroni przed nadmiarem wilgoci a wiosną obcina się dopiero jak zacznie wypuszczać nowe.
Wszystkie moje doświadczenia z nią nie zmieniają faktu że jest niesamowicie dekoracyjną ozdobą ogrodu.
Pustynniki też są fajne i widziałabym je u Ciebie