Rysio wiadomo na co zwracał uwagę Jak to facet - zainteresował się głównie cenami, ale też spodobały mu się bukszpany i te donice, w których były sprzedawane.
Właśnie, przydało by się kilka zdjęć widoków ogólnych. I wymiary szczególnie tego fragmentu z lewej strony gdzie jak rozumiem jest ogród właściwy.
Też optuję za tym, żeby nie sadzić nic pod drzewami owocowymi, ale nie wyobrażam sobie by w przydomowym ogrodzie utrzymywać gołą ziemię jak w uprawach przemysłowych.
Najlepszy będzie trawnik i obwódka z bylin wokół pni drzew (np. bodziszek, lub hosty) i wąski pasek nasadzeń wzdłuż płotu. A z drugiej strony też wąska rabata, a potem warzywnik.
Czy te tuje mają odgradzać właśnie warzywnik? Urosną i w krótkim czasie zacienią warzywka. Lepiej przesłonić niższymi krzewami. Poza tym czy tak jak go narysowałaś na planie nie jest zacieniany przez dom?
To moje propozycje do tego co widzę na zdjęciu, i tylko propozycjja dotycząca rozwiązania problemu wokół drzew. Bo ogród planuje się kompleksowo, ale jest mało "danych" .
obiecuję, że fotoreportaż będzie na pewno tylko muszę cierpliwie poczekać
Zdaję się na naszą Danusię w 100% wiem , że wie co robi więc postanowiłam jej zaufać całkowicie
a tutaj proszę jak fika będąc w swoim żywiole z głową pełną pomysłów
Kochani pomóżcie
jaka nazwa tej tuji........
rośnie w kulkę....
macie jakieś propozycje......????????????
jak będzie rosła, czy to jest z tych mniejszych czy duża???????????
dzisiaj po przeglądzie okazało się że pożegnałam się z trytomami groniastymi . przemarzły co do jednej . nie przeżyła też lobelia i czerwona i niebieska . a houtunie jeszcze w korzonkach widać że po nich
Bogdziu, to pierwsze zdj. to śnieżnik, tak? Ładny jest. Jakiej to wielkości kwiatek? Spodziewam się, że malutki. Niższy od krokusów?
A rudzik, odkąd go poznałam osobiście po prostu mnie rozbraja. Popatrzcie na niego, to taki ptaszek jak maskotka dla dzieci - oczko ma jak koralik, wydaje się być bardzo miły w dotyku, no a te jego nóżki... Mam do niego słabość.
Powinien rosnac na wys 0k 15 cm chyba . W tym roku ledwie ma połowę ale może jeszcze urośnie. Ja też lubie rudziki.One najpóźniej odlatuja ze wszystkich.